Šta je novo?

HD6870 i YouTube problem

toxicm

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 7700 / LC-CC-120
Matična ploča
Asus H110M-C
RAM
Kingston HyperX HX424C15FB/8 8GB DDR4 2400MHz CL15
GPU
XFX RX470 4GB RS Triple X
Storage
SSD CT250GB BX100 + HD WD500GB + 320GB
PSU
Chieftec ELP-700S 700W
Kućište
Chieftec LF-02B
Monitor
Samsung T220
Ostale periferije
WF TV2000XPG, P217D
Laptop
Asus ROG Strix G15
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Skoro sam zamenio grafiku za HD6870, u principu sve radi kako treba. Temperature dobre, igre rade sjajno i bez problema, prolazi sve testove, ali... s vremena na vreme prilikom paljenja YouTube linkova ceo komp se ukoci i dobijem svetlo plavu sliku na monitoru (znaci, kliknem na link i sve ode u PM odmah) i mora restart. Nekad radi normalno, pustim, testa radi, 10 YouTube linkova i sve radi kako treba. Isto se desava i na XP-u i na Sedmici (x64), dok je na Mint-u za sada sve OK (mada nisam duze testirao). Nekako sumnjam na cuvene AMD drajvere, mozda cak i na flash koji brljavi nesto u poslednje vreme, da je neki kvar na grafici u pitanju isto bi se desavalo i u igrama i testovima? Mozda je neko imao slican problem?

^imao sam takav problem na MSI 4770 cyclone. Posto mi je kartica stigla iz inostranstva i bilo bi puno cimanja oko zamene, taj problem sam resio podizanjem napona i forsiranjem tih vrednosti za 2D i 3D u MSI burneru, .. To podigne temp. ali ne zaglavljuje i ne puca.

Sta znam, stvar je u tome sto sve (sem ovoga, s vremena na vreme) radi OK, a problem se javi po kliku na link, a nikako ne mogu sam da ga izazovem naknadno. Znaci, klikcem na iste linkove gde mi se javio problem i nece, a onda se posle dan, dva pojavi negde drugde.

onda je mozda nesto drugo, jer meni se cesto tako zaglavljivao... zeleni ekran sa vertikalnim prugama ili zaledi slika, ali samo u 2D. U igrama je normalno radila i to klokovana ~30%.

Poslednja izmena:
Ne desava se cesto i desava se samo na YouTube linkovima, ne i na ostalim slicnim servisima (bar za sada). A ekran ima samo jednu boju, svetlo plavu (istu preko celog ekrana), komp skroz ukocen. 2D i 3D igre rade normalno, filmove pusta normalno, sve moguce testove (3D Mark-ovi i FurMark i neki online) prolazi bez problema. Ukoci odmah posle klika na YouTube link ili na stranicu sa nekim YouTube videom.

Sad sam bas gledao po netu, jos nekima se javlja ovaj problem. Ima predloga da se iskljuci hardverska akceleracija u brouzeru pa cu da probam i to.

P.S. Mnogo je kratko vreme za menjanje poruka pa moram da dupliram.

Probaj da reinstaliraš sistem na računaru (ako to nisi uradio kada si instalirao novu grafičku). To bi moglo da reši problem.
I ja sam imao problema sa ATI/AMD grafičkim karticama kada sam menjao grafičku, a nisam reinstaliravao OS. Greške su bile nasumične, nekad pregrejavanje, nekad se PC zamrzne itd. Igre su radile super kao i fimovi i HD video-vi ali neke stranice su samo zamrznule PC. Kada sam reinstalirao OS i instalirao sve drivere sve je bilo ok (predlažem ti da skineš ažurirane ((Update-ovane)) drivere sa AMD stranice ili stranice proizvođača).
Ako već nemaš vremena ili neželiš da reinstaliraš OS onda probaj i skeniraj PC sa antivirusom pa vidi da nemaš kojeg crvića (lično sumljam da će to da reši problem).

Nije to problem, komp je cist, a Sedmica je sveze instalirana sa poslednjim stabilnim drajverima. Mada, posle gasenja HW akceleracije nije bilo problema za sada, a dosta sam se igrao sa YT-om. Verovatno je problem negde na relaciji traljavi AMD drajveri - ubogi Flash (vreme mu je za penziju)...

Ja jesam nov na ovom forumu, ali daleko od toga da mi je potrebno uputstvo za instalaciju drajvera. :)
Problem nije u tome, mozda bi sa nekim starijim drajverima radilo, ali svakako nije problem u instalaciji.

Isti problem sa youtubom sam imao kada sam kupio ovu moju Asusovu 6850, ali sam to rešio novijim drajverima.Ranije sam nalazio na netu da su te PC6870 imale nekih problema, ali ne mogu da se setim gde.

Nasao sam na par mesta isti problem sa 6870, PowerColor, Sapphire i MSI karte, ali nigde nije bilo resenja. Jedino sto sam nasao je predlog za iskljucivanje HW akceleracije i za sada nema problema. Na Adobe forumu ima puno zalbi na slicne probleme sa Flash sadrzajem (mahom YouTube) i AMD kartama. Flash nece jos dugo, ali AMD-ova tradicija ,,kvalitetnih" drajvera je vec iritirajuca. YT prakticno i ne koristim, a drugih problema nemam sa kartom, medjutim, ne mogu, a da to ne sredim. :)

Poslednja izmena:
Nisi me razumeo:), samo su PC 6870 bile loše, naišla im je bila mnogo loša serija, ali kao što rekoh ne mogu da se setim gde sam to pročitao.

Ne znam, pre kupovine sam prelistao sve na netu i raspitao se u par servisa o ovoj karti. U principu, preporucuju se Asus i MSI kao najsigurnije kupovine, dok se PowerColor i Sapphire malo cesce vidjaju na reklamacijama, ali je i cena dosta razlicita. LM, problem je, cini mi se, resen. Probacu opet kad izadju novi drajveri/flash.

Isti problem sam sa istom karticom imao. U pitanju su sudanje poslednjih drivera sa frameworks-om 3.x. Resio sam problem reinstalaciom VGA drivera i update-om na frameworks 4.0. I da pomenem da treba izbegavati sve jedan windows update koji se tice grafike, frameworksa, jave i dr...

Jesi gasio ulps ? Ako jesi , jesi ga gasio u regeditu ili si koristio ulps utility ?

Poslednja izmena:
Isti problem sam sa istom karticom imao. U pitanju su sudanje poslednjih drivera sa frameworks-om 3.x. Resio sam problem reinstalaciom VGA drivera i update-om na frameworks 4.0. I da pomenem da treba izbegavati sve jedan windows update koji se tice grafike, frameworksa, jave i dr...

Koliko se secam, Win7 i dolazi sa .NET v4. Imam ga instaliran, a ne secam se da sam ga rucno ubacivao, mozda jedino ako je update to uradio. Medjutim, i dalje se desi nekad da pukne drajver. Dosta retko, tipa jednom mesecno. Videcu da li se nesto promenilo sa poslednjim drajverima jer od instalacije se nije dogodilo, mada mi je sa 12.10 drajverima skocila temperatura za oko 8-10 stepeni u mirovanju, a pominjali su negde da se ovo desava kad grafa obori taktove, pa se pusti neki flash video. Trenutno mi pada samo takt memorije, dok je GPU uvek na standardnim vrednostima. Mozda je ovo i to resenje.

Nazad
Vrh Dno