Šta je novo?

HD6850 & Phenom II 850 - usko grlo, or what?

RecklessLife

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
169
HD6850 Sapphire nereferentna.

Na difoltu imam 62,000 u 3D Mark 2003, u 2006 oko 19000, u Vantage na Performance mode i 1280x1024 tek 12906.

Nesto mi govori da ovo nije normalan rezultat. Kao da mi zakida barem 3k, ili mi se to cini? Na netu svasta-nesto nalazim...

Inace konfa je:

HD6850 775/1000

Phenom II 850 X4 3,7GHz

2GB Kingtson HyperX i 2x1GB Apacer na 1333Mhz. = 4GB + 32b Windows 7 i najnoviji drajveri.

A cini mi se i da igrice podbacuju...

Phenom2 X4 955 @3.2GHz + HD6850 postize oko 11k u Vantage P modu. Inteli postizu tu negde oko 14-15k.
Tvoj CPU je overklokovan na 3.7GHz, ali to nije pravi Phenom 2 jer nema L3 kesh. Mozda zato nemas neki veci skor. Imaju 2 takva modela 840 i 850.
http://benchmarkreviews.com/index.p...sk=view&id=662&Itemid=63&limit=1&limitstart=2
Mozda je i do drajvera, ima dosta clanova sa tom karticom neko ce da zna koliko tacno da ocekujes.

Evo ti direktno iz baze 3DMark-a, tvoj cpu na defaultu daje sa 6850 oko 11600, znaci da ako tvoj overklokovani daje 12900 to mu je to.
http://3dmark.com/3dmv/3555051

Poslednja izmena:
Znam da nema L3 kes. Ali hajde realno. L3 kes ne utice mnogo. Mozda 10%, najvise.

Mislis da je procesor?

Ako ti je bitan 3DMark zaostajes samo 2000 poena za intelom plus sto verovatno mozes jos da ga kloknes jer taj cpu ima visok mnozilac (16.5) i ne trazi visok bus. Ne znam kakav kuler imas, ali trebace ti nesto bolje od onog spakovanog ako hoces da ga probas na cca 4GHz. U igrama je verovatno gore u poredjenju sa intelima, mada opet da menjas CPU i plocu zbog te osrednje graficke nema smisla. :)

Ne smeta mi 3D Mark, sada sam malo gledao i bice da je sve u redu. Jos nisam stavio 64b OS. :)

To ti je realan rezultat. Mozda jos nesto izvuces sa novim driver-ima. Preracunao si se. :)

Ovo je već peta tema o uskom grlu u zadnjih nedelju dana.

Kada će neko da stavi temu da naslovom: Da li je moj 2600K@5Ghz "Duboko grlo"? :eyebrows:

ljudi nikako da ukapiraju da 3dmark nije igra :d

Ovo je već peta tema o uskom grlu u zadnjih nedelju dana.

Kada će neko da stavi temu da naslovom: Da li je moj 2600K@5Ghz "Duboko grlo"? :eyebrows:

Prljave misli... Trebalo je da kazes, siroko, a ne duboko. :laugh:

:-devil-::-devil-::-devil-:

Falim te bože da je neko skapirao napokon. :p

Cudni ljudi ovde, samo o hardware-u misle! :D

hahaha

Hahaha, samo jos MSI milica fali. Posle takvog topica, Buldozer bi bio kao dva i7.

Gresite za 3l kes. Utice na igre, i to mnogo. Na neke ne, ali na cpu intensive utice i te kako. Ja sam imao Athlon 2 x4 640 i u poredjenju sa sadasnji 965be bilo je u WoW tuga u guzvi i fps je padao cak na 10. Da ne pominjem sto mu iznad 3.5ghz overklok ne donosi nilakav boljitak. Fali njemu l3 kes itekako. Cak i igre koje generalno lepo rade kad kao Nfs hp pocnu da stucaju cim bude i milicije i ai trkaca.... Za testove se uzima prosecan fps, a to sto minimalan pada na totalno neprihvatljiv nivo s vremena na vreme, nikome nista. Sve u svemu, za mmorpg ovaj cpu je tezak fail. Grafika dok sam bio na tom cpu-u je bila 6950 2gb.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, ali ja mislim da nisi u pravu.

L3 kes generalno utice 300+ MHz na performanse.

Znaci, Phenom II 955 na 3,5 je isto sto i Athlon II 640 na 3,8GHz.

Imao sam Phenom II 710 sa cetiri jezgra, Athlon II 445 sa tri jezgra i L3 kes, tako da znam sta pricam.

Nikakva razlika se ne vidi u NFS, Crysis, GTA, Far Cry...

Imas i na Internetu testove, najveca razlika koju L3 moze da napravi je 20%, i to u ekstremnim situacijama.

Ja mogu da poverujem u ovo sto kaze iwcham, narocito za WoW koji cesto biva opterecen sa gomilom add-on-ova... U sustini, nije da ne moze da zapne za L3 cache, ali je situacija mnogo slozenija od toga da li ga ima ili ga nema. E sad i AMD-u ne znam bas toliko, ne trudim se da zapamtim sta im je i sta im fali vec neko vreme, ne nipodastavam, samo su mi bili van mog interesovanja.

Ja cu se sloziti sa Iwcham-om, u WoW-u se nenormalno oseti razlika, u BFBC2 takodje... Razlika izmedju Athlona i Phenoma na istim frekfencijama i istom broju jezgra je velika...

Cak i da to jeste tacno, athlona jedva nategnes do maksimuma, a phenom kulira na default i ceka da bude klokovan :D

pa jedno su ti genericki "testovi" a drugo je WoW ..... slozio bih se sa Iwcham .... iskreno nisam video igru koja trazi vise resursa od WoWa .... pogotovo u 25 man raidovima ili u mass PvPu.

kd je izasao C2D uzeo sam E4300 i klokovao .... WoW je radio ok dosla expanzija ..... budjavi Dalaran .... i krene lag .... zamenim CPU za Q6600 ... igra progleda, tako da mogu da razumem to oko WoWa .... za druge igre ne znam.

Definitivno je usavrsen 45nm proces, meni treba 1.49~1.5v za 3.7GHz (kupljen prosle godine bas u ovo vreme), ali meni je sve preko 1.45v previse za 24/7. 3.6GHz je tu taman na granici stabilnosti @ 1.45v, ali necu da ga przim, drzim na sweetspot OCu. :)

Back to the topic, NB se isto bolje klokuje kod Phenoma, i ima veci uticaj na performanse nego kod Athlona jer utice i na brzinu L3 kesa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno