Šta je novo?

HD3850 vs. HD3850...sta je bolje?

Pa bukvalno je svejedno... Ova ima bolje hladjenje (ili bi barem trebalo, ne znam kako u praksi funkcioniše taj custom cooler), ali to nije toliko bitno, 3850 se generalno ne greje mnogo i običan stock kuler je sasvim dovoljan da ohladi kartu, a i izuzetno je tih. Koju god uzeo, nema greške :)

Osobno bih uzeo ovu drugu zbog referentnog dizajna. Veća je šansa da će sve raditi dobro u slučaju softverske regulacije ventilatora, fleša editiranog BIOSa isl.

Ali, kad već gledaš HD3850 256Mb slobodno u obzir uzmi i HD4670 (pod uvjetom da nije skuplja). Daje iste perfomanse u manjem pakiranju, napaja se samo preko PCI-E slota, i najvažnije: može raditi skroz pasivno sa dobrim hlađenjem (Accelero S2). Praktički svi hladnjaci što idu na HD3600 seriju pašu i na HD4600.

Ovo je Sapphire kod mene:
http://pce.hostili.com/images/sapphirebqm8.jpg

Tema na PCE:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125480

Poslednja izmena:
Evo jutros sam narucio ovu drugu iz Gigatrona...

Citao sam dosta o HD4670 i znam da manje trosi i da se menje greje,ali takodje ima i samo 128bit,sto bi mogao biti problem jer imam 19" TFT pa moram da igram na 1440x900...
Procitao sam da se ova HD3850 lako OC na klokove HD3870 koja je jaca od HD4670,pa sam se zato odlucio za nju,a i u krajnjem slucaju HD4670 je skuplji od ove HD3850 u proseku od 1-2k RSD ,pa je samim tim HD3850 logicnija kupovina...

Hvala vam na pomoci :)

Uzeo sam danas za ortaka MSI 3850-oc za 5500din i sad sam skinuo catalyst 8.11 drivere sa guru3d

E sad posto je pre ove karte u kompu bila 8600 GLH , koji program da koristim za skidanje ostataka od nv drivera? Ja sam mislio da uzmem driver cleaner.

I mislio sam prvo da stavim one drivere sto dolaze u kutiji pa da izmerim performanse pa tek onda da savim ove 8.11 bas da vidim kakava je razlika.

Jel ima neko ko koristi 3850 i kombinaciji sa 8.11 drivrima da mi kaze da li ima neki problema u radu, posto se tona ljudi zali na 8.9, 8.10 i 8.11 drivere (kao i sve ostale atijeve )

ps. nisam uzeo 4670 jer su sve od 6500-7500 sto je po meni mnogo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno