Šta je novo?

HD snimci sa kamere

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Skoro sam kupio HD kameru Sony HDR-CX505VE i koristio je na putovanju. Napravio sam oko 3 sata snimljenog materijala i sad hocu to sve da povežem u jedan film. Probao sam preko pinnacle studio 12, medjutim nisam zadovoljan sa kvalitetom u odnosu na originalni snimak. Mnogo je treperenja i trzanja slike koje u originalu nema. Kad gledam materijal preko softvera koji sam dobio uz kameru slika je fantastična ali izgleda da taj softver nemože da spoji snimke u jedan. Šta raditi, i koji program da instaliram da bi rezultat bio dobar. Snimak neću da konvertujem u dvd kvalitet, hoću da ostane HD. Pozdrav i molim za pomoć:wave:

S obzirom da se radi o AVCHD kameri, mozes koristiti TsMuxer i spojiti te fajlove bez ikakve rekomresije, odnosno gubljenja kvaliteta u jedan TS, Blu-Ray ili AVCHD.

Hvala, probaću da pronadjem taj program. neko mi je dao savet da probam i sa Avid Liquid

može lo neko malo uputstvo? probao sam sam, čitao neke strane forume, ali nisam uspeo nista da uradim. Možda je problem što u tih 3 sata snimljenog materijala imam oko 120 delova. Za probu sam uzeo 5 delova postio ih ali dobijem samo prvi deo, koji je veličine svih 5 ali emituje samo prvi i zakoči sliku :wall:

Nemam TsMuxer pri ruci ali, posle dodavanja prvog dela, idi na Join i dodaj ostale klipove.

Ako nije problem da se nadovezem sa pitanjem a u skladu je sa temom...

Cime rekompresovati nakon pomenutog joina u neki SD divx recimo. Drzao bih u izvornom obliku (AVCHD), ali i u divx/xvid radi kompatibilnosti sa standalone kineskim dvd/usb plejerima. Imperativ je kvalitet i kompatibilnost rekompresovanog materijala.

:wave:

Imaš više alata. Staxrip sa Divx Pro ili Xvid bi bila moja preporuka. Tu je i MeGUI sa Xvid kodekom. Mogu da posluze i Avidemux ili DGAVCIndex + Avisynth + VirtualDub.
Sve su to besplatni programi (osim Divx Pro kodeka) koji daju bolji kvalitet od bilo kog komercijalnog konvertera.

A shto u divx kada mozesh da napravish DVD koji ce ti raditi svuda. Mozesh pomocu MpegStreamclip da prebacish u mpeg2 i onda sa Neroom da zavrshish DVD, ako ti trebaju meniji, Adobe Encore...

A shto u divx kada mozesh da napravish DVD koji ce ti raditi svuda. Mozesh pomocu MpegStreamclip da prebacish u mpeg2 i onda sa Neroom da zavrshish DVD, ako ti trebaju meniji, Adobe Encore...

Sta znam, pleyeri koji pustaju DVD, a ne i divx su prava rijetkost, bar niko u mom okruzenju nema.
Divx sa druge strane moze postici isti kvalitet na manjem bitrate-u, a i zgodniji je za gledanje sa usb-a. Meniji jesu simpa stvar ali ne vjerujem da cu se ikada natjerati da ih odradim :) Vec sam u zaostatku 20ak sati materijala :d

ConvertXtoDVD 4 je vrlo lak za korišćenje, daje dobar kvalitet i automatski pravi lep a jednostavan meni. S tim što MPEG2 zahteva veći bitrate a samim tim i više prostora na disku.

Ilidan, hvala na odgovoru, uspelo je!:cigar:

Sta znam, pleyeri koji pustaju DVD, a ne i divx su prava rijetkost, bar niko u mom okruzenju nema.
Divx sa druge strane moze postici isti kvalitet na manjem bitrate-u, a i zgodniji je za gledanje sa usb-a. Meniji jesu simpa stvar ali ne vjerujem da cu se ikada natjerati da ih odradim :) Vec sam u zaostatku 20ak sati materijala :d

Pa teshko da je Divx istog kvaliteta kao DVD :) divx je nastao u vreme kada je bilo smisla da ushtedish prostor pa stavish 6 filmova na disk, ali sada kad DVD kosta 20 dinara, smisao za divxom ne postoji osim ako ti se recimo ne gleda neki film ili serija a ne mozesh da chekash da se skine DVD :)

Sam si rekao da ti je kvalitet imperativ, DVD ce ti dati bolji kvalitet, a bice 100% kompatibilan sa svim uredjajima na planeti :)

Pa jel si probao TSmuxer ?

Probaj i Tmpgenc Authoring Works 4.

Vrh Dno