Šta je novo?

HD Project Natal / 3D MOTION SENSING

• Začetnik teme Začetnik teme Doktor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta mislite, koliko je realno ocekivati pad cene Kinecta u bliskoj buducnosti?

Не верујем да ће спуштати цену, чини ми се да је Kinect један од најуспелијих МС производа икад (мислим на зараду, наравно).

А 'ајде да напишем и неке своје утиске након двадесетак дана коришћења...

Закачио сам Kinect на Jasper Arcade конзолу, тако да сам морао да користим додатно напајање. Све је решено помоћу "Y" кабла, што је врло елегантно решење.

Прва калибрација траје поприлично дуго, односно, сем "навикавања" на просторију, машина се навикава и на кориснике, и упарује их са профилима, што уме да потраје. Добро је што, кад се једном подеси све како треба, Kinect аутоматски мења угао снимања, па се прилагођава томе где људи стоје.

Ево описа и четири игре које имам, за сада:
1. Kinect Adventures
Ово је дошло уз уређај, и једина је игра која има смисла у Single Player моду. Отприлике, то је оно што се појављивало на Project Natal демоима, односно, ударање лопти, спуштање чамцем, вожња у вагону, платформа у бестежинском простору... Сензор ради одлично, стазе су осмишљене како треба, и трају таман толико да се не сморе људи који чекају свој ред, а и да они који играју не добију упалу мишића. Има захтевних и мање захтевних дисциплина, али има и оних које сам могао највише 2-3 пута да поновим заредом. Графика је солидна, звук ништа посебно, али је ствароно забавно играти.

2. Motion Sports
Ово је очајна игра. Стално ми пријављује да морам да се померим, не препознаје шта радим, не препознаје шта сам урадио, него често иде нека default анимација, а спортови имају врло мало интеракције.

3. Kinect Sports
Е ово је већ тотално друга прича. Огроман избор спортова (фудбал, одбојка на песку, стони тенис, трчање са и без препона, бацање диска и копља, куглање...), који су сви избалансирани тако да су тежина и квалитет на прилично истом нивоу, где је једино фудбал комплекснији и захтева више времена за уигравање, поготово кад су клизећи стартови и слободњаци у питању. Одбојка на песку је екстремно занимљива, мада је лустер страдао више пута, а куглање је испало најбоља забава за већ уморено друштво од осталих игара. Графика је солидна, музика феноменална, а постоји и нека врста првенства, где се играчи поделе у две екипе, па се пролази кроз све спортове, и на крају се бодови сабирају.

4. Your Shape: Fitness Evolved
Ово је брат играо, ја немам неку жељу за играма овог типа, али видим да је стварно озбиљно остварење у питању. Он тренира пливање годинама, и добио је упалу мишића након два сата овога. Различите вежбе, за различите делове тела, са различитим нивоом интензитета, где се све прати и где софтвер препоручује шта даље, представљају максимум који неко може да очекује од овакве игре у овом тренутку. И овде је све испуњено.

Сем тога, Dashboard је релативно лоше решен, јер је можда 5% опција доступно ако се Kinect користи, а и није нешто ергономски, јер је потребно пуно времена да се дође и до опција које су ту.

Гласовна команда је стварно лоша, јер, сем у условима када се само ТВ чује, Xbox ретко кад препозна шта хоћу да му саопштим. И за ово је постојала калибрација, и тада је, изненађујуће, све прошло без икаквих проблема.

Оно што сам приметио је да имам константно неки интернет проток када је Kinect укључен, без обзира да ли га користим, или не, па сам почео да га искључујем из конзоле кад мине треба🙂.

Толико за сада, ценим да је и овако превише текста...

Nije previse 😉.
Ne znam, dvoumim se da li da uzmem Kinect.
Ne verujem da cu se previse igrati sam(ove igre za sada deluju ocajno), ali deluje kao da bi mogla biti dobra zabava u drustvu.

За играње у друштву, и ове игре су више него довољне за добро зезање. Ја немам довољно простора у соби за четворо, али и када играју двоје по двоје, буде екстра.

За SP стварно још увек нема наслова који би био иоле занимљив, али мислим да је само питање времена кад ће нешто да се појави. Једино ми је безвезе што је MS најавио цензуру садржаја на (чини ми се) 12+ ниво, а сигурно би могао неки феноменалан survial horror да се направи.

Nazad
Vrh Dno