Šta je novo?

HD igre za Android telefone

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Trazio sam na search i nisam nasao nista relevantno pa da pokrenem ovu temu. Da li neko igra nesto od ovih igara?

Konkretno,Gameloft ima nekoliko vizuelno vrlo impresivnih naslova.Na Galaxy-ju to radi sjajno. Ne pamtim toliko moje odusevljenje jos od prvog mog susreta sa 3d grafikom na racunaru kao kad sam skoro zaigrao NOVA-u na mobilnom telefonu.

http://www.gameloft.com/android-games/nova/?adid=27351

http://www.gameloft.com/android-games/modern-combat-sandstorm/?adid=27351

http://www.gameloft.com/android-games/hero-of-sparta/?adid=27351

Need for speed Shift takodje izgleda sjajno, doduse, probao sam ga samo u "narodnoj" verziji.

Da ne davim linkovima, posto na youtube-u ima dosta toga, cisto me zanima da li jos neko igra ove igre sem mene i kakvi utisci?

Poslednja izmena:
Ja sam igrao malo nfs i to je to. On mi se svideo. Ove ostale ne. Pogotovo nova ili hawx. Takve igre su previše kompleksne za par klikova na ekranu i akcelerometar. Mislim na motoriku igranja, ne na težinu igre.

Poslednja izmena:
Igrao sam vecinu gameloft igara na dhd-u...Nova mi je simpa :)

Oregon trail - preporuka. Odlicna i zabavna, jednostavna za igranje .
Splinter cell - odlicno izgleda, tezak za igranje, bas zbog kompleksnosti...

Ja sam igrao NOVA-u i igra stvarno ostavlja bez daha...Ne slazem se sa Tetsuom jer je NOVA odlicno optimizovana za igranje na mobilnom telefonu/touch screenu,dosta sam je igrao ali sam se zaglavio na jednom delu i ne umem dalje... Naravno da je suludo uporedjivati igre sa mobilnog uredjaja i PC-a,igracke konzole.

P.S. ako je neko igra i ako je presao treba mi mala pomoc oko dela u kome sam se zaglavio.:)

Odlicna igra po meni je i svima dobro poznata sa PC-a WORMS... ludnica,igram je tooooliko vremena i nikako da mi dosadi.:)

hmm i ja sam u NOVI zabo ja mislim u drugom nivou, neki zeleni otrov je svuda po nekoj prostoriji i treba preci sa jednog kraja na drugi kraj, preko nekih konzola spustim tri kocke, ali fali jos jedna da bih mogao da predjem na drugi kraj....pa ako neko zna ... :)

Poslednja izmena od urednika:
Pa spustis te tri kocke predjes na drugu strano i tamo spustis jos jednu,tu ti je potreban i skok donji desni ugao-taster za skok...

A za wormse cu ti pustiti na pp link,samo da ga pronadjem... :)

Edit: Obrisali su je sa sajta gde sam ja nasao... posalji mi na pp mail/msn pa cu ti poslati .apk fajl

Poslednja izmena od urednika:
Svaka čast onima koji igraju pucačine na telefonu, kod te nove jednim prstom vučem levo-desno, drugim se krećem i onda mi fali samo još dodatnih 5 inča na ovih 4 da bi video šta se dešava, ili da igram vožnje gde moram da se krivim kao neki retard.

Bas to. Inace, instalirao Sam splinter cell cisto da probam, Ali jos nisam.

Probao sam ih ali mi je za mobilni vise angry birds i neka slicna skoro potezana igra nego simuliranje 3d naslova koje mogu da cepam kod kuce ko covek :)

Eeee da vidite kako ljudi igraju pucacine na mobu nema sanse da provalite da bar dzojped nemaju,na pamet vam ne bi palo da igraju na touchu... Npr kod nove mozes dok pucas (drzis pritisnuto crveno dugme) vrtis prstom gde hoces i tako nisanis... Ne kazem da sam zaludjenik za igre na mobu ali stvarno skidam kapu ovima iz Gamelofta kako su optimizovali igru za touch screen,pre toga mi je fps na touch screenu bio nezamisliv i bio sam poprilicno skeptican ali sada vidim da je to sasvim moguce.

Ponovo napominjem da je ovo najnizi moguci nivo gaminga ali opet je primetan veliki napredak u tom pogledu.

Trazio sam na search i nisam nasao nista relevantno pa da pokrenem ovu temu. Da li neko igra nesto od ovih igara?

Konkretno,Gameloft ima nekoliko vizuelno vrlo impresivnih naslova.Na Galaxy-ju to radi sjajno. Ne pamtim toliko moje odusevljenje jos od prvog mog susreta sa 3d grafikom na racunaru kao kad sam skoro zaigrao NOVA-u na mobilnom telefonu.

http://www.gameloft.com/android-games/nova/?adid=27351

http://www.gameloft.com/android-games/modern-combat-sandstorm/?adid=27351

http://www.gameloft.com/android-games/hero-of-sparta/?adid=27351

Need for speed Shift takodje izgleda sjajno, doduse, probao sam ga samo u "narodnoj" verziji.

Da ne davim linkovima, posto na youtube-u ima dosta toga, cisto me zanima da li jos neko igra ove igre sem mene i kakvi utisci?

NFS je smor... levo, desno, rrrm brrrm... nista spec.

NOVA je lepa i to je to, igrati FPS na telefonu... mucenje. Ja sam odustao nakon par minuta.
HAWX je solidan mada i on ume da smori jako brzo najvise zbog izvedbe.
Dungeon Hunter je do jaja, odlicna igra, presao sam je celu. Malo ima manjkavosti u svom RPG sistemu ali avaj.

nasao , ic okej :D

ali kaze device not supported :trust: hmm...u pitanju desire hd...

Poslednja izmena:
Nema ni kacenja ni TRAZENJA piraterije na forumu.

Fishing Kings je odlican,jako dobro odradjen, Avatar isto nije los. Gangstar takodje, na foru GTA igra, vozite kola,pljackate ubijate i ostalo...

Moze mali offtopic?
Do skoro sam imao iphone, sad sam na androidu. Ono sto sam primetio jeste da su generalno igre nekako siromasnije u odnosu na iphone. Cast izuzecima naravno. Znate o cemu pricam, recimo guitar hero za ios i android ne mogu da se porede i uopste na iosu postoji brdo igara, pre svega onih jednostavnih 2d igara za razbibrigu koje su graficki i zvucno odradjene besprekorno. Na androidu sve to nekako podseca na amaterske poduhvate, opet cast izuzecima tipa angry birds i slicno.
U cemu je fora? Mislim hardverski su aparati podjednaki jaki (manje vise), zasto nema jacih developera na androidu jos uvek (izuzev gamelofta i jos par njih..)?

Pa gde je Gameloft jak developer ;) Oni godinama prave najgore proseke od igara, ali do iPhonea nisu imali skoro nikakvu konkurenciju pa nisi nishta bolje ni mogao da igrash. Sada kad su se ukljuchili u to i pravi developeri, oni tu nemaju sta da traze.

A shto se tiche igara na iPhoneu i Androidu, to je vrlo jednostavno. Android je platforma bez striktnog standarda koju je "narod stvorio za narod" i zato nikada nece imati ozbiljnu softversku podrshku, potpuno isto kao i Linux. Google nije kupio Androida da bi imao najbolji OS, vec da bi bio najrashireniji OS koji ce prodati reklame, a to je plan koji se kosi sa kvalitetom svega u vezi sa tim OS-om. Sa druge strane, iOS je zatvorena platforma, postoji neko ko postavlja pravila i standarde, pravi dilove sa developerima jer ima direktan interes da mu platforma ima sto bolju podrshku i zato ima i mnogo vishe softvera, i mnogo kvalitetnijeg softvera, i to se moze porediti sa recimo Playstation brendom koji je zbog te zatvorenosti u poslednjih 15 godina imao najbolje igre u istoriji...

Poslednja izmena:
To smara.. ima milion Android uredjaja, ista situacija kao sa PC-em, moras optimizovati (ili ne moras) za milion kombinacija hardvera. Meni secka Doodle Jump na Wildfire-u, a stvarno ne vidim sta tu ima da secka, nije TOLIKO los procesor, tu je negde izmedju 3G-a i 3GS.. klasicna neoptimizovanost.

Gameloft se inace zalio da EA svojom price dump politikom na iOS App Storeu "blokira inovacije". :d

Sto se mene tice, ja se drzim igara stvorenih za platformu. Portovi 3D racera, FPS-ova i slicnih zanrova ustanovljenih na home platformama jednostavno nisu dovoljno igrivi na telefonima. Igre poput Angry Birdsa, Cut The Rope i slicnih su mnogo pogodnije za mobile gaming.

Android ima jedan problem koji je relativno nedavno resen na iOS-u, a to je da nema unificiranog gaming servisa za pracenje achievement poena/matchmaking/friend listu. Game Centre, iako u zacecu, u startu daje veliku prednost iOS-u, a kvalitet igara visestruko nadmasuje Android.

Android, uostalom, dok ne resi problem piraterije nece ni imati ozbiljne igre. Nedavno sam citao da je tim koji je portovao jednu iOS igru koja ima preko 30.000 prodatih kopija nije uspeo da zabelezi 1.000 prodatih na Android Storeu, sto je apsolutno zastrasujuce. Kada platforma ne moze da podrzi portovanje sa hardwareski ekvavilentne, svi znacu su tu da nesto ozbiljno nije u redu.

Tek sad videh da je u pitanju ista igrica iz filma kojeg je postavio Tetsuo u prethodnom postu. :)

Vrh Dno