Šta je novo?

HD capture card

geter712

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
301
Unapred se izvinjavam ako je slicna tema vec pokretana trazio sam ali nisam nasao.

Interesuje me moze li se kod nas naci HD capture kartica i kolike su cene. Potrebno mi je da xbox360 povezem sa PCom tako da snimam gameplay u HDu. Trenutno koristim composite ulaz na grafickoj karti (x1900xt powercolor vivo) ali je kvalitet ocajan.

Hvala unapred.

Unapred se izvinjavam ako je slicna tema vec pokretana trazio sam ali nisam nasao.

Interesuje me moze li se kod nas naci HD capture kartica i kolike su cene. Potrebno mi je da xbox360 povezem sa PCom tako da snimam gameplay u HDu. Trenutno koristim composite ulaz na grafickoj karti (x1900xt powercolor vivo) ali je kvalitet ocajan.

Hvala unapred.

Ima decklink, ali to ti je profi kartica. Kod nas 1000 evra, mislim da ti je to skupo za ono sto ti trazis. Za capture u HDmodu treba ti jezivo brzi diskovi, 1 sec u uncompressed modu je 140-150 MB. Evo ti link.
http://www.blackmagic-design.com/products/hd/

Hvala na odgovorima. Da budem iskren malo sam sokiran cenama i potrebnim performansama (nisam ni znao koliko prostora treba a tek brzine...). Anyway ova mogucnost hd capturinga mi treba prvestveno za screenshotove u punoj rezoluciji (jer ovi sa composita izgledaju :p ) tako da bih nekako mogao i da prebolim snimanje. Ono sto me najvise plasi je ta astronomska cena, iskreno ocekivao sam da cu za stotinak evra naci adekvatno resenje ali predpostavljam da to nije moguce :(

Consumer kartice za te namene jednostavno nemaju potrebe da postoje, jer zashto bi neko analogni signal prebacivao u HD u kucnoj varijanti, kada se svaki HD izvor moze direktno prebaciti digitalno, bez grebovanja (sa kamere, sa Bluray diska, sa komshijihog HDDa :)).

To shto ti hocesh da uradish imaju potrebu samo TV studiji, pa zato ta kartica i ne postoji u "kineskoj" varijanti.

Najjeftiniji i jedini nachin a da ne kupujesh specijalan hardver za to je da pozajmish od nekoga HD kameru i to snimish, rezultati su iznenadjujuce dobri.

Hvala na odgovorima. Da budem iskren malo sam sokiran cenama i potrebnim performansama (nisam ni znao koliko prostora treba a tek brzine...). Anyway ova mogucnost hd capturinga mi treba prvestveno za screenshotove u punoj rezoluciji (jer ovi sa composita izgledaju :p ) tako da bih nekako mogao i da prebolim snimanje. Ono sto me najvise plasi je ta astronomska cena, iskreno ocekivao sam da cu za stotinak evra naci adekvatno resenje ali predpostavljam da to nije moguce :(

Cekaj, ako mozes naruciti napolju uzmi ovo, za te pare nema bolje

http://www.ramelectronics.net/computer-parts/computer-i-o-cards/hdtv-cards/mdp-130/prodMDP130.html

Koliko vidim na njoj nema HDMI niti ulazi niti izlaza. To je izgleda HDTV tjuner za PC.

Hmm zbilja cudno... pise hd capture kartica a nigde ulaza. Steta cena bas odgovara :(

Nazad
Vrh Dno