Šta je novo?

HD 6950 1GB GDDR5 ....koliko vredi danas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

abacus

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2004
Poena
650
Kao sto naziv teme i kaze.....koliko vredi u novcima danas ovakva karta....u recimo 1920x1080...znaci "Dobar dan" rezolucija danashnjice a sve sa osvrtom na to da realno prva kartica koja nesto vredi jeste GTX660 koja kosta 200e....
Znaci pozivam sve da iskazu svoja razmishljanja i kazhu koliko bi oni platili i zasto ovakvu jednu kartu...

Unapred zahvalan :)

Pitanje je uopsteno (a i nedozvoljeno :) ). Zavisi koja,koliko stara,garancija da ili ne, cena nove, odnos sa drugim karticama,itd...kao i sve ostalo sto se prodaje kao polovno. Onako grubo, 30% manje od nove (kao i ostalo). Cudi me da pitas to,nisi nov na forumu

Poslednja izmena:
E pa tu je i zvrcka.....koliko po Vama vredi tako nesto....jer npr. polovne HD 5850 idu za 80e.....6870 za 100e.....a koliko je onda realno za 6950?
Jer sada ...trenutno ne postoji brza karta a da je nova i da kosta izmedju 100 i 200e...po mom misljenju nije bash da vredi 150e....ili?
Pitam ovo citavo drustvo ovde na forumu da bi neke stvari svima nama bile jasnije.....
A ovo za procene....u cemu je stvar...ja koristim forum da bih dobio dobio esenciju iz razlicitih misljenja...

A gde to polovne 5850 idu za 80e, evo ja hocu 2, mozda tri komada? Posto je skoro bila na akciji 7850 oko 155e u jednoj firmi, sad je oko 180 ako se ne varam, pitanje je koliko vredi 6950-nije bas jednostavno. U svakom slucaju, retke su na oglasima, sto im s druge strane podize cenu.

Poslednja izmena:
Ja sam preuzeo i prodao 3 komada u zadnjih 3-4 meseca....mislim na HD 5850....

Mnogo faktora utice na cenu neke komponente (garancija, opste satanje, redak model) opet nekome se zuri pa da ispod cene itd...

zavisi. stanje, konkretan model, garancija, shaderi...
ja licno(i kad bih uzimao ati) ne bih dao preko 170 ni za skoro novu tu kartu. jer su 570-ke isle od 180 pa navise. 570 je jaca karta od te. i, tu je sada i nova generacija karata, koja jos dodatno obara cenu...
pogledaj cenu nove karte(konkretan model), pa vidi je li ti u garanciji, uporedi sa tudjim cenama, pa daj svoju. ako ne ide, spustaj pomalo.

I polovne i nove karte u Srbiji su precenjene. Sve oboriti za 20 % da bi dobili realne vrednosti.

Onda onako rezimirano... znaci da li vredi 150e ili ....120,130,140e......u pitanju je Visiontek AMD HD 6950 1GB GDDR5 josh 1 godina garancije....sve u kontekstu da npr.HD 6870 ide od 100-120e....please komentari....

Nije 6950 mnogo jaca od 5850. Dakle, ja licno za novu ne bih dao vise od 140 e. Za polovnu u garanciji, pa, nezahvalno je odrediti cenu, al da kazemo tu negde kao nova 6870, mozda koji evro dole.

Znaci reda 120-130e....e a na to se i svodi cela prica...zasto prodati kartu za tipa tu cenu kada novo nista ne mozhes naci bolje a da ne kosta 200e....onda opet ispada da karta vredi 140-150e...zar ne....jer za tu cenu nema ama bash nista....

pa jeste, vredi, iz ugla prodavca...ali iz ugla kupca, ne, jer za 200eur moze da uzme bolje i novo sto bi svako normalan uradio :) ne pricam sad konkretno za tvoj slucaj, nego izvlacim konstataciju iz celokupne diskusije...pa i moj auto je pre 2 god kostao 3000, sad realno 1600, ali vredi minimum 2000, a do 3000 nema nista da se kupi a da je bolje od mog, pa mozda i jace...to ti je ta filozofija...i nisi mnogo pogresio ali ***...zato teras dok moze da radi fino, posle nece da padne cena koliko ce da padne njena sposobnost i onda je prodas ;) isto recimo i woofer, prodajem za 60eur sa kutijom za koju treba 30eur samo za materijal, a gde je ruka a gde je sam woofer...onda woofer ispadne 30eur, a jbl gt5 je u pitanju, a za 50eur prodaju neke znj woofere bez kutije...i opet ne mogu da ga prodam, i zato sam resio da ga zadrzim...problem je sto ljudi nemaju novac, i sto zele da kupe ispod cene ili nece ni da kupe...

Poslednja izmena:
Sad sam povukao moju 6950 iz prodaje pa mogu da komentarisem bez grize savesti:)

Ja sam moju Gigabyte 6950 OC 1gb kupio pre nekih mesec dana i platio je 23000 dinara a za iste pare sam imao MSI 7850 i mislim da nisam pogresio
iz prostog razloga jer su obe kartice da kazemo tu negde po snazi ali je prednost sa Gigabayt-om ako u medjuvremenu crkne u zamenu dobijam 7950 :D

Za ovu cenu nije bilo nikada....znaci dno cena je bila 155e....155x115 recimo....ali je vecina hardware-a poskupela zadnjih 2-3 nedelje... i ove verzije sa 1GB nema nigde vec nedelju dana...a ovo sa PC P...c-om je josh jedna epizoda u romanu o firmi A.....koja je kupila PC P...c.....parama Cacan.ke maf.je...

Poslednja izmena:
Meni su nudili i 20.000 za Asus dc2 pre metar dana tako da nemojte da se cudite. I po mom misljenju je previsoka ta cena ali Boze moj. Ako je potraznja velika cene moze ici gore nerealno.

Dosla su cudna vremena, da se ne isplati kupovati polovne grafike.

bilo je vec na par mesta 6950 za 130e cak je jedna mogla da se otkljuca u 6970

kako čovek žonglira banovanjem... zapanjen sam . bravo mesi !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno