Šta je novo?

HD 6570 za Skyrim?

Boki314

Cenjen
Učlanjen(a)
19.06.2013
Poena
151
Pozdrav svima:). Ovo mi je prva tema pa se nadam da mogu to ovde da postavim. Elem, imam sledecu konfiguraciju: athlon 2 x2 270 na 3.4Ghz, 3GB ddr 3 na 1333 mhz i Powercolor HD6570 sa 1 Gb ddr 3 memorije. Skyrim mogu da pokrenem na rezoluciji 1280x960 i sa podesavanjem na low gde mi daje mozda oko 25 do 35 fps. Medjutim ako stavim na medium i eventualno ukljucim aa ili af vec postaje neigrivo. Znam da ovo nije neka gejmerska kartica ali na nekoliko sajtova mi kazu da s tom grafikom mogu da ga igram na medium/high. Pa ne znam da li je problem u nekoj od komponenti ili OSu? Imam jos sata 250Gb i windows XP sp3? :)

Skyrim je poznat da trazi dobar CPU tako da tu lezi problem...

Moj prijatelj ima procesor x2 215 koji je dosta slabiji od mog i graficku 8600gt sa 256Mb memorije i 2 Gb rama i igra na 1366x768 na medium detaljima bez problema. Tako da me i to buni...

Koje drajvere koristis za grafu i da li imas instalirane modove?

Probaj da staviš najnovije drajvere za tvoju karticu, ako su ti matori verovatno je do njih. Novi drajveri su ispravili puno bagova vezanih baš za Skyrim.

Ako ni to ne pomogne, znači probaj da klokneš karticu koliko može. Dobićeš nekoliko FPS-a, taman dovoljno da bi bude malko više igrivo.

Inače, ja imam 6790 i uopšte nisam zadovoljan kako se Skyrim ponaša. Ja mogu da igram i da High i Ultra High u dosta rezolucija (npr do 1280x1024 pa i jedan stepenik više od ove rezolucije, uz malko seckanje). Ali sve se to menja na KATASTROFU stavim li mu previše modova, pogotovo ako su to grafički modovi.

Koje drajvere koristis za grafu i da li imas instalirane modove?

drajver sam skinuo poslednji sa amd-ovog sajta a modove nemam nikakve. Naravno i najnoviji patch. pokusavao sam da kloknem graficku sa 650Mhz gpu na vise od 800 kao i memoriju ali je bilo isto. Na jedan dan sam ubacio i Hd 5670 sa ddr 5 koja je bolja od moje za oko 15-25 posto ali je i dalje bilo isto.

pokusacu ovih dana da nabavim i win7 pa ako ni to ne resi problem menjacu graficku. Ali ponavljam, i dalje mi nije jasno kako ortak igra sa slabijim kompom kvalitetnije nego ja. Mozda je previse citao fausta pa ima dil sa djavolcicem:-devil-:

Javi sta si uradio, pozz

Da ti se ne pregrejava procesor?

Athlon x2 ipak ne trosi nesto mnogo tako da i box tu fino radi. Jedino ako nije lepo namesten pa ne hladi dobro, mada uz ove vrucine i vodeno bi dobro doslo:d

Neka proba sedmicu pa nek javi rez. Ja mislim da je na toj rezoluciji procesor taj koji se pita. Ja sam sam dobio bez preterivanja 20frejmova kad sam presao sa Phenoma 965 be na 2700k...

Doduse GTX 570 je bio u pitanju...

Stoji to da je igra zahtevna po pitanju procesora, al samo ako graficka moze to da istera.
Na staroj konfi C2D e6750 @2.66GHz, 4Gb DDR2 @667Mhz i 8800GTS (G80) 320Mb sa High podesavanjima u 1280x1024 sam jedva prebacivao normu od 24 frejma, vec u 1024x768 sam dobijao igrivih 30+ frejmova. Mozda igra jednostavno "voli" nVidijine G80 chipove makar u ovim rezolucijama. :D
Poteraj ti ovo na win7 za pocetak, pa ako ne pomogne pozajmi od prijatelja tu grafu li odnesi kod njega svoju i vidi ima li onda razlike. Tako ces najbolje znati do cega je.

Sa nešto boljim hlađenjem taj procesor može lepo na 4GHz. Imao sam ga do skoro i radio je na 4.1 GHz jedno 2 godine ispod coolera za Ph 2 1100 fabričkog. E sad dali je i to dosta za Skyrim, neznam ali da bi pomoglo bar malo to sigurno. 600MHz nije za bacanje.

Hvala na savetima pokusacu prvo sa win 7 cim nabavim. Zauzetost procesora mi ne prelazi 30posto dok igram skyrim a i hladnjak ne prelazi 40ak stepeni maksimalno posto sam merio sa sondom. Prvobitno sam mislio da li je u pitanju mozda i stari SATA hard iz 2007 ali sam procitao na forumima da to nema veze sa FPS om, samo sa ucitavanjem. Mogu i da probam da klokujem CPU mada mi je zao zbog garancije posto sam ga uzeo pre 3 meseca:)

Može i brzina hard diska da ima ulogu u brzini. Ako nemaš dovoljno memorije, pa počne da svapuje ne nešto sporo onda može da dođe do seckanja itd.

ciljam na procesor. kod mene radi sve na high (jedino anisotropic na 8) a pogledaj masinu, dosta matora a o grafickoj ni necemo. ultra nisam ni smeo da probam da ne zadimi jos.
fps varira od 32 do 50, zavisi od scena

Za to bas treba umece...:p

Moj prijatelj ima procesor x2 215 koji je dosta slabiji od mog i graficku 8600gt sa 256Mb memorije i 2 Gb rama i igra na 1366x768 na medium detaljima bez problema. Tako da me i to buni...

Prijatelj te laze...

Nazad
Vrh Dno