Šta je novo?

HCF modem pod Linux-om

bole

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
604
Da li zna neko na ovoj planeti koja distribucija Linux-a radi sa HCF modemima i kako to čudo naterati da radi pod Linuxom. Nemojte mi samo reći da promenim modem i uzmem Lucenta :confused:

bole je napisao(la):
Da li zna neko na ovoj planeti koja distribucija Linux-a radi sa HCF modemima i kako to ?udo naterati da radi pod Linuxom. Nemojte mi samo re?i da promenim modem i uzmem Lucenta :confused:

radi na svakoj distribuciji
na 2.2.x kernelima ces lakse da namestis
a na 2.4.x ces morati da se preznojis malo
(moras malo source da izmenis)

ili lucent :)

Re: Re: HCF modem pod Linux-om

carlos je napisao(la):
radi na svakoj distribuciji
na 2.2.x kernelima ces lakse da namestis
a na 2.4.x ces morati da se preznojis malo
(moras malo source da izmenis)

ili lucent :)

Kada das coveku ovakav savet, onda mu i objasni sta i kako ili mu daj link gde je to objasnjeno. Od polovicnog resenja pomoc i nije velika.

Re: Re: Re: HCF modem pod Linux-om

silverglider je napisao(la):

Kada das coveku ovakav savet, onda mu i objasni sta i kako ili mu daj link gde je to objasnjeno. Od polovicnog resenja pomoc i nije velika.

eve ga link iako sam u @lite rezimu

znaci odes na
http://www.google.com
i ukucas
hsf linux 2.4 tar.gz
ili slicno i on izbaci izmedju ostalog:
http://www.geocities.com/isikayhan/winmodem.html
http://pchelp.cablebg.net/Tutorials/OSystems/Linux/LinModems.html
http://www.geocities.com/jcmp3/

i skines drajvere u zavisnosti od kernela koji imas i procitas readme
i to ukucas i pomolis se

meni na 2.4.x kernelu nije proradilo
i posle dan dva smaranja sam uzeo lucent
i namestio ga za 5 min.

ALOOOOOOOOOO HCF modemi NE RADE POD LINUXOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HSF modemi mogu da prorade ali HCF NIKAKO ja sam taj problem resio tako sto sam kupio 56K ISA Rockwell:p I voleo bih da znam da li jos neko ima ovakav modem posto sam uspeo da mu flesujem ''bios'' tako da sada podrzava V90 ali nasao sam i podrsku za V92 pa me interesuje da li je neko probao?

Dobro je,cujemo te,nemoj da se deres :).Mislim da je bolje da si nasao neki USR 56k ISA,al sad sta da se radi.
Nego,reci mi,da li ti taj Rockwell radi na COM3?

Dzoni_m je napisao(la):
ALOOOOOOOOOO HCF modemi NE RADE POD LINUXOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HSF modemi mogu da prorade ali HCF NIKAKO ja sam taj problem resio tako sto sam kupio 56K ISA Rockwell:p I voleo bih da znam da li jos neko ima ovakav modem posto sam uspeo da mu flesujem ''bios'' tako da sada podrzava V90 ali nasao sam i podrsku za V92 pa me interesuje da li je neko probao?

sorry ljudi ispalio sam se HCF HSF HSP

HCF iliti "hardverski" ne radi pod linuxom

ono sto sam rekao vazi za HSF iliti "softverski" connexant

izvin'te

Smesno ili ne, uspeo sam da namestim jednom D-Linkov interni HCF 56K pod RH-om 6.2 (kolegina masina). Malo je potrajalo, pomucismo se, ali je proradio. Doduse, ne sa nekim njegovim drajverom, nego kao univerzalni V34 modem, ali eto - proradilo.

Cisto da se zna pre decidiranih tvrdnji da nesto uopste ne radi pod ovim ili onim.

Kod mene trenutno radi na COM1 mislim da ne moze na COM3 mada ima neke *******cije od dzampera na sebi pa nisam siguran.:wave;

Smesno ili ne, uspeo sam da namestim jednom D-Linkov interni HCF 56K pod RH-om 6.2 (kolegina masina). Malo je potrajalo, pomucismo se, ali je proradio. Doduse, ne sa nekim njegovim drajverom, nego kao univerzalni V34 modem, ali eto - proradilo.
Cisto da se zna pre decidiranih tvrdnji da nesto uopste ne radi pod ovim ili onim.

Svaka cast!!!!!!!!!!!FX De si bio kad si mi trebao:mad:

silverglider je napisao(la):

svaka ti dala majstore :)

Nazad
Vrh Dno