Imao sam instaliran Red Hat Linux 7.3 na disku koji je particionisan na sledeci nacin:
[code:1]
type size MB used MB Status Pri/Log
--------------------------------------------------------------------
FAT32 2,431.7 1,845.9 Active Primary
Extended 35,738.3 35,738.3 None Primary
Linux Ext2 101.9 101.9 None Logical [/boot]
Linux Ext2 3,718.1 3,718.1 None Logical [/]
Linux Swap 219.6 0.0 None Logical
FAT32 6,071.4 5,891.8 None Logical
FAT32 6,989.2 6,482.7 None Logical
FAT32 18,528.1 18,092.8 None Logical
FAT32 109.8 1.7 Hidden Logical
[/code:1]
Ocigledno sam uspeo da sredim Linux particije koje su u stvari ext3, a tabelu sam prepisao iz PartitionMagic-a. Trebalo je da iskopiram direktorijum mp3 muzike za koji nisam bio sioguran da li moze da stane na / particiju (od 3.7GB), ali rekoh da probam pa sta bude, nece valjda da se nesto pokvari, ispisace "Disk full" ili nesto slicno. To se i desilo i pocele su da se pojavljuju sukcesivne poruke o popunjenosti fajlsistema. Onda sam sa CTRL+C prekinuo kopiranje i izbrisao sve prethodno iskopirano, pa sam jedan deo direktorijuma iskopirao na FAT32 particiju, a ostatak sam pokusao da iskopiram ponovo na /, ali opet isto. Onda sam ponovo uzeo da brisem, ali sam dobio neke poruke o greskama i rekoh da proverim fajlsistem sa fsck. Posto on obicno kaze da je rizicno proveravati montirane particije, kucao sam shutdown da prebacim sistem u jednokorisnicki rezim jer sam mislio da se tada demontiraju dodatne particije (FAT32). Ali opet sam se presao, jer kad sam otkucao mount videh opet sve particije na broju. I onda sam vec izgubio strpljenje i resetujem masinu na dugme, da bi Linux posle detektovao da nisu cisto demontirane particije i omogucio da se testira integritet fajlsistema. I tu se sve konacno zavrsilo sa ovim:
Mounting root filesystem
VFS: Can't find ext3 filesystem on dev ide(3,6)
mount: error 22 mounting ext3
pivotrot: pivot_root(/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2
Freeing unused kernel memory. 296k freed
Kernel panick: No init found. Try passing init= option to kernel.
Posto mi je ova particija izuzetno bitna, a nemam skoriji bekap, bio bih vrlo zahvalan za bilo kakvu pomoc kako da povratim moju Linux particiju.
Hvala unapred!
[code:1]
type size MB used MB Status Pri/Log
--------------------------------------------------------------------
FAT32 2,431.7 1,845.9 Active Primary
Extended 35,738.3 35,738.3 None Primary
Linux Ext2 101.9 101.9 None Logical [/boot]
Linux Ext2 3,718.1 3,718.1 None Logical [/]
Linux Swap 219.6 0.0 None Logical
FAT32 6,071.4 5,891.8 None Logical
FAT32 6,989.2 6,482.7 None Logical
FAT32 18,528.1 18,092.8 None Logical
FAT32 109.8 1.7 Hidden Logical
[/code:1]
Ocigledno sam uspeo da sredim Linux particije koje su u stvari ext3, a tabelu sam prepisao iz PartitionMagic-a. Trebalo je da iskopiram direktorijum mp3 muzike za koji nisam bio sioguran da li moze da stane na / particiju (od 3.7GB), ali rekoh da probam pa sta bude, nece valjda da se nesto pokvari, ispisace "Disk full" ili nesto slicno. To se i desilo i pocele su da se pojavljuju sukcesivne poruke o popunjenosti fajlsistema. Onda sam sa CTRL+C prekinuo kopiranje i izbrisao sve prethodno iskopirano, pa sam jedan deo direktorijuma iskopirao na FAT32 particiju, a ostatak sam pokusao da iskopiram ponovo na /, ali opet isto. Onda sam ponovo uzeo da brisem, ali sam dobio neke poruke o greskama i rekoh da proverim fajlsistem sa fsck. Posto on obicno kaze da je rizicno proveravati montirane particije, kucao sam shutdown da prebacim sistem u jednokorisnicki rezim jer sam mislio da se tada demontiraju dodatne particije (FAT32). Ali opet sam se presao, jer kad sam otkucao mount videh opet sve particije na broju. I onda sam vec izgubio strpljenje i resetujem masinu na dugme, da bi Linux posle detektovao da nisu cisto demontirane particije i omogucio da se testira integritet fajlsistema. I tu se sve konacno zavrsilo sa ovim:
Mounting root filesystem
VFS: Can't find ext3 filesystem on dev ide(3,6)
mount: error 22 mounting ext3
pivotrot: pivot_root(/sysroot,/sysroot/initrd) failed: 2
Freeing unused kernel memory. 296k freed
Kernel panick: No init found. Try passing init= option to kernel.
Posto mi je ova particija izuzetno bitna, a nemam skoriji bekap, bio bih vrlo zahvalan za bilo kakvu pomoc kako da povratim moju Linux particiju.
Hvala unapred!