Šta je novo?

Hauppauge NEXUS DVB

Rockwell

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
619
Imali neko Hauppauge NEXUS DVB PCI satelitsku karticu i moze li mi reci koliko je to dobra kupovina.
Ja se lomim dali da kupim DVB resiver ili nexus pci karticu pa me zanima da li moze preko nje da se dekodiraju uz pomoc softvera skremblovani kanali i koji paketi, SECA, VIACCES...itd.
Unapred hvala.

Ja imam NEXUS, prezadovoljan, moze da dekodira a o risiveru nemoj ni da razmisljas.

hvala bob
reci mi koji program koristis za dekodiranje i kako radi video izlaz sa same kartice
pozdrav

Za dekodiranje ProgDVB www.progdvb.com.
Video izlaz je jako dobar, bitno bolji nego sa video kartica.

Pozdrav

Rockwell je napisao(la):
Imali neko Hauppauge NEXUS DVB PCI satelitsku karticu i moze li mi reci koliko je to dobra kupovina.
Ja se lomim dali da kupim DVB resiver ili nexus pci karticu pa me zanima da li moze preko nje da se dekodiraju uz pomoc softvera skremblovani kanali i koji paketi, SECA, VIACCES...itd.
Unapred hvala.

Nexus otvara skoro sve skremblovane kanale, sem ovih novih sistema kriptovanja. Sve radi softverski i stvarno radi super. Malo je skupa, a vidim da ove SkyStar2 kartice rade skoro sve isto za 2,5x manju cenu, pa mozda mozes malo da razmotris i nju.

pa to mi i stvara problem...pitanje?!? dal da kupim skystar2 ili nexus,
sta nexus ima bolje od skystara i da li to opravdava cenu
znam da nexus ima tv izlaz ali on ne vredi toliko vise...
sta mi vi savetujete?
pozdrav

Za neupucene, koliko je skystar2 a koliko nexus sada kod nas? Da li u tu cenu ide i neka pretplata ili ne?

Koliko para toliko muzike!
Sem video izlaza tu je i daljinac, ali najvaznija stvar je da je NEXUS skoro nezavistan od kompjutera, to jest mozes da radis, da se igras a da neko drugi za to vreme na TV-u gleda SAT( i menja kanale naravno).

To bi verovatno mogao i sa nekom ATi RAdeon karticom i jeftinijim sat. prijemnikom...

bob, u kojoj rezoluciji moze da se radi greb sat kanala, mozeli pun pal?
cuo sam da taj greb radi hardverski u mpeg sto je bolje nego kod skaysat2 gde to radi CPU?!

inace nexus kod nas sam naso za 240e, a skaysat2 za 90e, oba su bez pretplate za net sto mene i ne interesuje jer su uveli limit na 700mb mesecno, barem tako EOL radi.

ne znam sta da radim...bas sam u dilemi, nexus kako kapiram vredi ali treba jos da skupljam za njega, a skaysat2 mogu odmah da pazarim ali se plasim da se ne razocaram...
pozdrav

JOBAH je napisao(la):
To bi verovatno mogao i sa nekom ATi RAdeon karticom i jeftinijim sat. prijemnikom...
Ti si izgleda dremao na casovima.:D
SS2 dekodira softverski i trosi previse procesorskog vremena.

Rockwell je napisao(la):
1. bob, u kojoj rezoluciji moze da se radi greb sat kanala, mozeli pun pal?
cuo sam da taj greb radi hardverski u mpeg sto je bolje nego kod skaysat2 gde to radi CPU?!

2. ne znam sta da radim...bas sam u dilemi, nexus kako kapiram vredi ali treba jos da skupljam za njega, a skaysat2 mogu odmah da pazarim ali se plasim da se ne razocaram...
pozdrav
1. Snimanje (uslovno grebovanje) je isto na SS1 i SS2 jer se MPEG-2 stream samo preusmerava na hard. Rezolucija zavisi od kanala, i varira od 480X576 do 720X576. Bogatije TV kuce emituju u vecoj rezoluciji, a siromasnije u manjoj da bi nabile vise kanala na jedan transponder.
2. Kada sam kupovao NEXUS tada SS2 nije bio podrzan od strane programa za dekodiranje, pa ja nisam imao dilemu. Da sada kupujem SAT karticu verovatno bih uzeo SS2(zbog manje para), ali bih se ljuto *****ao jer ja radim dosta renderinga (ponekad i danima) sto znaci da za to vreme ne bih mogao da gledam SAT, ali ako ti nemas takvih potreba uzmi SS2.

Pozdrav svimacheers

Nazad
Vrh Dno