Šta je novo?

Haswell adaptive mod

• Začetnik teme Začetnik teme otaku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

otaku

Cenjen
Učlanjen(a)
27.02.2013
Poena
169
Zbog poznatih avx spajkova kada se koristi adaptive mod, razmisljao sam da iskljucim na neki nacin avx instrukcije. Jedini nacin je onemogucavanje istih instrukcija u samom windowsu i to komandom u CMD-u bcdedit /set xsavedisable 1. Zelja mi je bila da dobijem sto veci OC sa sto manjim naponom a opet sto jeste moguce ako izuzmemo koriscenje avx i avx2 instrukcija. Poznato je da Adaptiv mod predstavlja najbolje resenje medjutim neki programi mogu da trigeruju dodatni napon za cak 0.1v sto bi u prevodu bilo ako ste recimo podesili da vam i5-4670k 4,5ghz radi na 1.3v, mozete racunati da ce ici i na 1.4v-1.42v sto pretstavlja problem. Drzanje na manul nije resenje jer 1.3v konstantno degradira sam procesor.

I zaista ova komanda odradjuje ono sto sam i zeleo, Aida64 prikazuje da procesor podrzava instrukcije ali da su onemogucene i takodje Aida64 stres test ne trigeruje dodatni napon vec samo onoliki koliko je odredjeno u biosu.

Sta vi mislite o ovome, koliko je po vama ok da se iskljuce ove instrukcije. Negde se navodi da samo neki programi koriste avx, negde da se svaki program oslanja na avx itd. Takodje postoje oprecna misljenja da su avx instrukcije mnogo brze a opet da u praksi to nije toliko izrazeno 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno