Šta je novo?

Hardware za Autocad

AlanFord

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
610
Pozdrav
Potrebno je kupiti u nasoj firmi novu konfiguraciju na kojoj bi radio covek u Autocad te bih Vas zamolio savete na sta da obratimo paznju...tipa sta je bitno...graficka ili procesor...memorija ili sl.
Nadam se da nisam pogresio rubriku,posto mi bas treba savet od ljudi koji koriste autocad a ne od klasicnih hardwerasa.

Iz iskustva sestre koja koristi isti za arhitekturu...
Memorija je obavezna, ali to danas nije problem - lako ces 6GB nakaciti a da sef ne trepne za cenu.
Procesor - nista posebno. Skuplji ce biti brzi, a sad je samo pitanje da li ti to uopste vredi. Jedino nisam probao koliko AC koristi jezgara - neko ce vec reci.
Disk - nije preterano bitan, ali najslabiji kompjuter kod mene ima 10K RPM SCSI disk (sestrin komp :D) pa ne znam koliko je to merodavno.
Grafika nisam primetio da je ikakav problem, ona radi na Radeon 9550... graficka stara ja mislim 7 god.

Znaci, mislim da na memoriju obratis paznju, neko ce vec javiti da li mu znaci 4 jezgra, pa da onda gledas quad a ne dual core. Sve ostalo je da ne kazem nebitno.

Jesi pogresio si rubriku. ;)

Nisi napisao koliki je budzet, ali licno ne bih isao ispod i5 + p55 + 4GB DDR3 1600 za osnovu, uopste ti u ovom momentu nece trebati 4 jezgra, ali bi sa nekom novom verzijom to moglo da se promeni. Grafika bilo kakva (nv 9500 recimo, pasivna).

Poslednja izmena:
ako moze ovde neka komplet konfig. da se predlozi...budzet
pa sta da vam kazem neka minimalno optimalna cena...shefu je kao sto znate sve uvek mnogo,kada se ne razume :D
znaci koliko sam razumeo DDR III memorija...vise
veci monitor
4 jezgra procesor...intel ili amd? u skladu sa tim i maticna

izvinjavam se sto ovako bez saveta naseg konstruktora trazim savet za njegov komp ali stvarno nisam u mogucnosti da kontaktiram njega.
znaci min utrosak...max performanse :D
hvala unapred

Onda obrati pažnju na miš, monitor, stolicu, mrežu, a ispred svega, fajlove i organizaciju istih :D

Word

za tu verziju je ovo gore navedeno najbitnije.

bitno je i sta se radi u tom Acad-u

recimo ja imam situacije od 20-30Mb sto moze biti smor kad se radi na losoj masini. Ako se radi 3D takodje je bitno koliko cesto i kog inteziteta tj obima

ako ovo gore ili nesto slicno nije slucaj uzmi bilo koju masinu i sto veci tj bolji monitor i periferiju

Nazad
Vrh Dno