Šta je novo?

Hard zastajkuje pri kopiranju

Impreza

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
365
Pozdrav svima,
Pojavio mi se problem prilikom kopiranja podataka na hard disk i to se manifestuje malom pauzom (oko 4 sekunde) posle svakog iskopiranog fajla. Znaci, fajl se kopira u odredjeni folder, pred kraj fajla se sve malo pauzira (mada svetli lampica od hard diska) i nastavi dalje. Ovo mi se pre nije dogadjalo, a problem se pojavio kada mi je ostalo jos 30 Gb slobonog mesta na particiji od 120 Gb. Napravio sam novu particiju (90+30 Gb), ali nista nije pomoglo. Imam P4 Intel 1,7 GHz, Intel ploca 845PT, hard disk Western Digital (nema ni godinu dana od kako je kupljen) WDC WD1600JB-00REA0, WinXP SP2. U ponedeljak cu videti sa prodavcem, a u medjuvremenu, ako moze neko da mi da savet ako je imao slican problem ili sumnja sta moze biti uzrok. Da li je problem softwerske prirode ili da nosim hard na reklamaciju?

Unapred hvala.

Da niie Kaspersky, uzeo stvar u svoje ruke? ( ili neki drugi av).

Da niie Kaspersky, uzeo stvar u svoje ruke? ( ili neki drugi av).

Ne, nemam nista od antivirusa i firewalla, sistem nije prikljucen uopste na internet...
Probao sam i iz drugog Windowsa da kopiram (imam 2 harda i 2 Windowsa) i isti simptomi...

a kopiras sa CD/DVD na Hdd,ili sa istog hdd na hdd ?

U Device Manageru - IDE Ata/Atapi Controlers - Primary IDE Channel sta ti stoji,tj jel stikliran DMA if available?

Poslednja izmena:
a kopiras sa CD/DVD na Hdd,ili sa istog hdd na hdd ?

U Device Manageru - IDE Ata/Atapi Controlers - Primary IDE Channel sta ti stoji,tj jel stikliran DMA if available?

Nemam te opcije. Sve je podeseno na automatic. Probao sam i kopiranje sa istog harda, sa drugog harda, sa CD-a, DVD-a, sa mreze... uvek isto. Ostaje mi da sutra kontaktiram prodavca. Hvala svima u svakom slucaju.

Sta kaze speedfan/s.m.a.r.t opcija.
U kakvom je stanju po pitanju fitnessa i performance-a?

Sta kaze speedfan/s.m.a.r.t opcija.
U kakvom je stanju po pitanju fitnessa i performance-a?

Skinuo sam program tog tipa sa Western Digitalovog sajta i uradio full i smart test i prosao je. Jedina caka je bila ta da je poslednjih 10 minuta full testa razvukao na 50 minuta, tako da je ukupno vreme bilo oko 100 minuta, mada je estimated bilo oko 50 minuta.
Jedno pitanje: Da li third party programi za defragmentaciju (ne mogu sada da se setim imena programa) mogu da mi naprave ovo sto mi se desava, tj. da li mogu da nesto zeznu? Jedino mi ovo pada na pamet kao neka moja greska...

Hmmm mozda tu pomogne neki zero format ?
Imao sam slican problem sa nekim Maxtorom od 80 gb i posle je radio lepo.

Nazad
Vrh Dno