Hard je WD 250GB SATA 8MB cache (ne znam tacnu oznaku ali mislim da je AAKS serija ili tako nesto). Podeljen je na dve particije, sistemsku od 50 GB i storage od 185 GB. Pre nekih 10 minuta u toku skidanja rar arhive (ISO) poceo da je ispusta cudne zvuke. U pocetku nisam bio siguran da je HDD u pitanju ali kada sam prekinuo download zvuk je nestao. Pri kopiranju jednog drugog fajla na tu particiju poceo je opet da pishti. Nisam ga odrzavao uopste (bad sector checking, ispravnost fajl sistema kao ni defragment).
Particija storage ima 150 GB popunjeno. Procesor je AMD 4000+ a graficka 3650. Napajanje je kinez (Frontier 400W).
Sta moze biti u pitanju? Bad sectori? Overload napajanja? Oce li hard preziveti ili da planiram novi. Napominjem da za vishe od 15 godina koriscenja kompjutera nisam imao ovakav problem. Obicno sam imao srece sa komponentama i retko su crkavale. HDD-ovi nikad.
Svaka pomoc u razresenju misterije dobrodosla. Inace zvuk koji pravi je kao kada se traka guzva na pokvarenom video rikorderu.
Particija storage ima 150 GB popunjeno. Procesor je AMD 4000+ a graficka 3650. Napajanje je kinez (Frontier 400W).
Sta moze biti u pitanju? Bad sectori? Overload napajanja? Oce li hard preziveti ili da planiram novi. Napominjem da za vishe od 15 godina koriscenja kompjutera nisam imao ovakav problem. Obicno sam imao srece sa komponentama i retko su crkavale. HDD-ovi nikad.
Svaka pomoc u razresenju misterije dobrodosla. Inace zvuk koji pravi je kao kada se traka guzva na pokvarenom video rikorderu.