Šta je novo?

Hard diskovi od juce imaju probleme

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Sinoc dok sam igrao neku igru provaljujem da mi igra cesto zakoci na nekoliko sekundi pa onda nastavi normalno da radi. HD se ubi od citanja i pisanja. Do pre neki dan to nisam primecivao. Imam 3 diska na masina Wd Raptor WDC740ADFD, Seagate ST3500630AS, i STM3500320AS.Na ovom poslednjem se nalazila igra. Uzmem HDTach i i pustim test 2 diska imaju transfer oko 70mb/s dok ovaj na kome je igra (STM3500320AS) ima transfer od 4mb/s. Ugasim komp i prebacim ga na drugi sata kabl, posle toga sistem vise ne vidi normalno disk, i nemogu da mu pristupim.
Vracanje na stari kabl nije pomoglo. Ok, izvadim disk, i pustim chck diska 1 i 2, nakon stop se t zavrslio pokrenem opet HD Tach na ta 2 diska koja su imala ok transfer, i sada mi kaze da na WDRaptoru isto imam transfer 4mb/s. Sistem je relativno svez bez nekih dodatnih programa koji bi ga smarali. Sada sam u zbunu sta se desava i trenutno se smaram oko ovoga. Sada kada vracam pricu pre neko vece mi se ups palio 50 x. Cak razmisljam da li mozda i neke popravka napajanje pre mesec dana koje je crklo posle neke struje moze da bude uzrok ovome ? Sumnjivo mi je sto mi sada 2 diska sa HD tach prijavljuju tansfer od 4mb ??? A pre chkdska i restarta je i WD prikazivao oko 70mb/s.
Ako trebaju jos neke informacije kazite.
Neko ima neku ideju ?
E da diskovi su u masini od pola godine do 2 - 3 godine, sve je osto od hardware zadnje 2 godine, nikake novine, niti update firmware hd-ova nisam radio.
Da na diskovima ima odovljno praznog mesta od 15-45 gb free

Poslednja izmena:
Meni to zvuči kao problem sa MBO.
Probaj te diskove na nekom drugom računaru.

Previse SATA uredjaja je znalo da zaglupi DFI LanParty LT P35-T2R plocu
pa se isto desavalo ... sistemski disk ima jako mali transfer i nakon toga
se desavaju plavi ekrani i slicno
Na kraju se ploca totalno smorila

Nazad
Vrh Dno