Šta je novo?

Hard disk sent: reallocation event count warning

Stavi SMART da vidimo... Koliko sektora je u pitanju? Inače, HDD svejedno treba na reklamaciju...

To je veoma nebitan problem, 4 realocirana bed sektora.
Drndaj malo hard disk, testovima, instaliraj svasta, pa prati stanje u HD Sentinelu par dana.

Ako ostane isto, nemoj se cimati sa reklamacijom.

Prati broj. Ako se bude povećavao, reklamiraj disk. Mislim da bi i ovako morali da uvaže reklamaciju, ali nisam siguran.

Prati broj. Ako se bude povećavao, reklamiraj disk. Mislim da bi i ovako morali da uvaže reklamaciju, ali nisam siguran.

Jedino pitanje, da nije mozda do instalacije windowsa? Jel imam dve manje i jednu veliku particije kad instaliram windows 100mb, 200mb i ostatak ?

Nije do instalacije Windowsa, nego je hard za reklamaciju. Vrati ga sto pre i traži novi. To ti je moj savet.

Pokreni Surface test u HDD Sentinelu, kada zavrsi pokreni EXTENDED self test. Oba testa mozes pokrenuti iz Disk menija. Ako sve prodje ok ne treba da brines.

Pokreni Surface test u HDD Sentinelu, kada zavrsi pokreni EXTENDED self test. Oba testa mozes pokrenuti iz Disk menija. Ako sve prodje ok ne treba da brines.

Uradio sam, sve je proslo super.

Pin priznaje garanciju preko serijskog broja ali me mrzi da cekam 10-20 dana za novi hard disk.

Да не отварам нову тему само да се надовежем, лап стар 7 месеци и хд каже: 08-novembar-2013_18-52.png.
Мада све шљака најнормалније беспрекорно:trust:

Hahah. Ma opusteno, ako radi normalno.

Poslednja izmena:
Dok ne "otpusti dusu" pa nece biti opusteno...

Poslednja izmena:
Ali koliko vidim to nisu bed sektori, hard disk nema toliko sektora ukupno, a kamoli sektora za zamenu (relociranje).

Zna HD Sentinel ponekad logicke greske da prikazuje kao bed sektore i slicno.
Hoce nekad da prevari.
Pricam iz iskustva, proslo mi je dosta (polovnih) hard diskova kroz ruke.

Ovaj broj gresaka je najverovatnije posledica nepravilnog gasenja racunara ili naglog pomeranja laptopa u toku rada. Sa obzirom da nemas lose sektore ovo je najverovatnije uzrok. Vidi se na rezultatu testa da je laptop bio nepravilno gasen 9 puta (unsafe shutdown count) i da je imao dobro prodrmavanje G-Sok 16 puta (G-sense Error Rate).

Ovaj broj gresaka je najverovatnije posledica nepravilnog gasenja racunara ili naglog pomeranja laptopa u toku rada. Sa obzirom da nemas lose sektore ovo je najverovatnije uzrok. Vidi se na rezultatu testa da je laptop bio nepravilno gasen 9 puta (unsafe shutdown count) i da je imao dobro prodrmavanje G-Sok 16 puta (G-sense Error Rate).
Неправилно гашење? шта запарво подразумеваш под тим? Иначе лап не цимам држим га на столу, кад га носим увек је угашен, не у неком sleep моду или хибернацији. Овде бих рекао да је проблем до лоше крекованог hd tune pro, провером са пар других програма резултати су сви били ок, поређења ради у sentielu рецимо exelent 100% health итд.

Kazem na osnovu slike iz SMART testa, po ova dva atributa sto sam naveo (unsafe shutdown count i G-sense Error Rate). Bez brige disk nema lose sektore, nema ni jedan slab sektor. Pod nepravilno gasenje mislim da se mozda nekad desilo da se napajanje iscupalo iz lap topa ili nestanak struje. U svakom slucaju bez brige.

Nazad
Vrh Dno