Šta je novo?

Hard disk radi posle podizanja sistema 5 min?

Imperator

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2007
Poena
304
Imam Toshibin HDD od 320 GB u mom lap topu MSI GX701X-092EU i u poslednje vrijeme mi se desava to da posle podizanja viste nekih 10 sekundi je miran a onda pocne da drlja nekih 5 min. Ne znam o cemu se radi al vidim da dosta nekih svchost procesa odradjuje..... Ako moze savjet sto da radim:trust:

Poslednja izmena:
Verovatno radi indexing...
Ako ti nije potrebno isključi ga.

"Kriv" je proces Superfetch. Nema brige, uzivaj ;)
I da, iskljuci indexiranje.

Poslednja izmena:
Imam Toshibin HDD od 320 GB u mom lap topu MSI GX701X-092EU i u poslednje vrijeme mi se desava to da posle podizanja viste nekih 10 sekundi je miran a onda pocne da drlja nekih 5 min. Ne znam o cemu se radi al vidim da dosta nekih svchost procesa odradjuje..... Ako moze savjet sto da radim:trust:

Normalno za vistu...

kakve bre ovo ima veze sa hard diskom?? sklonite ovu temu odavde

Sto si nervozan batice?:smash:

Pa ustabili se, a kako da iskljucim indexiranje? I sta je Superfetch? I da napomenem ranije mi se to nije desavalo... Lap top je kupljen prije 2 mjeseca....

Poslednja izmena:
Start, pa u polje search upises services.msc, pa enter, i onda tu nadjesh superfetch i windows search, dvoklik na njih, pa odaberes disabled, a moze i stop, da ne moras restart. Rezultat ce biti nesto sporije pokretanje programa, u vecini slucajeva razlika je neprimetna. Ja ostavljam superfetch ukljuceno, pa nek radi disk 5min, posle se smiri. A indexiranje gasim.

Poslednja izmena:
Da nije možda Windows Defender aktivan?

Radi indexiranje, radi superprefetch, radi index reliabillity, radi sve iz task scheduling-a.
Osavi tako i ne diraj. Tako radi Vista i kraj, a radice i Win7.

Nazad
Vrh Dno