Šta je novo?

HARD DISK OD 1 TB u stare racunare

dejan66

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2011
Poena
154
Da li moze ,da se stavi hdd od 1 tb,u starije racunare,i da radi bez problema, imam nameru da kupim hitachi,kakvo je vase misljenje o njemu,ili mi dajte neki predlog,imam pentium 4 iz 2005.godine,i do sada sam koristio maxtor (sata 1) od 120 gb.

Poslednja izmena od urednika:
Trebao si da napišeš koja je ploča u pitanju. Elem, trebalo bi da radi bez problema, nije to toliko star računar.

Ploca Je Msi K7n2 Delta2-Lsr 400mhz/Sata+Ide Raid/5.1 Ch/Lan ,Pitao Sam To Iz Razloga,Jer Su Mi U Zajecar ,U Servis Rekli,Da Postoji Mogucnost,Da Nece Da Prepozna Hdd Od 500gb Ili 1tb ,I Da Treba To Softverski Da Se Resi,Pozdrav.A

Jap moguce je..
Proguglaj malo..sigurno je vec neko pitao pre tebe ;)

MSI K7N2 Delta2-LSR ploča nije za Intel procesore, već za AMD. Je l' si siguran da je ta ploča, pošto u prvoj poruci piše Pentium 4? Elem, stari nForce čipseti su imali problema sa detekcijom velikim diskovima, a na ovoj MSI ploči koju si naveo je matori nForce2 čipset.

Nije intel u pitanju ,vec amd sempron 2600 box,a oznaka ploce je prava,sto sam napisao,i do sada je hdd bio maxtor 120gb 8mb s-ata 7200rpm 9ms,nisam pametan sta da radim,jer u jednu radnju kazu da bilo koji ima da radi bez problema,a drugi da ne,ja imam volju da uzmem sto veci kapacitet.

U prvoj poruci si napisao Pentium 4, a to nije Sempron. :)

Što se ove ploče tiče, veći disk bi možda i radio, ali to ćeš sa sigurnošću znati samo ako ti neko sa istom pločom ili čipsetom to i potvrdi. Na kraju krajeva, uvek možeš da staviš PCI SATA kontroler, ako ti ploča ne vidi disk od 1TB.

1. Pisi malim slovima, samo veliko slovo na pocetku recenice i ostalo kako pravopis srpskog jezika nalaze... Velika slova znace da se DERES, URLAS ...

2. Uprtis komp pa u onu radnju gde kazu da moze da radi hdd na tvojoj ploci i nek montiraju, pa AKO RADI platis, nosis kuci i uzivas, a ako nece da radi ne platis i zalis losu srecu ...

Sto se tice hdd,to i nameravam,da ponesem u radnju komp,gde su mi rekli da moze,i na licu mesta da probam,a sto se tice velikih slova,znam odlicno pravopis srpskog jezika,ali imam problem sa vidom,tj secerom,i slabo vidim sitna slova,nadam se da to nije neoprostiva greska, i da je opravdan razlog,inace nisam takav covek,da se "derem ili vicem"bez razloga, a za savet u svakom slucaju hvala,veliki pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Smanji rezluciju, ili drzi ctrl i skrolaj dok ne uvelicas dovoljno da vidis ;)

radice, ali za svaki slucaj nosi u radnju.

Poslednja izmena:
malo offtopic
Licno poznajem clana "dejan66" i ne zamerajte coveku stvarno ima problema sa vidom, zato i koristi Caps Lock.

malo offtopic
Licno poznajem clana "dejan66" i ne zamerajte coveku stvarno ima problema sa vidom, zato i koristi Caps Lock.

Ma ne zameramo, samo smo mislili (ja barem) da kao novajlija nije upucen u "pravila" komunikacije pa smo zeljeli da skrenemo paznju ...
Zao mi je sto je covek loseg zdravlja, pogotovo sto ima problema sa vidom i nadam se da dejan nije nama koji smo "pozurili" sa upozorenjima zamerio ...

Pozdrav i dobro zdravlje zelim.

p.s. Evo neko od moderatora je nasao vremena i sve prekucao u sitna slova, tako da smo se mi " bundzije" javljali bez razloga...

Poslednja izmena:
Ma sve je u redu,nema nikakav problem,i nikome ne zameram,sve je ok,pozdrav.

Nazad
Vrh Dno