Šta je novo?

Hard disk od 1 , 1.5 ili 2tb za sistem i arhivu

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Koji hard da uzmem znachi nebitno koliki je 1 ili 2tb a da je dobar i za sistem i za storage?

samsung sp f3 1 tb npr..

Mislish da je dobar za sistem?

Sistem je sistem, storage je storage, univerzalno rešenje nikad nije bilo najbolje.
A ako hoćeš moju preporuku, za storage Samsung HD204UI - hladan i tih.
Ja za sistem koristim ADATA SSD S599 128GB.
Pozz

nije najbolje al je kompromis kad nemas kesa za oba..

I to što kažeš komšija...

Pa zato da uzmem sad neki dobar na koji ce solidno ga shljaka sistem pa u buducnosti cu da uzmem neki SSD.. neka preporuka?

Ja imam Samsung F1 1 TB već dvije godine, tada je važio za jako dobrog u toj klasi, ja sam zadovoljan. Sad mi je C particija popunjena čak 95% pa to štuca, Win7 se starta 4 minute, ali da to reinstaliram i počistim bilo bi dosta bolje. Disk je tih i ne grije se puno, hladniji je od Seagate 320 GB kojeg imam.

Ako si u prilici ciljaj na neku SSD+HDD varijantu, najsporiji SSD je opet dosta bolja varijanta od brzih hardova, zasto? SSD ima znacajno manji Random Access Time koji je u principu i najbitniji deo za komercijalnog korisnika.
Brzine upisa i citanja su manje bitne ( u principu 99% su sanse da nemas Internet sa linkom od 1Gbps koji ce iskoristiti tolike brzine pisanja na hard) dok sa RAT-om osetis zapravo prave cari SSD-a.

Ako si u prilici ciljaj na neku SSD+HDD varijantu, najsporiji SSD je opet dosta bolja varijanta od brzih hardova, zasto? SSD ima znacajno manji Random Access Time koji je u principu i najbitniji deo za komercijalnog korisnika.
Brzine upisa i citanja su manje bitne ( u principu 99% su sanse da nemas Internet sa linkom od 1Gbps koji ce iskoristiti tolike brzine pisanja na hard) dok sa RAT-om osetis zapravo prave cari SSD-a.

Nemam ja para za to, uzecu neki manji za sistem i neki od 1 ili 1.5tb za storage.

Ja kao rešenje praktikujem kod sebe Samsung F3 1TB za sistem (podeljeno na 3 particije 1 sistem, 2 igrice, 3 beckup sistema) i Samsung F4 2TB za filmove, muziku, backup igrica .... Diskovi su baš hladni i tihi.

Moja varijanta je SSD Vertex 2 EX 64GB(Sistem) + F4 2TB(Media).
Pre toga sma koristio WD Black 640GB za Sistem koje pokazao kao skroz okej varijanta za budzetski sistem HDD.

WD caviar blue,je ok kompromis izmedju storage-a i sistemskih performansi...najbolje bi bilo uzeti caviar black za sistem i neki green za storage.green mozes naci za otprilike 5000,dok su cene black oko 7000...

jaftina varijanta ti je WD6400AAKS/WD3200AAKS za sistem i neki u moru 1TB hardova npr za skladistenje...jeftiniji...

skuplje varijante su vec predlozene...

Recimo 2*WD6400AAKS raid0 sistem i neki green za storidz.

Nazad
Vrh Dno