Šta je novo?

hard disk neverovatno spor

romario

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2013
Poena
170
aaa.pnghdd2.png dali je moguce da mi je ovako spor hdd?? I krci a nema lose sektor nema neznam sta mu je?? star je po prilicno mozda 4-5god

Poslednja izmena:
Sta ti kaze hard disk sentinel ? Kakve su ti performance i health ?

Ma nema sta nisam radio ( hard disk sentinel) 100% i 98% nema bed sektore poceo je da krci od kad sam menjao maticnu i kuler od tog dana do tad radio perfekt sta mu se desilo pjma nemam

-HHD je SEGATE BARAKUDA 1t..

Reinstalacija OS-a nije pomogla? Probaj i to, ali lupi format, pa onda...

proveri jel DMA ukljucen

Cek, cek, seq brzine su 90-100MB/s? Sta je tu toliko sporo? :trust:

@Hedgehog Probao sam nista ni od toga...

@Orange47 Nemam DMA ni u ATA Chanel 1 nu 2...:trust: ???

@Gurabija(yu) To nisam ali posto ove nedelje stavljam ssd zamenicu sata kabal pa videcu...

@Garson Seq brzine su "prazan hod" a ostalo je vidljivo sporo i krci ko sasav ne staje ajde sto je spor pa i nekako da progutam dodje sad ssd na njega ide sistem hdd bice samo za igre i slike...tako da cu ga bukvalo "softverski iskljucim" cudno je to sto sam radio sve al bukvalno SVE testove nema bed sektore stanje ok a krci znaci fenomen od diska :) Doduse i star ako opet nekad kupim kupicu isti..gura on ovako vec 5 mesec..gurace moza jos...dugo

Poslednja izmena:
Skini neki program u kome imas opciju automatic acoustic menagment i smanji ga negde na sredinu.Ja sam tako eliminisao krcanje na mom maxtoru.

pa to sa acoustic ce jos vise da ga uspori. ako je slucajno u PIO modu trebalo bi prebaciti u DMA.
defragmentacija moze da pomogne. a kao sto rekose te brzine i nisu tako lose.
treba uzeti u obzir da ti testiras brzinu (verovatno) sistemskog diska, pa da rezultati nisu bas tacni ako nesto u pozadini cita/pise.

@Garson Seq brzine su "prazan hod" a ostalo je vidljivo sporo i krci ko sasav ne staje ajde sto je spor pa i nekako da progutam dodje sad ssd na njega ide sistem hdd bice samo za igre i slike...tako da cu ga bukvalo "softverski iskljucim" cudno je to sto sam radio sve al bukvalno SVE testove nema bed sektore stanje ok a krci znaci fenomen od diska :) Doduse i star ako opet nekad kupim kupicu isti..gura on ovako vec 5 mesec..gurace moza jos...dugo
I ostali rezultati Crystal Marka su u skladu sa ocekivanim za taj disk. ;)

A krci i to konstantno,e to mi nije jasno cimg08323u3y.jpg sata je uboden o d hdd u (sata 3) da ga vratim u (sata 2) inace hdd je sata 2...Disk info.png test.png

Poslednja izmena:
Vrh Dno