Šta je novo?

hard disk ne moze da se procita

Roger_Waters

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3800X & Noctua NH-U12A
Matična ploča
AsRock X570 Gaming Pro 4
RAM
2 x 16gb 3200mhz
GPU
AMD Radeon RX 6900XT Ref
Storage
1tb WD Black SN 850 & 2tb Seagate Iron Wolf 510
PSU
Be Quiet! DARK POWER PRO 12 1500W
Kućište
Corsair iCUE 5000T
Monitor
LG Ultrafine 4K 27UP650-W
imao sam do nedavno ssd sa jednom particijom na kom je bio instaliran win7 i pored njega HDD kao sekundarni isto sa jednom particijom koji je sluzio za storage. Kada sam reinstalirao sistem na ssd-u hard vise nije mogao da se procita, kao navodno zahteva format i sta ja znam. E sad nije problem da ga ja formatiram opet ali treba podatke sa njega izvaditi prvo...A ne mogu nikako mu pristupim, u win7 ga vidi u disk management i u device manager, u biosu ga takodje vidi, ali nema sanse podataka da se dokopam i da ih prebacim negde. A znam da postoje i da nisu obrisani jer ih acronis true image vidi ali acronis nema opciju da se kopiraju podaci. Sa hirens boota sam pokusao mini XP, pa onda one sve DOS file managere, i niko od njih ne ferma moj HDD.. Kako da pristupim hard disku i da kopiram podatke a da to nije pravljenje image-a celog hard diska?

Pretpostavljam da si SATA prebacio na AHCI kada se ubacivao SSD, vidi dali na toj ploči ima neki SATA koji može da se namesti na IDE pa na njega prikači HDD. Neki baš neće lepo da se igraju sa AHCI. Možeš i da napraviš neki Linux live pa sa njim da povadiš šta ti treba sa tog diska ako ga vidi a trebalo bi.

Probao sam na IDE. i dalje ga jedino akronis vidi a nisam probao linux, probao sam parted magic, isto ga ne vidi, u IDE naravno.. Probacu linux

proveri MBR sa testdisk-om.

Да ли у диск менаџменту партиција/диск има слово? Можда је довољно даму то додаш. Линух ће то углавном без проблема да види.

Probaj hirens ima opcija za mini xp pa mozda uspes

imao sam do nedavno ssd sa jednom particijom na kom je bio instaliran win7 i pored njega HDD kao sekundarni isto sa jednom particijom koji je sluzio za storage. Kada sam reinstalirao sistem na ssd-u hard vise nije mogao da se procita, kao navodno zahteva format i sta ja znam. E sad nije problem da ga ja formatiram opet ali treba podatke sa njega izvaditi prvo...A ne mogu nikako mu pristupim, u win7 ga vidi u disk management i u device manager, u biosu ga takodje vidi, ali nema sanse podataka da se dokopam i da ih prebacim negde. A znam da postoje i da nisu obrisani jer ih acronis true image vidi ali acronis nema opciju da se kopiraju podaci. Sa hirens boota sam pokusao mini XP, pa onda one sve DOS file managere, i niko od njih ne ferma moj HDD.. Kako da pristupim hard disku i da kopiram podatke a da to nije pravljenje image-a celog hard diska?

@orange47 mislim da je mbr al provericu

@calexx ima slovo, al je oznacen kao dynamic, a ovaj koji se vidi kao basic.. probacu linux, to mi jedino jos preostaje, jel moze kali linux? to imam skinuto vec

Nema sanse ni linux.. Evo sta prijavljuje
4f1bc1bc002b159ae8061a93b35ca2de.jpg

Vrh Dno