Šta je novo?

Hard disk izgleda da ckava!!!

gorgilije

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2009
Poena
845
Imam na lap-topu Toshiba mk2555 gsxv od 250GB.Poceo je izgleda da zeza.Kad otvorim file explorer treba mu vecnost da otvori neki folder,uopste nema tumbnail-a na folderima,ili samo pise naziv foldera,a nema nikakvog prikaza foldera.Isto tako je poceo da prilikom dizanja windowsa da prijavjuje kao da ne moze da ga podigne i nudi mi repair (ponekad).I ja uradim restart i on ga normalno digne.Nekad cak i u toku rada ekran se zacrni i tako stoji.Jedino restart pomaze.

Hard disk sentinel ovako pokazuje:

Screenshot - 22-Jul-15 , 14_10_15.pngScreenshot - 22-Jul-15 , 14_03_05.png

Sta kazete,da li je do harda,(sto ja sumnjam) ili da trazim dalje problem?

Ako je do hard-a, a po simptomima deluje da jeste. Idealna prilika da ga žešće upgrade-ujes sa SSD-om pa i ti da uživaš u "vizuelnom" upgrade-u! :)

Znači, ako se ispostavi da je hard i odlučiš da ga menjaš, nemo' ništa drugo osim ssd-a da ti padne napamet! :)

Što se tiče dijagnostike problema. Ja bih pukao novi OS, pa ako problem perzistira, eventualno kod nekog servisera probao drugi hard, pa ako bude ok, trk u radnju po ssd! [emoji1]

Da,gledao sam po radnjama,naravno da jedino SSD dolazi u obzir.Samo me interesuje da se ne zeznem,pa kupim novi SSD,a ono neki drugi kvar!A isto tako na ovom HDD-u mi je Windows 10,ovaj novi RTM,koji je kao legalan,jel sam bio insider,pa ne bi da ga izgubim,jel kazu da ako reinstaliras sad novi windows-gubis aktivaciju.Valjda ce izdrzati do posle 29-og,kad ce se (nadam se) znati da li moze da se reinstalira.Samo me interesuje sta jos mogu uraditi da saznam tacno da li je do harda,ili nije.

trebalo bi da se proba sa hard disk sanitelnom na neku drugu mašinu kao ext hard da se stavi i na surface test reinitialize ceo hard disk

Ne znam za aktivaciju.
Jel imas kucni komp? Možeš tamo da zbrineš ssd ako baš ne bude radio laptop ni sa njim.

Evo uradio sam onaj surface test,kao sto rece joaki97,ali na lap-topu,nisam ga stavio u drugu masinu.

Screenshot - 22-Jul-15 , 16_34_51.png

Mada nista novo ne kazuje.Da li je vazno da ga stavim u drugi komp,da li ce biti drugaciji rezultati?

Pa nije da je isto...na prvoj slici je bi weak, sada je bad.

Nazad
Vrh Dno