Šta je novo?

Hard disk 250GB

dOvLo

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2005
Poena
309
Ljudi evo da vas samo priupitam...Imam sada dva diska jedan od 20gb i jedan od 40gb,namjeravam kupiti disk od 250GB/200GB...
Eh mozete li mi reci bili mi trebala neka disk ladica ili neko dodatno hladjenje,jer cu ipak imati tri diska???

p.s.Ova dva sto imam oba su WD caviar i oni su obicni oni(nisu SATA),a ovaj od 250GB/200GB namjeravam da bude SATA??? i dali uopce postoji WD caviar 250GB SATA???

Poslednja izmena:
Hladjenje nije obavezno ali je pozenljno, to shvati kao neku preventivu da leti nesto ne podje naopako, 250 WD ima ali pitanje zasto WD? Mozda pre maxtor DM 10.

I ja ti preporucujem Maxtor DM10. Uzeo sam ga pre dve nedelje i radi savrseno.

Evo su moji rezultati iz HD Tach-a.

Prilozi

• DM10 200GB.png
    DM10 200GB.png
    15 KB · Pregleda: 95
dOvLo je napisao(la):
U ostalom ima li to neke veze?

Nema nikakve veze.

Hlađenje obavezno moraš da obezbediš (bar jedan ventilator koji duva direktno u disk), plus dobro provetreno kućište. Nemoj stavljati disk koji non-stop koristiš u HDD fioku (mislim na one jeftinije plastične) koje najčešće stvaraju kontra efekat - sprečavaju oslobađanje topolote i time dosta podižu radnu temperaturu diska.

Ako kupis disk od 250GB, sta ce ti onda oni stari mali? Izbaci ih iz masine i zavaljaj. Nisu ni za OS jer su dosta sporiji od onog koji ces kupiti.

Geek master je delimicno u pravu. Prodaj jedan disk, a drugi ostavi da sluzi kao backup vaznih podataka... cisto za nedaj Boze. Ova varijanta je sigurnija, jer ako ti otkaze jedan disk (sa sve praticijama na njemu), na drugom ces imati ono najneophodnije i tebi najvaznije.

Neverovatni ste - covek pitao za fioku, hladjenje i pata vs sata, a vi se svi izredjali po markama i modelima diskova.

Ne ne...dobri su...hehe
Hvala vam za odgovore i hvala vam za ono da izbacim male diskove to i jeste rijesenje i onako mi javljaju vazda neke greske i greskice...
Prodat cu ovaj od 40GB, a od "0GB cu ostaviti upravo za beckup...
Znaci da kupim Maxtor DM10 ?
A sta mislite da skinem jedan ventilator sto imam dodatni na kucistu,koji meni se cini ni zasta sluzi,jedino ako je zatvoreno kuciste pa da malo razvjetri...a kod mene je uvjek otvoreno....???

Nazad
Vrh Dno