Šta je novo?

hard disk 1TB, da li postoji na nasem trzistu

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Da li postoji na nasem trzistu hard disk od 1 TB,za ugradnju u kuciste i gdje mogu da ga kupim?
Ako ne ovdje,onda na pp

naravno da se diskovi od 1TB mogu nabaviti, ajd sad da ne kazem bilo gde, ali ih ima na dosta mesta. nego, vise me ovo zaintrigiralo...

Ne volim kad neko "nudi" ono što se ne traži, ali ne vidim zašto ne bi išao na 2x WD6400AAKS, bolje, jeftinije, veće...

ovo sto si predlozio je doskora stvarno imalo smisla, sada bas i ne, posebno ako je u pitanju net-backup i sl.
naime, diskovi od 1TB se mogu kupiti ispod 100e (wd,p*k*m), a toj ceni, proporcionalno, vise ne moze da parira ni jedan manje gabaritni disk.

ps. ponekad posetim linkove iz tudjih potpisa, pa reko da vidim sta "predlaze" tixon, kad ono... potiljak me zaboleo od smeha! :) cudo! http://www.blic.rs/_komentari.php?id=70323&mode=view

Poslednja izmena:
naravno da se diskovi od 1TB mogu nabaviti, ajd sad da ne kazem bilo gde, ali ih ima na dosta mesta. nego, vise me ovo zaintrigiralo...

ovo sto si predlozio je doskora stvarno imalo smisla, sada bas i ne, posebno ako je u pitanju net-backup i sl.
naime, diskovi od 1TB se mogu kupiti ispod 100e (wd,p*k*m), a toj ceni, proporcionalno, vise ne moze da parira ni jedan manje gabaritni disk.

ps. ponekad posetim linkove iz tudjih potpisa, pa reko da vidim sta "predlaze" tixon, kad ono... potiljak me zaboleo od smeha! :) cudo! http://www.blic.rs/_komentari.php?id=70323&mode=view

Stvarno ima nesto u tvojim obzervacijama ali... (tu je uvek jedno veliko ALI...)

Samsung 1TB kosta nekih ~9000 dinara a jedan od 640GB kosta ~6000 dinara, sto ce reci 2*6000= 12 000 dinara za ukupni kapacitet 1.28TB a to se i dalje vise nego povoljno gadja.

Zar ne?

A da ne spominjemo x2 sigurnost podataka posto ces u slucaju kupovine dva istovetna diska lakse moci da pocupas :rupa: podatke sa pokvarenog (poprilicno lako sem u slucaju kvara mehanike ili neke viruscine koja je skenjala tabele), e po mom skromnom misljenju to definitivno vredi par hiljada vise :) .

Diskovi od 640GB su jos uvek najbza klasa diskova.

Niko ne razmislja o prostoru, grejanju potrosnji. Evo ja imam 4 diska i kad bi uzeo ta 2 bilo bi 6 u kucistu a to je vec haos. Posebno sto ti diskovi od 1 Tb uglavnom sluze za storage a cenom su vec povoljni ako ne i najpovoljniji Eur/Gb.

Bob Rock, lepo je čovek napisao da su trenutno najpovoljniji diskovi po GB oni od 640GB. Ja sam pred novu godinu kupovao HDD i uzeo sam jedan od 640 baš iz tog razloga.

Problem sa previše diskova i pregrevanjem ostaje :(

Poslednja izmena:
Mene interesuje da li ima negde na nasem trzistu druga generacija Western Digital Green diskova od 1 TB - WD10EADS ... po cenovnicima jedino nude WD10EACS koji je mnogo sporiji.

da li je jos nesto drugacije, sem brzine?

Bob Rock, lepo je čovek napisao da su trenutno najpovoljniji diskovi po GB oni od 640GB. Ja sam pred novu godinu kupovao HDD i uzeo sam jedan od 640 baš iz tog razloga.

Problem sa previše diskova i pregrevanjem ostaje :(

Ako su cene tacne pojavio se jos jedan hdd sa slicnim odnosom:

http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-desktop-sata-ii-sata300-640gb/696/
http://www.pcberza.rs/komponente/hard-diskovi-desktop-sata-ii-sata300-1-5tb/897/

12285/1500=8.19 din/GB
5195/640=8.11/ dinGB

Da li neko gleda kako da ih se što pre otarasi (zašto tek su stigli?) ili nema fore...jednostavno preskačemo 1TB i idemo na 1.5 :)

kolika je razlika u brzini izmedju diskova sa 16 i 32MB kesha? ili dal se primeti ili ne da pojednostavim...

kolika je razlika u brzini izmedju diskova sa 16 i 32MB kesha? ili dal se primeti ili ne da pojednostavim...

1TB je sumanuto koristiti za sistem a za bekap ti brzina u neku ruku apsolutno nije bitna tako da nemoj da se opterecujesh razlikama u keshu ;)

:wave:

ma za sistem je tu 2x WD Raptor WD1500ADFD :) hvala na odgovoru, zanimalo me čisto informativno...doduše koliko brzo punim diskove :D

Nazad
Vrh Dno