Šta je novo?

Hansol mi pozuteo!

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Moj monitor, Hansol 710p poceo je u poslednje vreme cudno da se ponasa. Svaka boja ima previse zute u sebi.

U meniju monitora ima opcija USER COLOR-TEMP i u njoj razni parametri (RB, GB, BB, RG, GG, BG) cije vrednosti mogu da podesavam (osim GB I GG za koje kaze FIX), pri cemu se slika menja. Medjutim, nikako ne mogu da podesim da nestane preterana zuta. Da li se ovako moze spasti stvar i sta treba menjati?

Molim bilo kakvu pomoc.

p.s.
Ovo se vec jednom desilo, ali se nakon pola sata vratilo na normalno. Medjutim, sada nece da se vrati: vec dva dana je "pokvarena" slika.

Da li ti je monitor pod garancijom?
Da nisi nesto softwerski podesavao (adobe gamma loader i sl)?

Servis, verovatno je hladan lem.

Prodrmaj malo konektor od kabla za monitor u graficku. Imao sam slicnih simptoma ali sa Daewoo 15'' i hteo sam da ga nosim u servis ali sam slucajno pomerio kuciste (kabal od monitora) i slika se popravila.

Hvala na pomoci. Prodrmavanje konektora je resilo problem.

Frr, a meni je plava, i to vec godinu dana... Jednostavno dok sam radio za kompom slika je par puta poplavela i vratila se u normalu, ponovo poplavela i ostala tako. Drmao sam konektore (i na ulazu u monitor i u graficku) ali ne vredi. Posto sam relativno vican sa lemilicom, gde i sta bi trebalo da se prelemi da eventualno otpisem hladan lem? Monitor je ADI 5P+ (17").

Vrh Dno