Šta je novo?

Hansol ili Samsung 19"?

joca29

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2003
Poena
620
Znam da je bilo nesto o tome, ali nisam nasao odgovor.

Imam dilemu da kupim jedan od sledecih monitora:

Hansol 920 PT ------ 190 evra (3 god. garancija)
Hansol 920 DT ------ 235 evra (3 god. garancija)
Samsung 957P ----- 223 evra (1 god. garancija)

Nekako mi se najvise svidja ovaj Samsungov model, ali me skoro svi prodavci uveravaju da ne moze i nema potrebe da se isproba pre kupovine, kao i da je zujanje u standbay rezimu normalno i da se to ne moze popraviti jer je tako fabricki uradjeno?!

Interesuje me, da li je Hansol po tom pitanju bolji, a naravno zanima me i kvalitet slike (2D najvise, jer se jako malo igram).

I da li garancija od 3 god. u nasim uslovima nesto znaci?

Hvala unapred.

Ja imam 900P i prezadovoljan sam! Ima bolju sliku tj meni je lepsa nego na 757NF. Znam rizikujem da me svi popljuju ali moj subjektivni dozivljaj je takav.
Inace hansol ne zuji u stend baju. Sto se slike tice to je takodje subjektivno, ne znam sta da ti kazem. 957P i hansol 920P imaju istu cev a razlicitu elektroniku, navodno samsung ima rigorozniji QC...

Probao sam 10 957P iz razlicitih serija i svi su imali ocajnu konvergenciju, sem jednog koji je imao ocajnu geometriju. Sve u svemu monitor za izbegavanje. Kada sam uzimao 19" prvi izbor mi je bio 957p, imao sam priliku i da biram primerak, ali kako nije postojao primerak koji bi izabrao, na kraju sam uzeo 959NF. Ne znam kakvi su Hansoli, ali mislim da od 957p gori ne mogu da budu.

Nema ni jednog Hansola koji je bolji i od najlosijeg samsunga... ;)

Ja sam ovde već jednom objasnio moju primer al da kažem opet. Imao sam Hansol 920 koji je bio očajan pa sam ga zamenio sa Samsungom 957DF koji ima mnogo bilju sliku ali zato kući imam Hansol 900P koji ima ubedljivo najbolju sliku.
Izgleda da je Samsung oboleo od iste boljke od koje su bolovale Hansolove sedamnaestice, što će reći kakav ti se zalomi.
Kao što sam već jednom rekao stavite Matrox kartice i vaši monitori će se pokazati u pravom svetlu.

Miroslav je napisao(la):
kako nema, a onaj brozov? :D
:D:D
Jao jao ima da berem usi vidim ja:)
Evo i merlin je imao isto iskustvo kao i ja, 900P ima odlicnu sliku mnogo bolju nego 920P. PA nije dzabe najprodavanija 19ica bio pre par godina u svetu...

Vrh Dno