Šta je novo?

Hamachi i ping

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Hteo sam da se povezem sa drugom preko Hamachija, ali sam naleteo na mali problem... Napravili smo mrezu, vidimo jedan drugog, ali ja njega ne mogu da pingujem, on mene moze... Probao sam da skinem fajervol :smoke:, ali opet ista prica...
Takodje kada napravimo server za igru na proveren nacin, ne vidimo ga, napravio ga ja ili on...

Dal neko moze da pomogne? :D:D

Probaj neku drugu verziju hamachija.
Ja koristim 1.0.0.0. - jedina mi radi kako treba.

Hteo sam da se povezem sa drugom preko Hamachija, ali sam naleteo na mali problem... Napravili smo mrezu, vidimo jedan drugog, ali ja njega ne mogu da pingujem, on mene moze... Probao sam da skinem fajervol :smoke:, ali opet ista prica...
Takodje kada napravimo server za igru na proveren nacin, ne vidimo ga, napravio ga ja ili on...

Koliko sam shvatio ti si iskljucio fw, a on? Da li imate modeme ili rutere? Mozda otvaranje portova pomogne!?

Koliko sam shvatio ti si iskljucio fw, a on? Da li imate modeme ili rutere? Mozda otvaranje portova pomogne!?

Imamo rutere (on Conexant, ja 2Wire)... Probali smo obojica da iskljucimo firewallove, lose sam napisao u prethodnoj poruci...

To za portove je i meni palo na pamet, samo ne znam kojih tacno :D

ako ne znas koje portove da otvoris probaj da stavite oba rutera u bridge mode,tada ce ti raditi kao modemi tj. oba racunara ce imati javnu ip adresu i ne bi trebalo da bude problema..............

Za pingovanje ne znam. Ima negde u preferences da se disable-uju neke opcije (znam za sharing fajova da moze), pa mozda tu....

A za igranje :

Oodete obojica u network connections prozor (control panel....)
Gore u meniju izaberete "advanced", pa "advanced setiings"
Otvorio vam se "adapters and bindings" prozor.
I sad treba sa onim zelenim strelicama sa strane da "podignete" Hamachi network adapter na prvo mesto.
I to je to.. ovo radi 100%.

Ako vam pingovanje uopste ne bude radilo, posetite hamachijev forum, mozda tamo nadjete reshenje.

Je l si resio mozda ovo?

Nazad
Vrh Dno