Šta je novo?

Hama AV Selector 100S scart adapter, iskustva i diskusija

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Ovako, pre nekog vremena sam kupio ovaj adapter preko Amazon.de, ispao me 21 euro otprilike. Nažalost još uvek nemam dodatni scart kabl pa nisam u mogućnosti da ga isprobam, pa zato molim poznavaoce i manje poznavaoce ovakve TV adapter tehnike da mi pomognu...

Model se dakle zove Hama AV Selector 100S i izgleda da spada u kvalitetnije, sudeći po onome što sam pročitao iz recenzija mnogobrojnih Amazon korisnika. Pošto Hama sajt več neko vreme ne radi, moraću da vam dam link ka Amazonu da biste videti o čemu se tu tačno radi.

Evo ga lepotan. :) http://www.amazon.de/Hama-Umschaltp...7533831&sr=8-1&keywords=hama+av+selector+100s

Pošto nemam dodatni Scart kabl, zanima me da li je bolje da uzmem ovaj kvalitetniji : http://www.amazon.de/Hama-Scart-Ver...d=1367501004&sr=1-4&keywords=hama+scart+kabel

E sad zašto mi treba ovakva sprava da razjasnim odmah, kako ne bi bilo ni najmanje zabune. Treba mi jer imam Panasonic 82 cm 100 Hz CRT televizor iz 2003. godine otprilike i dva uređaja koji su na njega nakačena: DVD video plejer i drugi uređaj dekoder Unity Media za kablovsku televiziju.

Praktično, kada probam da gledam neki DVD film preko DVD plejera na televizoru, slika je ili crno bela ili ima velike smetnje...

Inače, sam TV ima dva Skart izlaza, Unity Media kablovski dekoder ima takođe dva Skart izlaza i DVD Plejer ima jedan Skart izlaz.

Nadam se da ste me uglabnom razumeli šta mi treba, dakle da ovaj adapter povežem preko TV-a na oba dva uređaja preko dodatnih skart kablova, kako ne bih imao smetnje kada gledam DVD film.

Šta mi je tačno činiti ???

ja sam to imao ,pre nekih 4 god,jer sam na stari Tv kacio 2x Sat Risiver,DVD player....i sve je normalno radilo....jednostavnim klikom na dugme,menjas izvor uredjaja,na TV.....e sad malo kasnije sam nasao jos bolju varijantu,gde sam sve to mogao daljinski da menjam...
kako je dosao novi Lcd...sve sam to prodao.....:)
jednostavno,tu Hamu spojis sa skartom na TV....a u Hamu zabodes tvoje uredjaje....dalje ces se snaci.....i mogu slobodno u isto vreme svi uredjaji,da ti budu ukljuceni...

Izvini ali možeš li malo detaljnije da mi objasniš, malo ne razumem gde trebam tačno da ubodem šta...

I drugo pitanje, koju to bolju varijantu si našao ?

Što se tiče kvaliteta Skart kabla koga trebam kupiti, jel dobro da uzmem ovaj Hama skart kabl boljeg kvaliteta, koga sam naveo gore u linku ? Šta je tvoja tu preporuka ?

imas na tom Hama uredjaju,jedan Scart ulaz,pored koga pise 'TV out'...taj ulaz spajas scart kablom sa tvojim Televizorom...
a imas takodje na toj hami...scart ulaze..A,B,C....u koji zabodes svaki dodatni uredjaj...i ako zelis da gledas DVD(on je recimo uboden u 'C')..jednostavno samo pritisnes dugme'C'i njega gledas na Tv...
na kvalitet kablova nisam mnogo obracao paznju,imao sam obicne sa buvljaka....:)
a malo bolji uredjaj...pa imao sam uredjaj,sa istom namenom,ali sam mogao da menjam izvore sa njegovim daljincem....nisam morao rucno da klikcem na dugmice....:)

Nazad
Vrh Dno