Šta je novo?

Halo: lose radi na 9600pro

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
nf7-s, barton@ 2GHz (10x200), 512MB mem, HIS r9600pro. Igra izgleda odlicno ali u rezoluciji 1024x768 sa svim ukljucenim detaljima imam premalo fps jedva da moze da se igra kada se nagomilaju protivnici. 800x600 i smanjivanje detalja jedva da nesto pomaze. Kako kod vas radi na slicnim sistemima i sta da radim da malo poboljsam performanse?

Igra je lose optimizovana. Tako ide kod vecine ljudi. :(

Meni je sa 9500Pro radila odlicno kada sam je prebacio u WinMe compatibility mod. I nijedna igra mi tad nije seckala, nego kada se pojavio NFSU, presao sam na 9800Pro...

Ma NFSU radi jako lepo ali je Halo katastrofa. A inace 9500pro je mnooogoo brza kartica od 9600pro. Znaci moram dati 300 evra da bi sve radilo kako treba :S

1. HALO je ocajno optimizovana igra, zna da zeza i sa jacim kartivama od 9600Pro.
2. 9500pro nikako nije mnoooogo brza od 9600Pro, vec jedno 10%.
3. Vecina portova sa konzola je ocajno optimizovano, takoda ne ocajavate.

Imas jedno pet ziliona testova na netu pa se informisi ako vec do sada nisi, s obzirom na delatnost!poz.
GF 5700Ultra je vec sasvim druga prica... ali 4200... ccc... ccc...

http://www6.tomshardware.com/graphic/20031229/vga-charts-03.html#unreal_tournament_2003
... pa nastavi sam dalje....

Ameri na forumima kazu da se iskljuci v-sync na grafickoj pa Halo ubrza...probaj - nista te ne kosta !

Halo!

Imam sličan problem!
Sve mi sam podesi na high... ja samo cimnem na 100 herca...
Igram pola sata, možda i duže, počne da secka... zaustavim igru! Odem u WC... :S obavim svoje!
Kad pokrenem igru ona više ne secka!
Evo reeeeeešeeeeenjaa!
Inače igru kad sam počeo da igram sa driverom 45.23 nVidia nisam ni igrao! Kako sam instalirao 53.03 sve je radilo kako treba... bar izvesno vreme do pauze.
Ponekad bi smanjio rezoluciju sa 1024X768 na 800X600 i opet igrao bez seckanja...
Inače imam nesrećno bučnu Asusovu karticu koja se čuje kao fen... jače od osmica... ventilator joj se vrti preko 6000 obrtaja... VRIŠTI!!! :cuss:

Konf.
Asus P4C800 DL
P4 2.4GHz C
Kingston 4X256DDR400
Asus 9560 Video Suite
.... ;P

Ameri sta kazu... Pa kad vec ameri kazu mogu ti reci da sam primetio razliku pa sigurno jedno 0.27fps i da oruzje primetno brze puca odnosno reaguje na klik misa :beat:.

I taj neinformisani student, probao je samo po 50 primeraka od svih kartica, zaista ce dobiti bolji info gledajuci sinteticke testove po netu :)
P.S. a verovatno je i divx bolji na 9600...ctp;

Dodatak: postoji 10 tredova o Halo-u prepunih kritika na njen racun po raznim osnovama, ukljucujuci tu i katastrofalnu (ne)optimizovanost koja je opste poznata. Inace igra ne radi lepo ni na 9700Pro-u, mada nije neigriva.

OptiPlex je napisao(la):
I taj neinformisani student, probao je samo po 50 primeraka od svih kartica, zaista ce dobiti bolji info gledajuci sinteticke testove po netu :) P.S. a verovatno je i divx bolji na 9600...ctp;
... pa sta cemo sad (sto bi rekao Mile vs. Transition) sto sklapa i prodaje makine.. mi ostali smo neinformisani i neupuceni!? Da li to znaci da moram da prodajem, sklapam, preprodajem.. i sve ostalo da bih eventualno imao validno misljenje, stav!? Ne, druze.. nece biti bas tako.. al' nema veze. Nek' smo mi zivi i zdravi... :d

Marti Misterija je napisao(la):
...

... pa sta cemo sad (sto bi rekao Mile vs. Transition) sto sklapa i prodaje makine.. mi ostali smo neinformisani i neupuceni!? Da li to znaci da moram da prodajem, sklapam, preprodajem.. i sve ostalo da bih eventualno imao validno misljenje, stav!? Ne, druze.. nece biti bas tako.. al' nema veze. Nek' smo mi zivi i zdravi... :d
Ma kad covek puno radi onda pobrka neke stvari, verovatno je mislio na relaciju:
GF4Ti4200 overclockovan (300/600) vs. 9600 na default (325/400)
O:)

Nije covek od onih sto samo sklapaju, vec sve potera, preturi i procacka 100 puta...i apsolutno je u pravu, btw. Sa izuzetkom aniso+fsaa moda, koji je na 9600Pro neupotrebljiv u iole novijim stvarima.

student je napisao(la):
A od kada je to r9600pro jaka karta??? Ti4200 ga sije u praksi u svemu sem u Mark2003...
Ne mogu da vjerujem.... :rolleyes:
R 9600pro je oko 40% jaci od Ti4200 na normalnoj masini i stim je i DX9 karta pa ces moci da uzivas u efektima koje danasnje igre pruzaju dok ce sa Ti4200 to biti just dream :beat:

Nemojmo preterivati. Tu su negde po performansama ako predpostavimo sta ce biti u buducnosti posto ne znamo kako ce se kartice ponasati u igrama naredne generacije. A sto se tice vecine trenutno dostupnih igara gfti4200 je jos uvek zakon. I samo da kazem da i ja imam 9600pro i nisam zadovoljan platio sam karticu skoro dva puta vise nego sto je bila polovna gf4Ti a performanse skoro iste.

A sad ga i ti nagrdi,imao sam ja Ti4200 pa zatim Sapphire 9600pro
i primijetio veliku razliku,kao prvo razlika u kvalitetu slike je velika,a i
9600pro je puno brza,a jos je i DX9 full podrska.Sto se tice cijene vi tamo da ste happy jer je kod nas 210e pa sad ti vidi.

nemate vi pojma u vezi video karte 9600pro i ne razglabajte vise kako je to losija kartica od 9500 i 4200 ali dobro razumem da svaki cigan svoga konja fali.

nemate vi pojma u vezi video karte 9600pro i ne razglabajte vise kako je to losija kartica od 9500 i 4200 ali dobro razumem da svaki cigan svoga konja fali.

9600pro jeste losija od 9500pro.

Nazad
Vrh Dno