Šta je novo?

hall.dll

mmssm

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2004
Poena
304
Prilikom prebacivanja sa jedne particije na drugu racunar mi se restartuje. Izbacuje mi gresku windows root>\system32\hal.dll corupted i trazi ponovo reinstalaciju. Medjutim i disk (particija D )ne vidi i trazi da formatiram.
(particija E postoji )i mogu da je koristim bez problema!
Kako da povratim particiju D bez reinstalacije windowsa?

Ajd malo preciznije objasni šta si radio, odakle si prebacio system, na koju particiju, čime tj. kako - ghost ili PartMagic...

Imam dva hard diska.Na jedan C nalazi se windows xp i njega koristim za igrice i razno.
Na drugi hard imam 2 particije- D na kome je instaliran windows xp i drugi E na kome se nalaze podaci. Sa particije D sa prebacivao jedan video fajl i jednog momenta on mi se restartovao. Prilikom dizanja sistema on mi je prijavio Windows_root\System32\Hal.dll missing or corrupt:

Please re-install a copy of the above file.
Sta da radim? Vrlo mi je hitno!!!!

Poslednja izmena:
Uzmi xp cd... i u .cab fajlovima .....nadji taj hal.dll otvori sa win zipom i iskopiraj taj file opet...nekako se ovaj stari sjebao....samo to uradi i radice..

Gde da iskopiram? Ne mogu da udjem u d particiju

Ma jok ne treba ti uopste CD samo udji u drugi win taj sto ti radi (C) i njegov hal.dll iskopiraj u "D:\WINDOWS\system32\".

Edit: Sad vidim da ti neradi ni C ni D, onda uradi ovo isto samo hal.dll nadji na CD-u pa sa njega u "sistemroot\system32\" na obe particije gde je instaliran win.

Poslednja izmena:
-Nenad- je napisao(la):
...Sad vidim da ti neradi ni C ni D, onda uradi ovo isto samo hal.dll nadji na CD-u pa sa njega u "sistemroot\system32\"
Da ,a sta ako je hal.dll samo prvi u redu koji fali,mislim da i ako iskopira taj HAL
da ce se najverovatnije pojaviti i jos neki fajlovi. :trust:

mmssm je napisao(la):
Prilikom dizanja sistema on mi je prijavio Windows_root\System32\Hal.dll missing or corrupt:

KOG SISTEMA? Onog na C: ili onog na D:?

Imao sam isti problem jednostavno sam probao da kopiram to s cd-a i iz drugog win-a(particije)na tu gdje je bio ishtecen i nije moglo pa sam morao da formatiram particiju i da ponovo instaliram win.XP je bio u pitanju.

Poz...

Pokusaj da dignes recovery konzolu pa zatim ukucaj sledece komande:
Attrib -H -R -S C:\Boot.ini
DEL C:\Boot.ini
BootCfg /Rebuild
Fixboot.

A ako ti to ne uspije hal.dll ces pronaci na xp cd-u ali moras da ga ekstraktujes:
expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll.

Poslednja izmena:
sve je to u redu-ali meni particija d gde se nalazi windovs ne postoji.Postoji d ali kada pokusam da udjem on mi prijavljuje da d treba da se formatira

mmssm je napisao(la):
sve je to u redu-ali meni particija d gde se nalazi windovs ne postoji.Postoji d ali kada pokusam da udjem on mi prijavljuje da d treba da se formatira

Mozes pokusati sa nekim programom koji omogucava da vidis ntfs particiju iz fat particije, pa da uradis ovo sto ti je frogman preporucio: ekstrakcija sa CD-a, ali na d particiju.
Druga mogucnost je da bootujes sa XP CD-a i uradis repair Windowsa na d particiji.
Ajd pa javi!

Instalirao sam ponovo tj.formatirao particiju d.
Kada sam pustio da kodiram video snimak ponovo mi se DESILO isto!!!! I sto je vrlo interesantno na d particiji ne postoji nista sem nekih foldera(windovs )

Vrh Dno