Šta je novo?

Half Life - Xen

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Sta treba da radim na ovom nivou? Kako god skocim sa onog pocetnog ostrvceta razbijem se kao ona stvar... :( Na prethodnom nivou su govorili nesto o dugackim skokovima. Kako se oni izvode? Uzeo sam nesto iz one vitrine, medjutim nemam pojma ni sta je to ni kako se koristi. Sta god da je nema ga na spisku oruzja...

Poslednja izmena:
Tacno je da treba da pravis dugacke skokove, njih izvodis na tako sto u trku, najpre pritisnes taster za cucanje a odmah potom i skok. Trebalo bi da je tako, daaavno se to igralo. :smoke:
Ako i daljue budes imo problema prodji tutorial level :d
inace u barama ti se obnavlja energija

Poslednja izmena:
Znam, provalio sam sinoc. U svakom lsucaju hvala! :smoke: Izvode se tako sto se istovremeno pritisne taster za cucanje i skok :) Provalio sam i za bare, dosao sam do polovine predzadnjeg nivoa "Interloper"... Samo ovi zadnji nivoi ne da smaraju u odnosu na one prethodne... :( Da je ovakva cela igrica nikada je ne bih igrao. Milion puta su lepsi oni zemaljski nivoi, valjda zato sto izgleda mnogo realnije.

Cekaj, kako si ti uopshte stigao dotle bez dugachkih skokova???

Ja sam batalio HL tamo gde se ubija troglavo chudovishte, jer nisam znao da preskochim neku rupetinu (a nisam hteo da noclipujem)...

Pa lepo, dotle mi nisu trebali... :) Za dugacke skokove sam cuo kada mi je onaj naucnik dao spravicu za pojacavanje skokova na nivou pre prvog portala. Dotle sam mogao sve da preskacem sa normalnim skokovima, dok za ove nisam ni znao.
Ako mislis na ono troglavo cudoviste u laboratoriji, ono se lako prelazi s tim sto postoji jedna caka na koju sam potrosio ceo dan da je provalim :trust: To je ono cudoviste koje treba da se spali??? Jel tako?
Fora je bila sto sam ukljucio struju i ventilator, medjutim gore u kontrolnom centru nisam imao gorivo i vazdh :mad: Ok, u sobu za gorivo nisam mogao da udjem, ali mi je bilo cudno da i dalje nemam vazduh i pored ukljucenog ventilatora. Tu sam posle celodnevnog vrcenja u krug odlucio da odustanem. I taman kada sam hteo da spektakularno zavrsim moje igranje samoubistvom skokokom u ventilator resio sam zaginetku. Naime kad se skoci u ventilator, vazduh te podigne skroz gore na vrh do jednog malog prolaza koji se odozdo nikako ne vidi. Odatle se ulazi u sobu gde se okljucuju pupme za gorivo i otvara dovod za vazduh, posle se vratis gore u kontrolni centar i spalis cudoviste :banana: Kada ga spalis ulazis u rupu odakle su izlazile te tri glave i dalje sve manje vise ide glatko ( sto se tice zagonetki ).
Medjutim, sad kada sam zavrsio igricu totalno sam razocaran. Sve do Xena igirca je bila fenomenalna, a posle toga cist ispljuvak. Nisam se nadao onako glupom kraju, mogli su nesto pametnije da smisle :( Jednostavno posle visednevnog maltretiranja mogli su barem neke lepe animacije da naprave i da me svecano docekaju kuci kao heroja, da postanem predsednik i da srecno i lepo do kraja zivota zivim sa nekom cicom koja je odusevljena mojim podvizima :D
Da sam ja pravio igricu, kraj bih napravio kod prvog portala jos na zemlji. Ovako sa ovakvim krajem se samo pitam zasto sam potrosio silno vreme umesto da sam radio nesto pametno :wall:

heh stare uspomene.. pre nego sto se razocharash previshe seti se koje je godine radjena ta igre ;)

E, kakva su to vremena bila. I taj famozni ventilator, kada udaris glavom u one daske gore... dva mala cekaju u cevima, tri mutanta u onoj sobi posle, jedan pravo, da te namami da udjes, dva stoje desno iza zida... kao da je juce bilo.

kdejan je napisao(la):
Medjutim, sad kada sam zavrsio igricu totalno sam razocaran. Sve do Xena igirca je bila fenomenalna, a posle toga cist ispljuvak. Nisam se nadao onako glupom kraju, mogli su nesto pametnije da smisle :( Jednostavno posle visednevnog maltretiranja mogli su barem neke lepe animacije da naprave i da me svecano docekaju kuci kao heroja, da postanem predsednik i da srecno i lepo do kraja zivota zivim sa nekom cicom koja je odusevljena mojim podvizima :D
Da sam ja pravio igricu, kraj bih napravio kod prvog portala jos na zemlji. Ovako sa ovakvim krajem se samo pitam zasto sam potrosio silno vreme umesto da sam radio nesto pametno :wall:
Nemoj biti razocaran jer si zavrsio jednu od 5 najboljih PC igara svih vremena, mislim da ne odigras HL, pa sta si ti onda uopste igrao

Da me ne shvatite pogresno, nisam razocaran igrom u celosti, kako grafikom i izvodjenjem ( to je ono sto se tice godine kada je napravljena ), tako ni pricom. Igra je stvarno fenomenalna dok se desava na zemlji. Jedino mi se kraj ne svidja. Svakog dana me je vuklo da igram dalje i dalje u iscekivanju da vidim sta ce biti na sledecem nivou i da vidim kakav je kraj. Jedino mi taj kraj nije u duhu cele igrice :)

kdejan je napisao(la):
Da me ne shvatite pogresno, nisam razocaran igrom u celosti, kako grafikom i izvodjenjem ( to je ono sto se tice godine kada je napravljena ), tako ni pricom. Igra je stvarno fenomenalna dok se desava na zemlji. Jedino mi se kraj ne svidja. Svakog dana me je vuklo da igram dalje i dalje u iscekivanju da vidim sta ce biti na sledecem nivou i da vidim kakav je kraj. Jedino mi taj kraj nije u duhu cele igrice :)

Upravo moje misljenje. Bio sam odusevljen igrom dok se nije preslo u 2. dimenziju...a tamo - :bljak:

kdejan je napisao(la):
Fora je bila sto sam ukljucio struju i ventilator, medjutim gore u kontrolnom centru nisam imao gorivo i vazdh :mad: Ok, u sobu za gorivo nisam mogao da udjem, ali mi je bilo cudno da i dalje nemam vazduh i pored ukljucenog ventilatora. Tu sam posle celodnevnog vrcenja u krug odlucio da odustanem. I taman kada sam hteo da spektakularno zavrsim moje igranje samoubistvom skokokom u ventilator resio sam zaginetku. Naime kad se skoci u ventilator, vazduh te podigne skroz gore na vrh do jednog malog prolaza koji se odozdo nikako ne vidi. Odatle se ulazi u sobu gde se okljucuju pupme za gorivo i otvara dovod za vazduh, posle se vratis gore u kontrolni centar i spalis cudoviste :banana: Kada ga spalis ulazis u rupu odakle su izlazile te tri glave i dalje sve manje vise ide glatko ( sto se tice zagonetki ).

ma ok, to znam, nego da bi se doslo do struje/goriva/vazduha/ventilatora (ne secam se tacno), morala je da se preskoci neka rupcaga koju nisam uspeo obicnim skokom...

barem 5 puta sam odigrao deo na zemlji,xan i ostale nivoe u zoni sumraka jedanput ,to naravno kad sam prvi put igrao...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ma ok, to znam, nego da bi se doslo do struje/goriva/vazduha/ventilatora (ne secam se tacno), morala je da se preskoci neka rupcaga koju nisam uspeo obicnim skokom...
Ako mislis na one dve rupe u hodniku kada propadne pod, gde je prva manja, a sledeca prilicno velika (i ja sam se par puta razbio) i kroz koju propadas dole u onu zelenu radioaktivnu tecnost, onda je fora da skaces po onim siljcima. Naime, rupe nisu napravljene po pravoj liniji nego idu u cik-cak. Najuza je kada ides levom stranom skroz do zida jer se tu pojavljuju dve izbocine i na tom mestu mozes da je preskocis bez problema sa obicnim skokom. U principu sve do Xena nije mi trebao veliki skok. Ne mogu sad da se setim da li postoji jos neka rupa. U svakom slucaju, meni nije zadavala probleme.

Nazad
Vrh Dno