Šta je novo?

Half-Life, problem pri instalaciji na xp mašini

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Radio sam to i ranije, tako da nemam pojma šta mu je sad, odjednom. Isključio sam sve moguće rezidentne programe, antiviruse itd, da vidim ta nije to problem, ali ne. Instalacija jednostavno restartuje sistem na nekih 15-tak posto. :sceptic:

Mada, jesam snimao neke silne xp critical-e nedavno, da ne može da bude do toga?

Ne znam da ti odgovorim na ovo, ali nesto treba da znas: ako i kada budes uspeo da instaliras HL, nece hteti da se upali i trazice da ubacis disk u drajv, nevezano da li je on u njemu ili ne niti da li je disk original ili backup. Izgleda da ona kopi-proteksh zastita ne radi dobro na XP-u, tako da ces morati da juris nocd fix ili, jos bolje, da stavis neki noviji update (recimo 1.1.1.0) jer je u njemu izbacen cd check.

Ekhm, kao što sam već rekao, instalirao sam HL i ranije, i radio je. Samo ne znam, šta mu je sad...

Poslednja izmena:
:zgran: Radio je???

Naopako, pa znam buljuk ljudi kojima nije hteo pod XP-om bez apdejta...

Sa update-om, bez, nemam pojma. Mada, ima HL jedan problem sa XP-om, a to je da se na nekim sistemima zaglavljuje, a na nekim ne... Ja imam sreću da je kod mene taj problem umeren. :eek:

Takodje, nikakvih problema ni sa njim ni sa Counter-om!

Ni ja nisam imao nikakvih problema sa HL na XP-u. Sumnjam da je do tih XP critical-a sto kazes da si instalirao, ali to neznaci da ti oni nemogu praviti probleme. Mozda bi ti pomoglo da formatiras HDD.

Da, da, format c: uvek pomaže, ali ja bih bez toga. Inače, znam dosta ljudi kojima Half-Life pravi problem na XP sistemu, ali ne znam zbog čega bi to moglo da bude.

Jel ima neko neki konkretan predlog šta mi je činiti?

Ma stavi i Linux, da se nadje... :d

Hehe. Korisni kao i uvek... :)

Imam već Micu instaliranu, pa ću da probam. Ali bih voleo da rešim i problem pod XP-om, ako je to ikako moguće. Znate onu: ko jednom proba, više se ne vraća. :)

E sad mi nesto pada na pamet...mozda ti samo instaliras HL?
Jer ja imam hdd sa instaliranim HL/CS, qvejcima i uteovima, i nikad ih ne instaliram vec samo kopiram. A posto je moja verzija HL vec ono 1.1.1.0, mozda ima i to veze. obrni okreni rekopiraj od nekog kanter i radice ti hl 100 posto :)

ja sam tako prenosio dosta igara... starije su,doduse, trazile i export registry kljuceva, a ove nove uglavnom jok :)

Šta će mi kanter? ;)

Sta ce ti Half-Life? :d

NHF, ali ako ga do sada nisi igrao/zavrsio, onda ti ni sad ne treba!

Pa, zar je kanter jedina modifikacija za Half-Life?

Mislite o tome...

Dobro ako je neko vec toliki "mrzitelj kantera" nek ga obrise. HL i ostali modovi ce raditi

Ma, ne mrzim ja kanter uopšte, nego me nerviraju naši ljudi koji nemaju pojma da je to samo jedan od gomile dobrih modova za Half-Life, te onda automatski prave pretpostavke...

Mene "nerviraju" :) ljudi koji ne umeju da poteraju jednu najobicniju igru da im sljaka na kompu! :D:D:D

p.s. Shala-mala! :d

Upravu si ti zna half life da zeza i meni je dok nisam nashao pravi cd, (mozda je u pitanju verzija a mozda lupetam) neznam samo znam da nije isto hteo da radi, a sad kad radi drzi mi na 60 fps iako imam 9800pro *** to je najveci bedak, ali na sve se ziv chovek navikne :D

Da bi ti radio na vise od 60fps moras da iskljucis Vertical Sync za OpenGL u drajverima!

A takodje bi ti bilo korisno neko programce tipa "Refresh Lock" jer Half-Life ima bug koji zakucava refresh-rate na 60Hz.

A ti skini PowerStrip i rešio si sve svoje probleme. :)

PowerStrip bas i ne resava problem refresh-rate-a u OpenGL aplikacijama!

Ma šta mi kažeš. :)

Mojne bre da zezas! :) Si ti neki Baltazar, a??? :d

Stvar je u tome da obično ne delim pamet o stvarima koje ne znam... Dakle, igrao sam ja Half-Life na 100 Hz pomoću gorepomenute aplikacije. I, šta sad?

Dobro bre ljudi
Nije to bag kantera vec xp-a kao i 2000-ke
Skinite refresh fix, refresh lock stagod, stavite 100 Hz rfrsh rate i eto resenja
P.S Za hl ima milion modova i jedino sto valja su DoD, CS (voljen i pljuvan) i neshvaceni Natural selection :)
P.P.S
napisao sam voljen i pljuvan, jer ne mogu da se setim reci...ako je od voleti voljen, kao je od mrzeti...mrzen?
:)

Samo ta tri koja valjaju? Bože saačuvaj... E, o ovome sam pričao kada sam rekao da me nerviraju naši.

Btw, možda "omražen"?

Vrh Dno