driver je napisao(la):
Pa o igrivosti i pricham...CS je jednostavno najbolji spoj realnosti i igrivosti...u Vietcongu, vojnici ko da imaju pola tone, pokretni su ko slonovi, a to sigurno nije realno

a da ne pricham o nepreciznosti nishanjenja...
Auuuuuu kakvo pogresno misljenje.
Definitivno je Vietcong u odnosu na CS, realniji. Zato sam se i odusevio kad sam prvi put probao demo verziju. To je, bar tog momenta, toliko podsecalo na realnost nisanjenja i pucanja, da sam jednostavno ostao bez teksta. Kasnije je to odusevljenje malo splaslo ali ja sam i previse ocekivao ...
CS ili UT2003 ili Q3 ... sve ti je to isto. Tu od realnosti nema ni R.
U Vietcongu sa Vietcong modom (jedino na tu vrstu igranja doticne mislim) kad nemas krstic i dok desnim tasterom ne nanisanis i cucnes ili legnes i usput moras da pucas jedinacno ili kratkim rafalima (do 3 metaka, za one koji to ne znaju) i tek tada mozes da ocekujes da ces nesto na srednjoj distanci pogoditi ... e to vec LICI na realnost.
Uostalom svako ko je pucao iz Kalasnjikova moze da vidi Izuzetnu slicnost kod stvarnog pucanja i vizuelnog prikaza u Vietcongu (napominjem sa Vietcong modom).
Naravno da je, kako ti rece "a da ne pricham o nepreciznosti nishanjenja", cinjenica za Vietcong ali to je cinjenica i u stvarnom zivotu ... ti uzmes malu figuru neprijatelja na nisan (napr. 200 do 300 m) i u tih par sec. dok ga vidis, trebas da nanisanis, zaustavis dah, okines i da se nadas !!! da si ga pogodio, jer on trci tj. krece se a samim tim je sve receno. U ostalom ako nisi poravnao musicu i usice u idealan polozaj, promasaj ce biti na toj distanci bar metar ili vise.
Definitivno je Vietcong "zakon za realnost" od ovih novijih igara, koje sam ja video (jer Amer.Armiju nazalost nisam video).
"u Vietcongu, vojnici ko da imaju pola tone, pokretni su ko slonovi..." nikako se sa ovim ne mogu sloziti. Odigraj malo Vietcong u multiplejeru na internetu pa mi onda to kazi. Odnosno ako ti mislis da protivnici treba da lete po mapi tj. prelaze u virtuelnoj stvarnosti za 1 sec. po dve ili tri svoje visine (4-5 virtuelnih metara) ... zesce se varas. Pa to nije Karl Luis u brzom sprintu vec natrontan vojnik sa 4-5 kg teskom puskom i jos plus dodatnom municijom, cizmama, slemom ili cime sve ne (zaboravih na bombe). Vietcong igra je definitivno potrefila brzinu kretanja likova ... ma jednostavno prava kopija realnosti (baz dok ne izadje nesto jos bolje).
Eto bas si me povukao za prste, ubih se od cukanja
P.S.
Sad se setih. Jedina zamerka je sto se desi da definitivno izresetas tj. sigurno pogodis neprijatelja iz slabijeg oruzja (pistolj) a on ne pada vec te ubije ... ili mu smestis metak-dva u glavu i grudi a on opet ne pada vec te ubije napr. rafalom (duzim). To u stvarnosti nebi nikada tako bilo ... jedno jedino zrno i ti letis na zemlju pa jos ako je u neko vitalno mesto - prica je gotova. Naravno da se desava da covek dobije i par metaka u telo pa i dalje uzvraca paljbu ili moze da se krece (bolje receno tetura) ali to je zato sto u tom trenutku ne osecas bol. Stanje soka je tako jako da apsolutno nista ne osecas (ja nisam popio metak ali sam imao otvoreni prelom ruke i 15min. nikakav bol nisam osecao iako su kosti virile napolje a krv i iskidano meso gledalo svetlost sunca ... a posle... to me ne pitajte).
Da se vratim na temu, znaci to je po meni jedina zamerka ali ipak je to igra ... pa nasta bi ona licila kad bi jedan metak sve zavrsavao. To niko nebi igrao. I to razumem.