Šta je novo?

Half Life 2 Source Code!!!!!!!!!

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Za sve nestrpljive evo mogucnosti da vidite KOMPLETAN sors kod HL2 i da ga ako imate mogucnosti iskompajlirate.
Ne verujete?
http://games.slashdot.org/games/03/10/02/1547218.shtml?tid=126&tid=127&tid=156&tid=172&tid=186

Link: http://www.wireless-central.net/suprnova/torrents/382/hl2_src-rar.torrent
Morate skinuti Bittorrent (http://easynews.dl.sourceforge.net/sourceforge/bittorrent/bittorrent-3.3.exe) P2P program.... ili sacekajte malo (do ujutro) pa ce biti na files.lineart.co.yu

Pozdrav.

ma ovo je neka prevara...

zashto bi prikazali program sa kompletnim enginom koji mogu da prodaju za bar 15 sledecih igara (ko je rekao quake 3?) ???

Definitivno je potvrdjeno da je source ukraden !!! :mrgreen: Blago nama, eto nam uskoro lepih igara sa (blago modifikovanim) HL2 motorom ;P

Dajte bre ljudi, pa bre znate li koliko kosta razvoj ovakve igre, mislim ima glave da lete ako je ovo istina...

Ko da je bitno sto je ukraden :) Vazno je da imamo source (da ucenjujemo valve :))

kakva glupost... bar da su okrali pa im prodali pa ajd... ovako ce ovaj sjajan engine da propadne samo tako..

G!!! je napisao(la):
kakva glupost... bar da su okrali pa im prodali pa ajd... ovako ce ovaj sjajan engine da propadne samo tako..

Ukrasti kod, to je uglavnom pitanje tehnike, da ne kazem tehnicko pitanje.
Naplatiti to tehnicko znanje na nacin na koji si mozda sugerisao je vec malo teze. Normalno, sa idejom vodiljom da isti, prilikom toga, ne bude uhicen!

Ovo je ko čoveku da ukradeš bubreg, staviš ga u kesu iz samoposluge i gurneš negde u fijoku od stola, pod izgovorom da će ti moža bubreg zatrebati za 50 godina.
Najgore bre kad pustiš decu da gledaju matrix, pa ih onda pustiš da hakerišu po netu...

Bane® je napisao(la):
Ovo je ko čoveku da ukradeš bubreg, staviš ga u kesu iz samoposluge i gurneš negde u fijoku od stola, pod izgovorom da će ti moža bubreg zatrebati za 50 godina.
Najgore bre kad pustiš decu da gledaju matrix, pa ih onda pustiš da hakerišu po netu...

I sta mi imamo od toga? Sami su krivi za svoje propuste, a da li je source code half lifea i neciji bubreg srecna analogija nisam bas siguran.

delimir je napisao(la):
...

I sta mi imamo od toga? Sami su krivi za svoje propuste, a da li je source code half lifea i neciji bubreg srecna analogija nisam bas siguran.
Samo kažem da to piraterisanje, odnosno "uzmi ono što nije tvoje i što nisi platio, a bog će znati kad će ti zatrebati" polako počinje da ide predaleko po meni, svi gledaju da nešto uzmu, program, igru ili pesmu, a 99% ne koristi uopšte. Šta li će raditi sa tim source code-om da mi je znati, hvaliće se po školi, pa će ih neko ocinkariti i 10 godina u zatvor ko onaj što je napisao zadnji ovaj poznati virus...

Aponen je napisao(la):
...

Ukrasti kod, to je uglavnom pitanje tehnike, da ne kazem tehnicko pitanje.
Naplatiti to tehnicko znanje na nacin na koji si mozda sugerisao je vec malo teze. Normalno, sa idejom vodiljom da isti, prilikom toga, ne bude uhicen!

da su bili baje oni bi ukrali pa bi im vratili sourccode i saopshtili koliko je M$ losh... ovako je bash bezveze :)

osecam da su neki sa linux kompleksom odradili ceo posao ;P ;P

Jel skinuo neko? Ja sam skidao do 40% i sad nece dalje izgleda da su nesto blokirali.

G!!! je napisao(la):
...
da su bili baje oni bi ukrali pa bi im vratili sourccode i saopshtili koliko je M$ losh... ovako je bash bezveze :)

A pa to je!!!

nIce Cream je napisao(la):
Ovo je stvarno sramota za Valve, mada mi ih je zao.

Sto?Bas mi ih nije zao :beat: ko ih tera da koriste M$ softver O:)
Ma salim se ali je to verovatno zbog neke ''pametne sekretarice'' koja se verovatno s' nekim ''muvala'' preko e-mail-a a pametni ljudi to iskoristili ;P

E bas imam taleneta za detektiva zar ne? ,)

Da ali ce zbog tih "pametnih ljudi" koji su pogresno usmerili svoju "pamet", mnogo ljudi izgubiti posao, a mozda ce cak i kompanija propasti. Cisto da naglasim sta su razni pametnjakovici u stanju da indirektno naprave.

Poz.

Da ali ce zbog tih "pametnih ljudi" koji su pogresno usmerili svoju "pamet", mnogo ljudi izgubiti posao, a mozda ce cak i kompanija propasti. Cisto da naglasim sta su razni pametnjakovici u stanju da indirektno naprave.

Poz.

Mozda si u pravu mada cisto sumljam da ce ti ''pametni'' moci ista sa tim da urade (verovatno ce Valve izvrsiti neki pritisak) i sa tim sorsom moci ce samo da se slikaju :rtfm:

Nema tog pritiska koji ce spreciti pohlepne ostale developere da ga ne preprave i imenuju za svoj engine. Ne moraju cak ni da ga prodaju, dovoljno je da naprave igru na njemu za dzabaka...

...da ga ne preprave i imenuju za svoj engine. Ne moraju cak ni da ga prodaju, dovoljno je da naprave igru na njemu za dzabaka...

To ce da ide vrlo tesko, ne ide to tako lako....ali mogu lako da pozajme neke trikove :cuss:

evo ko ne zna kako da kompajlira ovo :)

To compile it, you will need 3 things.
Visual Studio 6
Service Pack 5 to VS6
Processor Pack for SP5

VS6 is ~500MB
SP5 is 120MB
PP is 1MB

To compile all you need to do is run the VCVARS32.BAT from your VS6 install in a DOS prompt, and run dev_buildall.bat.

After ~half an hour you'll have it all compiled.

Negde sam video da je neko iz valvea dao saopshtenje da je to tachno, bilo mu je kao chudno neshto sa mailovima, i provalio da mu je neko hakovao mail account...ne znam kakve to veze ima sa source code-om, ali je taj valjda to pokupio...dalje nishta nije rekao...

4) Also, please continue to send in URLs of websites hosting the source code. We've been contacting people and asking them to take it down.

E ovo je dobro bas me interesuje dal ce da uspeju
O:)

Ja imam kopiju source-koda na sigurnom mestu :>

Jedno glupo pitanje-jel probao neko to da iskompajlira?!?
A sto se tice kradje, sa jedne strane je glupo sto je neki zaludjenik maznuo code koji vredi mnogo shushki a verovatno pojma nema sta ce sa njim, a sa druge, mozda ce se pojaviti igre drugih izdavaca, pojacane nekim forama ovog engine-a, sto nikako nece da steti nama kao potrosacima

1. Kakve veze ima kompajliranje igre ako nemate nista pored EXE-a za nju? gde su teksture, zvuk, skripte, i tako dalje...

Ajde da razumem da neko trazi source kako bi mogao da moduje igru, ali cemu to ako je HalfLife2 moguce modovati na veoma dubokom nivou...

Dalje, ako neko pokusa da napravi igru na tom kodu, pa zar mislite da ce to proci tako lako? Taj engine je intelektualna svojina Valve kompanije, i mislite li da ce oni dozvoliti da neko tako pokusa da iskoristi taj engine?

Uzimanje delova source koda? Moguce, cisto kao putokaz za neke nove ideje nekim drugim ljudima, ali...

Stvarno, ali stvarno ne razumem...

Pa bas to Miroslave, ovo moze biti odlican putokaz za ostale programere, jet HL2 engine bi trebao biti prilicno inovativan...
Najstrasnije na zapadu je kad znanje prodas za dz, a to se najvise vrednuje...

ma najbolje shto ce neko neshto da nauchi odatle... nije to calculator za windows pa da se sastoji od jednog .cpp fajla... 99.99% ljudi koji su se dokopali sourcea ima samo da ga otvore u visual studiu, zabezeknu se i odma batale...

Vrh Dno