Šta je novo?

Half-life 2 Ove Godine

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
U jednom tridu na veoma popularnom forumu koji se prevashodno bavi tehnologijom 3D akceleratora jedan od clanova, ina;e ATi-jev programer zaduzen za OpenGL, napisao je post sledece sadrzine:

A certain IHV has claimed that no one is using PS 1.4 and, therefore, using PS 1.4 in a benchmark is silly. That same IHV has stated that Doom III and UT2003 will be two of the three hottest games (I believe the third was Half-life 2) this year.

Guess what? Doom III and UT2003 both (yes, both) use PS 1.4 or equivalent. Obviously, Doom III is an OpenGL program and there isn't such a thing as "PS 1.4", however, it does use PS 1.4 functionality if supported (assuming better functionality isn't available). UT2003 does actually use PS 1.4.

There you go. Now you know that no one is using PS 1.4... Should John Carmack and Tim Sweeney and co., be offended?

P.S. Of course, I am not giving an exhaustive list of PS 1.4 using programs.

S obzirom da redovno pratim ovaj forum i citam sta lik pise, zbilja verujem da cemo za novu godinu imati prilike da uzivamo u Half-Lifeu 2!!!
Jedva ceka! I marljivo skupljam kintu za Radeon9700 :mig:

P.S
Sto se tice ostatka posta, mislim da razotkriven razlog zasto R9700Pro ima veoma kompetitivne performanse u UT2K3, pozntom i kao NVIDIA: The Way It's Meant To Be Played :mig:

S obzirom da redovno pratim ovaj forum i citam sta lik pise, zbilja verujem da cemo za novu godinu imati prilike da uzivamo u Half-Lifeu 2!!!
Jedva ceka! I marljivo skupljam kintu za Radeon9700 :mig:

P.S
Sto se tice ostatka posta, mislim da razotkriven razlog zasto R9700Pro ima veoma kompetitivne performanse u UT2K3, pozntom i kao NVIDIA: The Way It's Meant To Be Played :mig:

Ako halflife 2 izadje ove godine bice mozda i veci hit od dooma 3.

Nema sumnje da ce HL2 biti bolji od D3.Ako ne bar graficki onda po mnogim drugim stvarima.

Ako mene pitate, HL 1 će ostati, ako se tako može reći, bolji od dooma3 :)...
Nije sve u grafici, tek sada shvatam kada sam onako nevezano počeo opet da igram HL.
Ne kažem da doom3 neće biti megalomanski hit, ali ako se HL2 bude držao recepta HL1, čini mi se da Joca nema šta tu da traži...

Bane® je napisao(la):
Nije sve u grafici, tek sada shvatam kada sam onako nevezano počeo opet da igram HL.
Ne kažem da doom3 neće biti megalomanski hit, ali ako se HL2 bude držao recepta HL1, čini mi se da Joca nema šta tu da traži...

Pa naravno da Joca nema sta da trazi.Halflife iako nema neku posebnu grafiku je igra koju sam najduze igrao,i mogu reci najbolja koju sam igrao,a igrao sam ih dosta.Doom3 ce biti hit iskljucivo zbog grafike.

A na osnovu cega tvrdite da ce Doom III biti hit jedino zbog grafike?
Mislim igra jos nije izasla , i nece skoro .. (alfe ,bete ne racunam) pa prema tome ko moze da tvrdi bilo sta (prica i screenshot-ovi nisu pravi reprezent)

Inace mislim da je zadnjih nekoliko zvucnih nastavaka prilicno razocaralo
zato se vise nepalim na propagandu i najave.

doom III se ceka da vidimo kakav je taj novi Jocin engine,bice salvi odusevljenja zbog istog ,ali nakon 4 godine od izlaska bice nam samo u secanju kao nesto sto je unelo pomak u grafici,dok Half-Life mogu i dan danas da igram i skoro podjednako uzivam kao i pre 4 godine kad sam kupio komp.(jedna od prvih igara koje sam igrao).
Half-Life je evergrin....

Nedjo je napisao(la):
P.S

Hm, malo mi to zvuci "too good to be true"... HalfLife je i dalje igra sa najboljim gameplay-em IKAD! E sada, ostatak posta... Jedna stvar mi nije jasna. OpenGL i D3D verzije UT2k3 izgledaju gotovo isto (pardon, u OGL verziji nema stancil buffer senki i ne zato sto ih u OGL-u nije moguce izvesti, vec zato sto u engineu nije napisana podrska za njih). Kako to onda U2 engine koristi PS1.4, kada i na non DX8.1 karticama izgleda isto kao i na novim Radeonima? Hoce da kaze da se u slucaju nedostatka PS1.4, ove funkcije emuliraju softverski? Poznato je da je Unreal imao uvek odlicne softverske implementacije (bile one full ili parcijalne - setimo se soft rendera za prvi Unreal koji je radio odlicno na brzim MMX procesorima). Usput, ako ovo povezemo sa 3DMarkom03, za koji se vec zna da masovno koristi starije Pixel Shadere (samo par njih je v2.0), i da je prevashodno koristen v1.4 (dok nVidia tvrdi da se u igrama danas i u skorije vreme 99% koristi v1.1 i v1.3), a u kome R300 ima znacajnu prednost u odnosu na sve nVidia-ino, jasno je zasto ce novi naslovi (pogotovo ako koriste PS v1.4) bolje raditi na R3x0 nego na NV30 :)

Sto rece Nedjo, kad vec nema R9500 koji moze da se prevari u 9700, onda cemo da idemo na 9700 - no problem! :D

Bane® je napisao(la):

Bas tako, imao je neki smek... i ja sam krenuo da ga igram ponovo, strava igra.

1.1,1.3 vs 1.4

Da, razlike u kvalitetu prikaza nema, takodje nema ni softverske emulacije. DX 8 kartice jednostavno moraju da u vise prolaza obrade teksturu u odnosu na DX 9 karticu.
Tako da u sceni sa shaderima 1.4 verzije recimo DX 8 kartica renda 400000 poligona dok DX 9 samo 200000 i time je duplo brza.

Nazad
Vrh Dno