Šta je novo?

Half-Life 1

M-tech

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
630
Dobio sam Half-Life 2, a sa njim na disku i Half-Life 1, CS Source i sl.
Posto svojevremeno nisam igrao HL1, bilo je logicno da njega prvo predjem. E tu imam problema. Ne mogu da odem dalje od prvog nivoa a na ekranu se cesto pojavljuje poruka : Node out of date. Rebuilding... , a kada otvorim konzolu tamo pise neki eror i poruka : Load game and build node graph first.
Kako ovo da resim ? Da li mi treba neki patch ?
Glupo mi je da igram HL2, a nisam presao HL1.

Hvala .

Nisi rekao specs svoje mašine. Ja bih ti preporučio da ili odigraš HL1, i da ne igraš 2-ku jer ćeš se razočarati, koliko je HL2 očajan u odnosu na HL1. Ili pređi HL2 i ne igraj HL1 (u 2-ci nije jasno definisano šta se desilo između 1-ce i 2-ke tako da priča gubi svaki smisao) Koliko ja znam Starcraft i HL1 su igre sa najviše izdatih zakrpa do sada. Probaj ako možeš da nađeš one diskove tipa HL1 i CS1.5 zajedno tu bi trebalo da budu svi patchevi zajedno.

Poslednja izmena:
Ako hoces da sprecis iskljucivanje AI-ja kao i ispisivanje poruke Node Graph Out Of Date pri svakom pocinjanju novog nivoa dodaj sledecu liniju u fajl config.cfg i write protect-uj ga(stavi read only):

ai_norebuildgraph "1"

aj kad smo vec kod hl1 da pitam ako se neko seca:

kako preci one tri "zivotinje" ili "kandze" sto ih treba ubiti paljenjem one kao rakete??
treba ucljuciti "power", sto sam uradio, ali i "oxy" i "fuel" sto nisam, jer nikako da udjem u fuel room , oxy room ne mogu ni da nadjem(predpostavaljam da je i ona iza fuel vrata koja nikako ne mogu da otvorim..

znam da je igra stara, i daje ovo mali offt. , ali ako neko zna, nek pomogne??

unapred hvala!

TEP3A je napisao(la):
aj kad smo vec kod hl1 da pitam ako se neko seca:

kako preci one tri "zivotinje" ili "kandze" sto ih treba ubiti paljenjem one kao rakete??
treba ucljuciti "power", sto sam uradio, ali i "oxy" i "fuel" sto nisam, jer nikako da udjem u fuel room , oxy room ne mogu ni da nadjem(predpostavaljam da je i ona iza fuel vrata koja nikako ne mogu da otvorim..

znam da je igra stara, i daje ovo mali offt. , ali ako neko zna, nek pomogne??
Upališ onaj ogromni ventilator, skočiš na njega i on te oduva na plafon gde imaš prolaz. Ako se dobro sećam...

Kod mene je problem sto sam zaglavljen u 1. nivou i ne mogu da idem dalje. Kada nekoga pitam nesto daju mi idgovor tipa : Trebao si da budes u test komori pre pola sata. Gde je to ? Ajde TEP3A pomagaj, jer i ti ovo igras.

Ja trenutno igram hl1 po ko zna koji put(mada sam na samom kraju).A ti prvo treba da pokupis odelo pa tek posle da odes u test chambers.Pogledaj u zidove i videces plave, zelene i zute(mislim da su te boje) i one vode do lokacija koje tebi trebaju.
I BTW praktikuj pricanje sa naucnicima/cuvarima jer ce ti oni trebati za otvaranje nekih vrata ispred koji stoji skener oka.

I na kraju samo da ti kazem da ces prvi put dok igras najverovatnije izgubiti zivce, jer ima dosta stvari koje treba provaliti, ali ne odustaj jer igra vredi.

Poslednja izmena:
Ma uzeo sam ja odelo, ali me dalje nigde ne pustaju.
Inace provalio sam ono sa bojama ( pa nisam ja ... ).

Pa pretpostavljam da znas, ali nije zgoreg reci, jer je npr. moj drug koji je presao hl2 nije mogao isto da prodje uvodni nivo hl1...

Ajd sad cu da upalim HL1 pa cu ti reci sta se radi....

Evo ovako kada uzmes odelo pratices plavu liniju pa ces da komuniciras sa prvim policajcem koji ce da ti otvori vrata pored kojih se nalazi, pa ces onda da se spustis liftom i doci ces do sobe gde se nalaze neki naucnici koji ce da ti otvore vrata pa ces da se spustis liftom gde ces videti crvenu liniju na zidu i nju pratis i stici ces do test laba...

Poslednja izmena:
HL!
Forever!
HL2 je o.k.
Ima neku humanu emociju. Vredi.

Pa problem je bio sto nisu hteli da me puste u lift. To je zato sto sam igrao na save-u mog brata ( on se pre toga, na ovom nivou, vrteo pola sata, pa je onaj eksperiment zapoceo bez mene, i nisu me pustali )! Sinoc sam krenuo u taj nivo iz pocetka i prosao ga bez problema.

ja i dalje nikako da zavrsim blast pit nivo :wall

nema bre vise gde da se muvam i idem...

ukjucio sam power ali nikako ne mogu da udjem u fuel room...

a bas mi se ne ostavlja igra, mada mi debelo utice na raspolozenje...

TEP3A je napisao(la):
ja i dalje nikako da zavrsim blast pit nivo :wall

nema bre vise gde da se muvam i idem...

ukjucio sam power ali nikako ne mogu da udjem u fuel room...

a bas mi se ne ostavlja igra, mada mi debelo utice na raspolozenje...

Pa lepo ti je rekao jddipqd, kada ukljucis ogromni ventilator, popni se na merdevine i skoci na njega. Tada ce te oduvati gore, polupaj daske i uzivaj.

Tako je 100%. U cemu je problem? Nisi procitao, il sta?

Primetio sam jos jedan problem : Cudovista me ne napadaju, vec samo stoje, ukopana. Sta je sad ovo ?

M-tech je napisao(la):
Primetio sam jos jedan problem : Cudovista me ne napadaju, vec samo stoje, ukopana. Sta je sad ovo ?
Da li si ti procitao moj prethodni post i uradio ono sto sam tamo napisao?U pitanju je problem iz HL2 koji je ocigledno prisutan i u HL1:Source,a to je disablovanje AI-ja pri svakom ucitavanju.Mozes svaki put kad se to desi,odnosno kad neprijatelji prestanu da te napadaju da otvoris konzolu i kucas:
ai_disable 0 pa pritisnes <ENTER>,ali mislim da je resenje koje sam napisao u prvom postu mnogo elegantnije.Naravno sve ovo pod pretpostavkom da ono sto funkcionise u HL2 funkcionise i u HL1.

Pa što ne reče da je u pitanju HL1 Source. Pošto originalni HL1 nije imao nikakvih problema, a patch-eve su izbacivali samo da bi poboljšali kvalitet grafike (t.j. da bi C.S. izgledao bolje.). Uradi ono što Raider reče, i rešićeš se problema. Inače to se dešava na svim piratskim verzijama HL2, i ostalo (Source powered games).

Nazad
Vrh Dno