Šta je novo?

hakovanje RapidShare naloga

LongWayToGo

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2007
Poena
309
Posto se o ovome u zadnjih par dana dosta prica, reko da otvorim temu....
i moj je bio hakovan, pa su mi ga resetovali, no dok sam ja procitao mail, neko ga je opet hakovao.
Nije mi jasno kako je to moguce i zasto se protiv tih lopova ne preduzimaju nikakve zakonske mere. S obzirom na to da rapidshare radi samo na trashu zvanom vista, a ne i na XP-u, vecina nas koristi npr flashget i saveuje passove da ih ne bi kucali po 5 i vise puta dnevno.
ja sam sad promenio sifru na mailu, ukljucio opciju da nakon zatvaranja browsera sve brise i da iskljucio autocomplete i cookies; stavio za temporary internet files limit na 1mb, no pitanje je koliko je i to sigurno

jok
imam nod32 4 bez kreka, sa serijskim, zonealarm free firewall (iako je windowsow ukljucen), malwarebytes anti-malware, a kao dl manager flashget 1.9 sa njegovog sajta koji ne trazi registraciju da bi se uklonili oglasi

Najcesci nacin kradje je unos podataka na stranicu koja izgleda kao RS.Ali ako aktiviras security lock nece moci nista da urade sem da potrose traffic a do tada ce vec sam RS da ti promeni sifru koja stize na email.Znaci obavezno ukljuci security lock i nema teorije da ti ukradu nalog.

Mislio je na RapidShare manager. Mislim da on radi samo pod Vistom.

Znaci jos dozvoljavaju deljenje naloga, ja i zaboravio na to.

Pa ne dozvoljavaju bash. Mene su jednom upozorili. Samo ako ti se nagomila u logu više IP-ova u istom danu onda postaju sumljivi i menjaju šifru i šalju upozorenje. Mora da se pazi. Nisam još siguran da li je moguće preklapanje tj. da se u isto vreme skidaju dvoje sa različitih IP-ova.

Ja koristim stari rapget 1.41 koji više nego dobro odrađuje posao. Flashget nikako, jer mi je dosta sumljiv zbog reklama.
Kada proveravam logove obavezno radim logout koji briše cookie. Za sada ne radim security lock.

Poslednja izmena:
Ne, dogodilo se par dana poslije. Ono što je sa pomenute Telekom adrese skinuto 20GB je bilo do DL managera (kao što rekoh, ne može neko skinuti s "moje" IP adrese), a sad je neko pokušao da skine (ali prc, nije bilo ništa protoka) sa IP adrese 41.x.x.x registrovane kod nekog provajdera u Mauriciusu.

Promjenio pass, i sad je ok.

povracen mi nalog, po drugi put lol
inace prvi hack je bio nakon instalacije win7 rc
na xp je radio, kako sam instalirao 7, nema mi naloga....
pa se tripujem da je to do onog sigurnosnog propusta prilikom dizanja sistema....
e sad off topic: koliko je sigurno imati ukljucen autocomplete i ne brisati cookies, jer mi je jako tesko da svaki put kucam user i pass jednom rukom
plus kako da ostavim flashget da skida ako nema cookie-a?:type:

Poslednja izmena:
Ja imam 2 naloga i nemam nikakvih problema.Koristim Sxipper i sve radi savrseno.Nema potrebe da stalno brises kolacice jer ako imas anti virus sa bilo kojim firewallom i pritom ti je nalog zakljucan nema teorije da ti ukradu nalog...

Poslednja izmena:
ko se opece 2x treci put tje da pazi🙂
and like i said
Kod:
imam nod32 4 bez kreka, sa serijskim, zonealarm free firewall (iako je windowsow ukljucen), malwarebytes anti-malware free, a kao dl manager flashget 1.9 sa njegovog sajta koji ne trazi registraciju/crack da bi se uklonili oglasi
a nalog je zakljucan, no ipak ne smem da zapevam mirno spavaj nano......
lol

Poslednja izmena:
ko se opece 2x treci put tje da pazi🙂
and like i said
Kod:
imam nod32 4 bez kreka, sa serijskim, zonealarm free firewall (iako je windowsow ukljucen), malwarebytes anti-malware free, a kao dl manager flashget 1.9 sa njegovog sajta koji ne trazi registraciju/crack da bi se uklonili oglasi
a nalog je zakljucan, no ipak ne smem da zapevam mirno spavaj nano......
lol

To ti nishta nece pomoci ako te neko phishuje, kao shto je i prvi put uradio 😉

a pazite i na novi nacin - u rar parts zapakovan exe koji je self extracting... kad se raspakuje, naizgled sve ok, odgovarajuce stvari su tu... ali se negde provukao i exe koji radi phishing

samo da znate... 😉

Uhakovaše ga i meni. Sad dobijem 6 mailova da je neko pokušao da deaktivira security lock (budala ne konta da ako neće jednom, neće ni ako proba 20 puta :d )

Ip adresa u logu je (wtf) sa Mauriciusa. 🙂

To se zove solidan PROXY. To je mogla osoba iz druge prostorije da uradi a ne neko sa Mauricijusa :wave:

Nazad
Vrh Dno