Šta je novo?

Hakovani facebook nalozi

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Meni i još par prijatelja su hakovani facebook nalozi. Na par njih sam samo morao da promenim pasword, i problem rešen. Ali na dva naloga, Facebog traži promenu passworda, zatim na mail adresu pošalje security code koji moram da ukucam, a zatim traži nekakav kod koji ja nemam i ne znam gde da ga nađem (pogledaj sliku).
Zna li ko šta treba da ukucam? Gde da nađem kod koji traži?

Prilozi

• fb.JPG
    fb.JPG
    27.3 KB · Pregleda: 42
Na tim nalozima je aktiviran 2FA (dvo-faktorska autentikacija) što znači da npr prilikom logovanja sa novog uređaja moraš pored korisničkog imena i šifre da uneseš i taj šestocidreni kod.
Kod ti stigne ili SMS-om ili se generiše u za to namenskim aplikacijama poput MS i Google Authenticatora, LastPass itd u zavisnosti od toga kako je to podešeno na nalogu. To bi vlasnik naloga trebalo da zna ako je već uključio 2FA na svom nalogu.

Ja i moji prijatelji nismo podešavali nikakvu 2FA (dvo-faktorska autentikaciju). niti smo podešavali MS i Google Authenticator, LastPass... Najjednostavnija registracija naloga i to je to. Ni broj telefona nigde nismo ukucali. Ne znam zbog čega meni traži samo promenu passworda, a drugima i taj šestocidreni kod.

Inače, meni su u zadnjih dvadeset dana tri puta hakovali nalog i uvek ga povratim samo promenom lozinke.

Ima li izgleda da se ovi nalozi povrate?

Ako na tim nalozima na kojima trazi 2FA kod nisu vlasnici ukljucili 2FA, onda su ga ukljucili hakeri nakon pristupa nalogu. Dalje samo fb support moze da pomogne.
Za nauk, uvek ukljucujte 2FA kada pravite naloge, posebno ako su vas vec targetirali x puta.

Nazad
Vrh Dno