Šta je novo?

Hakovani drajveri za live-a ac3 i 5.1 problem?????

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Dakle, problem je da na mojoj 4.1 kartici ne radi AC3 dekoding (hardverski), a sa originalnim drajverima radi (znaci moze), a i kod drugara sa Live-om 5.1 SB0220 ne radi 5.1 nego samo 2.1 i 4.1 (dakle ne radi digital out uopste)! E da, i kod njega ne radi AC3!!!!
Drajveri su oni od 125 u raru zapakovani (nisu oni Kineski)!
Jel ima neko resenje za ovako nesto i jel se jos nekom desava isto? HVALA! :( :x :-x

micens je napisao(la):
Dakle, problem je da na mojoj 4.1 kartici ne radi AC3 dekoding (hardverski), a sa originalnim drajverima radi (znaci moze), a i kod drugara sa Live-om 5.1 SB0220 ne radi 5.1 nego samo 2.1 i 4.1 (dakle ne radi digital out uopste)! E da, i kod njega ne radi AC3!!!!
Drajveri su oni od 125 u raru zapakovani (nisu oni Kineski)!
Jel ima neko resenje za ovako nesto i jel se jos nekom desava isto? HVALA! :( :x :-x

Nesto ovde nije jasno...kako mislis da obican Live! (ne 5.1) radi hardversko dekodiranje AC3 zvuka?

Nemam pojma, ali imao sam (odnosno, imam jos sa redovnim drajverima) da ukljucim i iskljucim AC3! No to i nije tako bitno, nego ne radi ni kod drugara sa 5.1 live-om, kao ni 5.1 zvuk!!!!

micens je napisao(la):
Nemam pojma, ali imao sam (odnosno, imam jos sa redovnim drajverima) da ukljucim i iskljucim AC3! No to i nije tako bitno, nego ne radi ni kod drugara sa 5.1 live-om, kao ni 5.1 zvuk!!!!

To sto postoji opcija da ukljucis AC3 ne mora da znaci da postoji hardversko dekodiranje...

Creative ima više revizija čipa koje ugrađuje na Live! kartice. Ja, recimo, imam problem sa KX drajverima sa kojima mi totalno brljaju soundfontovi (sa istim drajverima kod ortaka na njegovoj kartici kupljenoj 6 meseci ranije sve radi OK). Moguće da je zbog toga što imaš stariju verziju čipa?

Probaj (ako već nisi) KX drajvere jer fino rade (ne brljaju u igrama)... jedino ne znam da li podržavaju AC3...

Probaj (ako već nisi) KX drajvere jer fino rade (ne brljaju u igrama)... jedino ne znam da li podržavaju AC3...

Probao KX, ali i meni brljave sa Soundfont-ovima!

To sto postoji opcija da ukljucis AC3 ne mora da znaci da postoji hardversko dekodiranje...

Kazem, to i nije toliko bino! Bitnije je na onom 5.1 namestiti 5.1 zvuk! Kako?

micens je napisao(la):

Probao KX, ali i meni brljave sa Soundfont-ovima!

Kazem, to i nije toliko bino! Bitnije je na onom 5.1 namestiti 5.1 zvuk! Kako?

Da li treba da se namesti SPDIF out 5.1 ili analogni 5.1?

Da li treba da se namesti SPDIF out 5.1 ili analogni 5.1?

U principu samo treba da se iz mixera vidi 5.1 i da rade zvucnici u tom sistemu! Mada ne bi bilo na odmet i jedno i drugo! Al' ga objasni svaka mi cast :)

Vrh Dno