Šta je novo?

Hakovan mail ili ...

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Molim sve za pomoc ...

stigao mi je mail od posiljaoca koji je potpuno anoniman, dakle nije nikako moglo da se sazna ko je autor maila, ni ko je osoba koja ga je poslala. Poruka je bila kao da sam je poslao samom sebi (moj email nalog).

U drugom dijelu maila stajala je ova poruka:

[email protected] -- This message has been sent via an anonymous mail relay at www.no-id.com.

Ukoliko ima neko ko mi moze pomoci oko ovoga neka postuje.

Unaprijed hvala

Kad niko nije do sada, da ti ja odgovorim....slanje anonimnih mailova uopste nije tesko, dapace. Potrebno je telnetovati se na smtp port, malo procackati po helpu i sve ce ti se kasti samo.
Uz to postoje mnogobrojni mail serveri koji rade redirekciju poste tako da mozes lagano slati anonimne mejlove koliko ti dusa zeli. Tebi je posta stigla upravo sa jednog od gorepomenutih servera.

ili moze sa ghost-mailerom

Anonim mail programa ima puno, u sustini sigurnu zastitu od spama nemas, najbolje resenje je mail rules, podesi da ne mozes da primas mail-ove "od samog sebe" i da ih direktno brise sa servera, naravno zavisi koji mail klijent koristis.

Jos je gora stvar kada se desi da stigne mail od: "Mail delivery subsystem" tj. kao da ti je vracen mail koji nije uspesno poslat na zadatu adresu......
A ono virus/trojanac/crv zakacen....

P.S. stvarno ne razumem one "hackere" koji posalju zakaceni fajl nekome na mail tipa NFGTJHAIOURSNJH.EXE
Samo bi imbecil pokrenuo takav fajl poslat od "Mail delivery subsystem" i sl.
Ili mozda neko voli da se dopisuje sa masinama/serverima pa se primi da je masini/serveru ugradjen novi AI pa moze malko i da sama razmislja :D
:wave; ;)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
P.S. stvarno ne razumem one "hackere" koji posalju zakaceni fajl nekome na mail tipa NFGTJHAIOURSNJH.EXE
To su uglavnom samodistribuirajuci virusi ( crvi) koji se sami salju sa zarazenog racunara i posiljalac uglavnom ne zna da ima virus, takvih je puno.

Nazad
Vrh Dno