Šta je novo?

[Hackintosh] Mountain Lion + Boot Camp

vikhiiz

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
169
Naišao sam na ovaj članak
http://mac.appstorm.net/how-to/os-x/boot-camp-how-to-run-windows-on-your-mac/

gde piše sledeće: "Fortunately, your Mac comes preinstalled with Boot Camp Assistant, an application designed to help you install Windows alongside OS X on your Mac"...

E sad, čuo sam da Boot Camp ne može da radi na Hekintošu, pa me zanima ko zna nešto više o tome...

Možda bih instalirao neki Win za igrice ;)

Hm, ajde ovako:
1. koristim 2 hdd-a u mom heku. 1. je OS, 2. data hdd. Nemam treći hdd koji bi bio Win dedicated.
2. često se bakćem oko reinstalacije OSX... ne prečesto, ali desi se tu i tamo da uradim reinstall. A ukoliko bih imao dva OS-a na jednom hdd-u, ne znam kako bih rešavao taj problem, jer koliko znam, prilikom instalacije moraš da pregaziš ceo hdd da bi instalirao OSX.

A koliko znam, jedan hdd ne može biti i na NTFS i na GUID arhitekturi. Samo je to razlog zašto bih išao na boot camp.

Nekako mi se (pogotovo ne sad!) ne daju pare za treći hdd... ako me razumeš :)

Poslednja izmena:
Mozes hard da podelis na 3 particije,1 osx,2 win,3 podaci.
Sve sto je potrebno je jedan "fix",par sekundi da omogucis retail instalaciju na mbr.
edit: ili uzmi samo jedan za osx,a drugi podeli na 2 particije,windows i podaci.

Poslednja izmena:
Jel to pričaš za BootCamp opciju ili ipak za DualBoot?

Kakav je to "fix"?

Nikakav fix ti nije potreban pošto ionako imaš dva diska...

A osim toga Windows 7 možeš podoći pod GUID-om! Instaliraj Mac os na jedan disk pa zatim formatizuj neku particiju na drugom disku koji ti je isto pod GUID-om, u FAT recimo. Zatim iskopčaj disk gde ti je Mac os i sve ostale diskove sa ploče koji su ti eventualno još pod GUID-om i pokreni instalaciju za Windows. Kada dođeš do dela gde biraš particije Windows će videti FAT i tu je potrebno još samo da jednom preformatizuješ istu particiju direktno iz instalacije u NTFS. Zatim instaliraš Windows ali naravno pre toga u BIOSu podesi na AHCI. I to je to...

Ja sam tako instalirao kod mene i sve radi najnormalnije. Butuje se Windows i direktno a i preko kameleona. Inače kod mene je na drugoj particiji postavljan Windows od moguće 3 koliko imam tu. Disk je naravno pod GUID-om, ostale particije su HFS+.

Nazad
Vrh Dno