Šta je novo?

Haali, ffdshow, cuda ????

• Začetnik teme Začetnik teme 99miki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

99miki

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2005
Poena
319
Imam Samsung 40 B550 povezan na kompjuter (C2D e6750, GTX 260, 4Gb ram, Win XP itd.). Totalno sam zbunjen sa svim mogucim opcijama, plejerima, kodecima za prikazivanje mkv filmova u 720p i 1080p.
Da li je mogudje dobiti odgovor kako od nule treba izabrati plajer, kodec, namestiti GPU akceleraciju i ostalo, da bi se dobio najbolji kvalitet prikazivanja mkv filmova na win Xp.
Trenutno imam instaliran K-Lite_Codec_Pack_544_Mega i BS player sve na default podešavanjima (sa pustanjem filmova pali se ffdshow ikonica), ali vidim da se moze dobiti bolji kvalitet slike i bolje iskorišćenje grafičke ako se nešto uradi 😉(problem je što ne znam šta ni kako:wall🙂.
Hvala unapred

Ako bas oces GPU decoding onda

dxva 1
Player : MPCHC
Decoder : none (znaci bez klite(u njemu je ffdshow i i jos druge nepotrebne stvari, uglavnom blootware zaobici ) ) - MPCHC ce onda koristiti svoj internal decoder i radice DXVA
REnder : haali ili evr

dxva 2
Player : bilo koji
Decoder : ffdshow tryout dxva
mada jos je betas tako da bolje ne ovo

Cuda :
decoder : CoreAVC 2.0

Razlika izmedju dxva i Cude je sto je dxva brzi jer direkno izbacuje decodovanu sliku
Cuda ima mogucnost za dodatne filtere jer sve prvo skladisti u memoriju.

Poslednja izmena:
Ako bas oces GPU decoding onda

dxva 1
Player : MPCHC
Decoder : none (znaci bez klite(u njemu je ffdshow i i jos druge nepotrebne stvari, uglavnom blootware zaobici ) ) - MPCHC ce onda koristiti svoj internal decoder i radice DXVA
REnder : haali ili evr

dxva 2
Player : bilo koji
Decoder : ffdshow tryout dxva
mada jos je betas tako da bolje ne ovo

Cuda :
decoder : CoreAVC 2.0

Razlika izmedju dxva i Cude je sto je dxva brzi jer direkno izbacuje decodovanu sliku
Cuda ima mogucnost za dodatne filtere jer sve prvo skladisti u memoriju.

Hvala na savetu. Deinstaliracu sve postojece sto imam, pa cu probati prvu varijantu.😉

Nazad
Vrh Dno