Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Znam da na ovom chipsetu (H67) ne mogu da klokujem procesor , ali cuo sam negde da bi trebalo da mogu da klokam multiplier ,pitanje je da li je to istina i ako bi moglo kratko objsasnjenje kako to da odradim?
Možda se to odnosi na dizanje turbo množioca tako da procesor stalno radi u nekom kvazi turbo modu, što omogućava 300-400mhz razlike za četvorojezgrane procesore. Na žalost nisam se bavio time, tako da ne znam koja su ograničenja te metode i da li uopšte može da se koristi na h67 ploči.
Inače overklok k modela procesora na p i z čipovima se vrši upravo dizanjem množioca(multiplier), tako da si možda mislio na overklok dizanjem BLCK-a što na LGA1155 uopšte nije viable overklok metoda i moguće je ako me sećanje služi dizanje istog samo sa 100 mhz na nekih 105 mhz pre nego što naletiš na nestabilnost ili otkazivanje kontrolera ploče.