Šta je novo?

GYGABITE proizvodjac grafickih- iskustva molim!

tarik

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
319
Kakvo je misljenje o ovom proizvodjacu grafickih kartica?Ima li neko iskustva sa GYGABYTE Radeon 9550 GE?

Hvala!

Ja imam iskustva sa Radeon 9600ultra(to ti je kao XT kod ostalih) i 5900XT nemam nikakvih zamerki, inace Gigabyte obicno fabricki malo nasvira svoje kartice u odnosu na konkurenciju.

imali su 9600pro sa taktovima 9600 (400/400), bez da to naglase. ovo ja zovem klasicna prevara tj. obmanjivanje kupca.

Ma to su manje vise svi uradili, odjednom je neverovatno pala cena 9600PRO kartica pa se kasnije ispostavilo da te novije nisu bile ni blizu onih starih, prosto neverovatno no tako je. Gigabyte je super proizvdjac, trenutno imam njihovu graficku, plocu, cooler a svakodnevno sam u kontaktu sa jos par "Gigabyte" masina, ne mogu se setiti ni jedne jedine zamerke.

ne kazem ja da je los vendor, ali su na momente bili pokvareni...
ja se ne secam ni jednog drugog proizvodjaca koji se sluzio tim trikom za 9600pro.
u svakom slucaju treba dobro otvoriti oci, kako ne bi kasnije bilo neprijatnih iznenadjenja!

I nije GYGABYTE ni GYGABITE vec Gigabyte...

A kartice su OK, ali bih pre uzeo npr. MSI ili ASUS, a za par evra vise, isti model iz HIS-ove ili Leadtek-ove fabrike, u zavisnosti jel ides na ATi ili nVidiu...

Previse cesto menjaju taktove po sopstvenom nahodjenju. Nekad na bolje, nekad na losije. Nikad ne naglase sto mene licno nervira.
Zbog toga su nepoznanica tj. nesigurni i ja bi ih izbegao sem ako tacna znas sta kupujes i sta ti GA nudi.

Kvalitet izrade je na visokom nivou, nivo reklamacija je jako mali sto su plusevi. I cena je najcesce OK, ispod proseka ili u nivou. Retko kada je GA medju skupljim, a koliko ja znam nikad nije najskuplji, to je mesto rezervisano za Asus :)

Sasa je napisao(la):
Previse cesto menjaju taktove po sopstvenom nahodjenju. Nekad na bolje, nekad na losije. Nikad ne naglase sto mene licno nervira.

Apsolutno se slazem.Imao sam priliku da probam 6800GS (Gigabyte naravno).Klokovi kod pomenute grupe grafickih karti bi trebali da budu 425/1000...medjutim Gigabyte je iz samo njima poznatog razloga spustio klok GPU-a na 350 :trust: .Doduse bez ikakve frke radi i na 425/1000 pa i na 470/1300 :D .

Drug ima Gigabyte 9800PRO, odlicno radi, ali problem kod nje je u pregrevanju - ima 1x120mm fan da je hladi kolko-tolko, a kada je hladjena radi skroz ok. Dobra je Gigabyte firma sto se tice grafickih kartica, dosta su ozbiljni, a i (ponekad) su jeftiniji od konkurencije i bolji ;)

tarik je napisao(la):
Kakvo je misljenje o ovom proizvodjacu grafickih kartica?Ima li neko iskustva sa GYGABYTE Radeon 9550 GE?

Hvala!
Imam iskustvo sa svojom 9600pro koja je crkla. :d

Šalu na stranu ali kartica je bila opremljena sa 128MB DDR Samsung 2.8ns memorije na 600Mhz u BGA pakovanjima i lako je mogla da se podigne na 700 Mhz. Cooler na chipu je bio solidan, nije crkao ni posle dve godine, za razliku od nekih Asusa, a da ne pričam o Sapphire-u. Core se klokovao odlično, na 520 Mhz. To su bile dobre strane ove kartice.

Loše strane - konkretni primerak je crkao posle dve godine, sam od sebe u 2D okruženju, najverovatnije je otišao sam VPU, a kartica je imala blago feleričnu 2D sliku, na Samsung 959NF monitoru u 1280x960 u 100hz, je tekst na beloj podlozi stvarao senku. Na TFT displejima preko DVI-a i na obicnim CRT monitorima slika je bila ok. Kondenzatori su ekstra kvalitetni bili, komponente takodje, ali kvalitet stampane ploce bi mogao da bude nesto bolji.

Sto se tice ostalih GA kartica, mogu da kazem da su sasvim prosečne, ništa posebno. To "uvaljivanje" 9600pro koji radi na sporijem taktu itd... nije radio samo GA, evo primera radi, isto je radio i Sapphire. Stave jezgro na 400 Mhz a na karticu stave krš memoriju koja jedva radi na dotičnom taktu. Dakle, GA nije ništa ni po ceni ni po kvalitetu lošiji od drugih iako ga ja mrzim iz dna duše pošto mi je riknuo van garantnog roka :d :-devil-:

Vule je napisao(la):
I nije GYGABYTE ni GYGABITE vec Gigabyte...

A kartice su OK, ali bih pre uzeo npr. MSI ili ASUS, a za par evra vise, isti model iz HIS-ove ili Leadtek-ove fabrike, u zavisnosti jel ides na ATi ili nVidiu...
Potpuno se slažem sa tobom. Nikad više GA. :d Može MSI, Asus, Leadtek, pa čak i HiS.

Poslednja izmena:
desava se da crkne tu i tamo neka komponenta od odredjenog proizvodjaca, i to nije problem. ako se cela serija pokaze kao losa to je vec big deal.
dakle, ako si nasao taj 9550 po o.k. ceni slobodno ga kupi, dobices godinu dana garanciju i ako se nesto desi bas te briga. za godinu dana uzmi nesto jace, jer ce tada ta 9550 biti isuvise slaba. pazi samo da ti ne zavale 64-bitnu verziju...

ako si nasao taj 9550 po o.k. ceni slobodno ga kupi, dobices godinu dana garanciju
Gigabyte daje 3 godine koliko se sećam.

Nazad
Vrh Dno