Šta je novo?

GX600PX-211EU ili GX610PX -013EU za gaming?

alexsis

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2008
Poena
309
Koji je od ova dva laptopa bolji za gaming?
Kolika bi razlika odprilike bila u crysis-u?

NOTEBOOK MSI - GX600PX-211EU
15.4"WXGA Glare Type Intel Core2Duo T8100 2.2GHz VGA nVidia 8600 1280MB 3 GB DDRII Memorije HDD 250GB SATA II Wlan,LAN,Bluetooth HDMI,WEBCAM Piano Black 2 GODINE GARANCIJE

ili

GX610PX -013EU
Čipset: ATI RX690 + SB600
Procesor: AMD Turion64 X2 Dual-Core TL-60 (2.0GHz, FSB 800MHz, 1MB L2)
RAM 2GB DDR2 667MHz, hard disk 320GB 5400rpm SATA, SuperMulti DL DVD rezač
Ekran: 15.4" TFT WXGA 1280 x 800 ACV (Amazing Crystal Vision)
Grafika: ATI Radeon HD 2600 (256MB GDDR3 VRAM, do 1024MB sa HyperMemory tehnologijom), HDMI interfejs, Microsoft DirectX 10
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 54 Mbps 802.11b/g WLAN, Bluetooth 2.0
Web kamera 1.3 MPix
4-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS/MS Pro)
Dimenzije: 358 x 259 x 27/33 mm
Težina: 2.6 kg
Poklon originalna MSI torba i miš
Model se isporučuje bez instaliranog operativnog sistema

Igraces se na laptopu??? Crysisa???

Sto onda ne izdvojis 2000+ eura pa kupis neki sa recimo 8800M grafikom GTX,moze i 2 grafike?
Tesko ces se naigrati na notebook-ovima od 50-60k dinara.

@alexsis

Ja ti se uopšte ne razumem u ova čuda tehnike, al sam posle googlanja i nekih saveta i ja pazario ovaj GX600PX-211EU i to za 58k
Navodno mi stiže u utorak, bez OS, ali nema veze...

Evo pronašao sam link koji će te vrlo verovatno zainteresovati:

http://www.youtube.com/watch?v=I1vRm3BCjas

Nadam se da sam ti pomogao...

@bazdi

Na mnogo mesta sam našao kako je hlađenje adekvatno, šta više i HDD se ne pregreva kao kod nekih drugih mašina pri dužim kopijama i slično....

Malo me je pokolebala tvoja konstatacija!
Ali ipak, jel možeš da mi daš link za postolje sa aktivnim hlađenjem?
Prvi put i čujem za tako nešto, pa me interesuje kako to izgleda i koliko košta...
Naravno i koliko se to isplati!

ZzopP

Pazi ja i drug u mrezi igrali on na msi gx700 a ja na mojoj staroj toshibi CIV 4. Znaci grejanje harda je nebitno u odnosu na proc i grafiku. Sve sto mogu da ti kazem je da (u erkondisiranoj sobi) sto je bio vreo ispod procesora kao i deo kompa blize ekranu. Vreo znaci mozes da drzis prislonjenu ruku 10ak sekundi... a onda postaje neprijatno. Drzanje u krilu ne dolazi u obzir :)
Masina je inace ladna kad ne igra igrice...
evo nekih resenja:
http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-g3tz/comp_comp_cooler/55/494
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-notepal-r9-nbc-adas-15-17/comp_comp_cooler/54/455
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-notepal-w1-r9-nbc-awas-gp-15-17/comp_comp_cooler/54/454
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-notepal-p1-r9-nbc-apms-gp-15-17/comp_comp_cooler/54/457

Isplati se svakako.

Laptop nije uopste predvidjen za igra i to sto trpaju 8600M GT graficku nije isto kao desktop verzije ima manje taktove (zbog grejanaj a i potrosnje) pa zato je i dosta sporija... mene strasno mrzi da uopste razmisljam o laptopu kao desktop zameni za te pare 600-700€ mozes da usmes masinu desktop , jedino ako ti mobilnost nije bitna ili bas nemas mesto za desktop.

e okej ali ajde suzdrzhite se ovakvih komentara mislim da stvarno nije fer da choveku minirate topik sa prichom "laptop i igranje" ..

da chovek ocje da se igra i shta sad ?

po mom mishljenju je bolji ovaj drugi sa hd2600 i turion-om ali svakako razmisli o dodatnom hladjenju.

po stoti put

www.alienware.com

Laptop nije uopste predvidjen za igra i to sto trpaju 8600M GT graficku nije isto kao desktop verzije ima manje taktove (zbog grejanaj a i potrosnje) pa zato je i dosta sporija...
Mislim da je ipak kljucno to sto ova karta ima 512MB DDR2 memorije... ne DD3 kao normalni 8600GT.

BTW - Oki, zasto GX610? Brzi/bolji ovaj Turion feat. 2600 or what? I to bas za gaming, ili all round?
Trebalo bi burazeru da uzmem tako nekakav lap, s tim sto ce njemu trebati za rendering i fotosop... znaci, 'bes igrice... i bas mi je ovaj zapao za oko, jer je prilicno jak, a dosta povoljne cene.

A moze i da se grune na 2.6GHz jednim pritiskom dugmeta (taman dok izrenderuje :)), pa da se vrne posle na default... :D

pa po gruboj proceni mozhda zato shto ima malo vecji hard i zato shto ima po mom iskustvu za nijansu bolju grafiku i posto nije naveo cenu kapiram da je turion jeftiniji kao i uvek..sad pitanje je za koji kesh i tako te sitnice..

uvek je lakshe staviti josh 2 gb rama [ poshto vidim da onaj gore ima recimo 3gb] nego menjati hdd koji je duplo vecji...kada kazhem lakshe mislim na isplativije ;]

neka ode i neka pogleda uzhivo i mozhda mu u odluci prevagne tastatura ..ili slichno...znam ljude koji su se odricali mnogo jachih rachunara zbog recimo tastature ili ekrana..nije ih zanimalo shta je unutra..ovo su prlichno slichna 2 rachunara...samo ubedjen sam da je razlika izmedju njih barem 50e .. e neka tih 50e presude onda ;]

Poslednja izmena:
pa po gruboj proceni mozhda zato shto ima malo vecji hard i zato shto ima po mom iskustvu za nijansu bolju grafiku i posto nije naveo cenu kapiram da je turion jeftiniji kao i uvek..sad pitanje je za koji kesh i tako te sitnice..
Al' zato ipak ima 3 giga rama... i nesto bolji procesor, koji se moze "na dugme" dici na 2.6Ghz :)
A grafika nije pak toliko bitna za render... a ionako su razlike mizerne izmedju te dve...
uvek je lakshe staviti josh 2 gb rama [ poshto vidim da onaj gore ima recimo 3gb] nego menjati hdd koji je duplo vecji...kada kazhem lakshe mislim na isplativije ;]
Kako duplo veci, kad ovaj ima 250, a ovaj 320 giga? :d
neka ode i neka pogleda uzhivo i mozhda mu u odluci prevagne tastatura ..ili slichno...znam ljude koji su se odricali mnogo jachih rachunara zbog recimo tastature ili ekrana..nije ih zanimalo shta je unutra..ovo su prlichno slichna 2 rachunara...samo ubedjen sam da je razlika izmedju njih barem 50e .. e neka tih 50e presude onda ;]
Razlika u ceni... ? 2 evra :D
Tol'ko je u Gigatronu... mada, diskutabilno. Naime, ima nekoliko podvarijanti ovih modela, nisam bas siguran na koje se tacno misli. Tako, raspon cena GX610PX modela je od nekih ~700 do ~740 evra (tri modela), dok je kod GX600PX taj raspon od 684 (neko kanda pojeftinjenje u Desku... ili je to pak samo kurs zveknuo :D) pa sve do nekih sumanutih 1025 evra, za model GX600PX-012EU. (onaj od 684 je model GX600PX-211EU).

Ma, uglavnom - tu su negde sa cenom.
A dizajn, tastatura, ekran... mislim da je sve isto, samo hardver unutra drugaciji.

Sacekaj Montevina platformu. MSI modeli stizu krajem avgusta - penryn, P45 chipset, 9600GT 512MB DDR3... bice dovoljno za crysis umereno igranje.
Tebe cekam... :)

Nema nista od toga, jesu to po specifikacijama izuzetni modeli, ali ce biti poskupi. Eno, vec je u najavi GX620PX model, cena ~90 hiljada:
http://www.pcpractic.rs/product.php?id=1948

Previse je to (u ovom trenutku), burazer je prvobitno posao sa idejom kupovine lap-a za 500 evra :D, na sta sam ga ja pogledao kao ludaka i rekao mu da iz dzepa istera bar jos pola od tih para :)

mali off

euro danas 76din.. mislite o tome..

@omnik u tom sluchaju moja pretpostavka je, da je asus g50 ipak bolja kupovina od tog Msi-a izmedju ostalog zbog toga shto je dotichni asus ROG a svi znamo da to nosi blagu prednost ;]

i koja je konacna odluka GX600PX-211EU ili GX610PX -013EU ?

ovaj GX610PX je dosta jeftiniji...

kakva je razlika izmedju HD 2600 256MB DDR3 i 8600GT 512MB DDR2 ????

ili nesto trece da kupujem u ovom cenovnom rangu :D ??? please help..

Nazad
Vrh Dno