Šta je novo?

GW ili WOW

boba84

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
309
Recite koja je od ove dve igre bolja po vama i zasto, hteo bih da kupim GW ali neznam...

boba84 je napisao(la):
Recite koja je od ove dve igre bolja po vama i zasto, hteo bih da kupim GW ali neznam...

Pitaj Kuzmu iz SK. :d
Nadam se da me mr. mod Marti Misterija nece banovati zbog odgovora. Lak je na obarchu. :zgran:

Poslednja izmena:
boba84 je napisao(la):

WOW je, pretpostavljam "worlds of warcraft", ali sta je dodjavola GW!?!?

ZeeGerman je napisao(la):
WOW je, pretpostavljam "worlds of warcraft", ali sta je dodjavola GW!?!?

Guild Wars

Zavisi sta bi ti se vise svidelo
-WoW je skuplji placa se mesecno a GW samo jednom kad kupis igru (ovo vazi ako hoces da igras na zvanicnim serverima)
-WoW ima vise rasa GW ima samo ljude
-Wow svet je vise kompleksniji od GW
-GW je brzi

Ali moras probati pa odluciti

WOW je svijet u pravom smislu riječi.
GW je igra.

Ama Gw je po meni potpuno drugacija igra od wow-a. Tu je glavni akcenat stavljen na pvp i gvg (borbu klanova uopste), dok u wowu dok predjes singleplayer (tj dok postanes 60lvl) dosadi ti zivot.

Sve u svemu da neduzim bas mnogo, WOW po meni bolji (skuplji naravno).

Jedina prednost GW je lepsa grafika, wow je uradjen ko crtani film odnosno rayman3d igra ili psihonauts ili sta vec!!!

Wow je igra sa najgorom grafikom na svetu, a sama igra je memorijski izuzetno zahtevna. Kao bivši igrač Wow-a ne preporučujem ga nikome. Guild Wars sam samo probao i gledao druge po igraonicama kako igraju i deluje mi zanimljivo, ali opet, nisam ga nešto igrao pa da sad kažem kakav je. Ali Wow po mom mišljenju ne vredi tih para i stravično je dosadan posle 15-ak dana kad se sve pohvata, isproba 5 rasa i 5 klasa. Već oko levela 20 mene je hvatao stravičan problem nerviranja oko izvršavanja silnih kvestova radi malja koji bije 3% jače od prethodnog i oklopa koji je 5% jači od prethodnog.

Nadalje se sve ponavlja samo na većoj skali, pa tako npr. na 50. levelu trebaš da uzmeš lupam 35 koža od elitnog goblina i 50 uva od elitnih kobolda. E sad, svaki elitni goblin ima 5% šansi da ispusti taj item i svaki elitni kobold ima 3% šanse da ispusti taj item. I sve to da bi spojio neki leather armor koji će ti sašiti neki saigrač koji je kao elitni, a razlikuje se od tvog dotadašnjeg po 2% jačem oklopu i +1 na harizmu. Smor do beskonačnosti.
Ili recimo juriš silne pvp sukobe radi honora po battlegroundsima koji ti omogućuju da nosiš neka dodatna oružja i oklope itd.
Prosto sam stalno imao utisak da jedno 70% vremena trošim na neke potpuno sulude i beskorisne stvari a ne na nešto korisno i da je ritam igranja i kvestova mogao biti daleko intenzivniji i fokusiraniji umesto rasplinjavanja. Ali time se ne bi uzele pare.

Pvp-om sam u Wowu najviše razočaran, kao igrač dote i d-daya, potpuno je haotično. Pored toga sa tako malo klasa očekivao sam da sve bude dosta balansiranije i da nema klasa koje posle postanu daleko slabije od drugih, ali to nije slučaj. A i pvp je dramatično sporiji od onoga što sam očekivao. Guild Wars je po tom pitanju dosta brži. A i sam pvp Wowa odiše besmislenošću, nemaš ništa od toga što si nekog ubio, dobiješ eventualno par honor poena i gotovo. Niti možeš da pokupiš nešto, niti si njemu naudio jer se on samo vrati i pokupi svoje stvari. U početku deluje zanimljivo ali posle 20-og ubistva sam jednostavno samom sebi rekao "čemu ovo".

Znam da će silni igrači Wowa sad osuti drvlje i kamenje na mene ali šta da radim, to je moje mišljenje. Što se same preporuke tiče ne znam šta da ti kažem. Možda da uzmeš Guild Wars i probaš da li ti odgovara, mnogo je fokusiraniji, ne plaća se pretplata, ne plaća se ništa dodatno, dosta je jeftiniji i ne bi izgubio mnogo ukoliko ti se ne svidi pa ako smatraš da nije to za tebe prodaj ga i pređi na Wow. A razmisli i o Eve Online. Pored toga Dungeons & Dragons online ulazi u završnu fazu testiranja a uskoro će i Age of Conan i Rome mmorpgovi.

Potpuno drugacije igre su u pitanju.
WoW je standardni MMORPG, dok je GW ako izuzmemo PVE kampanju slicniji timskim FPS igrama (naravno uz dosta taktike u koriscenju skillova)
Meni se kampanja u GW jako dopala, ali PvP je apsolutno neprevazidjen, zarazan i prosto tera da ga igras sto vise i radis na skillu i taktici.
Jos jedna dobra strana GW je sto relativno brzo dodjes do lvl20 i nakon toga je jedina razlika izmedju tebe i nekog ko igra vec 10 meseci u tvom umecu i razumevanju igre i skillova, refleksima...
Ako bas trenutno nisi raspolozen za PvP, a zavrsio si kampanju, uvek mozes da se bacis na solo farming, da probas nesto novo, a iako ima samo 4 klase, kombinacija (t.j. character buildova) ima maltene beskonacno i svaki dan neko smisli nesto novo
Preporuka za GW, narocito ako volis da malo uposlis sive celije.

Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelika prednost Guild Wars-a je kupis jednom i igras...
A WoW stalno moras da skidas patheve od po stotine mega, ne znam da li je tako iza guild ali oni na WoW ubise...
Guild je stvarno odlicna igra, kao i u ostalom WoW...
Kada bih mogao da biram izabrao bih WoW, a kada bih imao zdravog razuma izabrao bih Guild. Sto znaci da moj glas ide Guild-u.

GuildWars je zanimljiviji,lepsi...itd,WOW je nekako..."kinky" :smoke:

WoW definitivno.....
Kao bivsi igrac GWa razocaran sam.....

Jel to beše onaj GW koji su našao za 1300 dinara i nije ti radio cd key pa su ti dali novi pa ni na njemu nije radilo? :d

EVE > all

pvp je u wowu smesan, da ne kazem nesto gore :)

znam da je spam :D ... ali, zaje*ite te gluposti i igrajte hattrick! :) :D

Meni je od obe igre bolji Lineage 2

+ igra je potpuno besplatna, moze se downloadovati sa oficijalnog sajta

+ postoji mnoshtvo privatnih servera na kojima je i igranje besplatno

vishe o igri na http://www.lineage2.com/

filipenko je napisao(la):
Jel to beše onaj GW koji su našao za 1300 dinara i nije ti radio cd key pa su ti dali novi pa ni na njemu nije radilo? :d
Kao prvo nisam nasao za 1300 dinara nego je neko bio reko da ima za 1300 dinara!
kao drugo jeste nije mi radio cd key pa nisu hteli da zamene pa sam uzeo drugu igru jer sam bio u zabludi da je GW dobra igra i onda sam posle bezveze bacenih para se razocarao i eto stoji mi tu u ormanu......
sta je tu smesno???

Dee Dee je napisao(la):
Meni je od obe igre bolji Lineage 2

+ igra je potpuno besplatna, moze se downloadovati sa oficijalnog sajta

+ postoji mnoshtvo privatnih servera na kojima je i igranje besplatno

vishe o igri na http://www.lineage2.com/

Kako besplatna kad isto naplacuju mesecno!!???

Neznam jesi li posetio taj link skoro.

Koja je napisao(la):
Kako besplatna kad isto naplacuju mesecno!!???

Neznam jesi li posetio taj link skoro.

To je link sa oficijalnog sajta i naravno da se igra na zvanichnim serverima naplacuje. Kao shto sam rekla postoji mnoshtvo privatnih servera na kom je igranje besplano. Evo link najbolje ocenjenog privatnog servera na kome i ja igram: http://www.idragon3d.com/

Nazad
Vrh Dno