Šta je novo?

Gumice:) [odstojnici]

isnogood

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
895
Da li neko zna gde ima da se kupe gume <nebitan proizvodjach> kao osstrojnici izmedju ventilatora i kucjishta/napajanja i kucjishta??

Bilo bi josh lepshe da je u NS.

Video sam da par jakih proizvodjacha po svetu to pravi, ali kod nas nikad to nisam video. Ili nisam prepoznao.

p.s. samo brand ...ne interesuju me budzhenja....gume od bicikla&co.

Tebi treba ovo, dobra stvarcica ali na zalost ne znam gde ima da se kupi.

4309_coolink_bolts_1.jpg

Ima i takav "fazon" to je samo jedan od "fazona" ima i kvadratne gume <kao za tegle🙂>....ima svega..ali napolju...a to naruchivati ovamo je ludilo.

Da li je mogucje da nema niko?

p.s. E da...i gde ima filteri za ventilatore ??<ista pricha, fabrichki>

kupi obichne gumice za brisanje pa ih skalpelom oblikuj ili neku bolju gumu od djonova za cipele.

kupi obichne gumice za brisanje pa ih skalpelom oblikuj ili neku bolju gumu od djonova za cipele.

Za ovo za sta on zeli da koristi "gumice" mu treba meksi tip "gume". Najcesce su ti antivibracioni kitovi bazirani na silikonskim izlivcima. Gumice za brisanje i "djon" su bojim se malcice losiji izbor, jer su tvrdji, pa samim tim i manje apsorbuju. Najbolji absorberi vibracija su sundjerasti odbojnici.

Gdje kupiti? E na to i sam trazim odgovor...

kupi gumice za cesmu... |P

imam ja 2 fabricka filtera za prasinu za 80mm ne znam sta cu sa njima...
ako ti trebaju veci, ***...

Ja sam gore apelovao da hocju FABRICHKO reshenje......video sam da XILENCE proizvodi dotichna reshenja, ali uspeo sam da dodjem do svega od XILENCE<ventilatori,cooleri,napajanja> sem "gumica" , filtere xilence ne pravi za 92mm 🙁

Danijele hvala mnogo...ali 92mm mi treba 🙁 120 duva napolje tako da njoj treba samo gumica ne treba filter ...

Poenta je da komp ne sme da se otvara godinu dana..i da sve zhivo unutra treba da je shto vishe ok za godinu dana i da se shto je manje mogucje chuje.

Poslednja izmena:
a gde se gumice za cesmu prave ako ne u fabrici?
jesi video kako to izgleda? znaci odlicno... stavis izmedju fana i kucista i vozis... za hardove ti ne treba (za lbx) jer ne mozes da ih utisas (vec su u plastici)... cak ni ove 92mm kod harda ne mislim da ces utisati (nisu direkt na metalu)... a ako me nisi poslusao i stavio 92mm kod graficke, taj tandrce ko lud garant, al tog neces utisati nikako, osim ako mu prikacis 5v umesto 12v... znaci jedino ima smisla staviti gumice pozadi na 120mm, al neces puno dobiti time... meni se najvise cuju nortbridge nesrecni i box kuler, koji me mrzi da menjam...

92mm filtere nemam... inace ako ne smes da otvaras masinu godinu dana (LOOOL) sta mislis na sta bi taj filter licio za godinu dana? poenta je da se filter mora skidati i cistiti (cesto! na bx-u sam isti cistio jednom u 2 nedelje) a da prasina ne udje nigde drugde... pa na sta ti filter od klime lici posle godinu dana, a klima ti nije na podu? mozda da strpas spolja neki filter za aspirator ili nesto slicno?
najsitnija prasina ce sigurno proci kroz svaki filter, a i stvarace dodatnu buku...

Poslednja izmena:
isnogood , kad kazes da si nasao sve od Xilence , dali mislis na to da si nasao kod nas ? ako da molim te kazi gde .

@za danijela:

Ma imam xilence redwing 92mm koji se ne chuju ali uopshte 🙂 Samo nekako da se odvoji od tog lima. Inache ni napajanje se ne chuje uopshte🙂 najvecja buika su NB i GRAFICHKA🙂

Inache morao bi da ti slikam gde bi stojalo da bi skontao...rech jhe o mojoj lichnoj mashini malo sam se sjebao kada sam uzimao sto ima onu rupu za kucjishte i da bi se izvadilo kucjishte iz rupe moram sve kablove nazad da pochupam i da ga izvuchem shto me iskreno mrzi, a poshto je rupa svega jedno 5 cm shira od kucjishta da ovo ne bi umrlo od toplote odluchio sam se da svuda budu ventilatori, a cpu da ide na vodu i da odahnem dushom i da godinu dana ne mislim o tome sem ako bash crkne. Ne bi bilo jako puno prashine poshto je dignuto od zemlje jedno 10cm i skroz okruzheno drvetom. Ako dodjesh kod mene videcjesh kako izgleda.

p.s. kupio sam chak one "burgije" koje bushe rupe prechnika 80-120mm da stavim grilove na sto 🙂

Pa nije baš pametno da kućište skroz okružiš drvetom... jerbo neće biti vazduha odakle da dođe, da hladi.

Npr. kod mene server stoji 3.5 godine bez pomeranja, bez gašenja, bez čišćenja. Nema filtera za vazduh niti bilo kakav gumeni absorber (a i šta će ti??). Supermicro kućište, duplo duže od ostalih, sve rupe "zatvorene" ventilatorima. Kapiram da se dosta prašine skupilo, ali moraću tek za novu godinu da ga očistim. Eh da, stoji na podu, pored drugog servera 🙂

Mora da stoji oktuzheno drvetom, bicje reshena ventilacija....ali to je sve offtopic 🙁

Da ali ostaje pitanje, šta će ti guma? Zbog buke ili...?

:wave:

Naravno zbog buke 😉

Nazad
Vrh Dno