Šta je novo?

[Guide]Kreiranje Playliste na Sansa Clip

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam clip pre nekoliko dana i naravno naisao na manje probleme kreiranja playliste. Trazio sam malo po google-u i nasao mnoga resenja od kojih nisu sva radila. Na kraju sam malo po malo uspeo sam da dodjem do zakljucka kako je najlakse napraviti listu. Iako ovde nisam video da neko postavlja to pitanje, na drugim forumima ima dosta diskusija pa sam napravio i tutorijal. Izvinjavam se sto je na engleskom ali nisam isprva planirao da postujem na domacim sajtovima.

So, there are many ways to create a playlist for your sansa clip but not all of them works. Some m3u playlist will apear as empty on your player. It is because file path in the list is wrong. If you already have some playlist on sansa clip that doesn't work you can modify it like this:
1. connect clip to pc
2. browse with my computer or windows explorer
3. find playlist you want to modify
4. right click->open with notepad
You will notice that there are two rows for each file:
#EXTINF:"some number",artist-song.mp3
"file path"
5. ctrl+H or edit->replace
Wrong file path in most cases means that path is absolute(have a drive letter- E:\Music\...). Instead it should look like Music\... You have to see where are your music and playlist located and replace some parts of file path in playlist. First row will stay as it is. Second row will be modified.
6. in "Find what" field type drive letter(e:\). "Replace with" leave blank. Click "Replace all".
If files in the playlist are located in the root folder(at least one of them) playlist should be saved there too.
And the path should look like this:
-for files located in root: artist-song.mp3
-files located in folders: folder\artist-song.mp3
If all the files in the list are in Music\... list can be saved in Music(not Music\folder...) and root.
-playlist in Root: filepath: Music\folder\artist-song.mp3
-playlist in Music: filepath: folder\artist-song.mp3

In some cases filepath is wrong because file has been moved in different folder. In that case you have to type new path.

And now finaly, how to create new playlist without installing any programs. This will create a playlist only for the files already on sansa clip. I think that you can use almost any program that can save m3u playlist on desired location. I have tried with WinAmp and WMP 11. It should work with earlier versions of wmp too.
1. Connect sansa to pc
2. browse with my computer or windows explorer
3. open wmp, winamp...
4. drag and drop all files you want in your playlist(for wmp in now playing playlist, and for winamp in it's standard playlist) FROM SANSA.
5. sort as you like
6. a) wmp: "save playlist as..."->in the new window find sansa clip and save it in root or Music folder with any name. And in "save as type" field you HAVE to choose m3u playlist.
b)winamp: list options->save list->in the new window find sansa clip and save it in root or Music folder with any name. And in "save as type" field you HAVE to choose m3u playlist.

If there is no other transfers you can plug out your player.
I am running XP with service pack 3 and usb mode on sansa is msc.

I am sorry for bad english and typing errors. You are free to edit this tutorial as much as you want, but it would be nice to mantion who wrote it originaly ;)
If it doesn't work don't be rude. Try asking for more help.
If you already know how to create playlist you wasted your time reading this. In any case i don't need information how smart you are and how useless this tutorial is for people smart as you.

interesantan post, već sam nabasao na njega na nekim stranim forumima ;)

mene zanima da li postoji način da se koriste već postojeće plejliste? skoro svi folderi koje imam a u kojima je muzika (folderi su tima Izvođač - Album) imaju svoje plejliste. takođe koristim i scene releases skinute sa p2p koji imaju već kreirane plejliste. u svakom slučaju plejliste su tipa:

01-artist-title01.mp3
02-artist-title02.mp3
03-artist-title03.mp3

i tako dalje. ja prebacim kompletan folder sa sve plejlistom u njemu, i sansa vidi plejliste, ali su sve prazne.

da li postoji nada da ove liste prorade bez modifikacija?

interesantan post, već sam nabasao na njega na nekim stranim forumima
pa sigurno nisam pisao na engleskom samo za ovaj forum :D

mislim da sam objasnio zasto vec kreirane plej liste ne rade na sansi. problem je sto liste kreirane na kompu imaju putanje koje se razlikuju od putanja na sansi. na racunaru je struktura ovakva C:\Music\izvodjac\album\pesma ili vec kako si organizovao svoju muziku. dok na sansi nemas particije/drajvove nego samo jednu neobelezenu particiju u kojoj se nalazi Music folder. tako da ako prebacis liste kreirane na racunaru sansa ce da vidi ali putanje do pesama ne postoje na sansi. nemoj da te zbuni sto sansa povezana na racunar dobija slovo. tako je samo racunar vidi. sansa ipak radi drugacije
i kako je vec objasnjeno moras da modifikujes sve plej liste u taj sistem. mozda izgleda komplikovano ali je stvarno vrlo jednostavno. otvori neku od tih lista notepad-om i videces celu strukturu plej liste i shvatices sta je problem.

nada da prorade bez modifikacija, dakle, ne postoji. jedino mozes da ih kreiras direktno na sansu ali to je isti posao kao da ih preuredis.

scene releases nikada nisam koristio i ne mogu ti pomoci sa tim.

Poslednja izmena:
pa sigurno nisam pisao na engleskom samo za ovaj forum :D

mislim da sam objasnio zasto vec kreirane plej liste ne rade na sansi. problem je sto liste kreirane na kompu imaju putanje koje se razlikuju od putanja na sansi. na racunaru je struktura ovakva C:\Music\izvodjac\album\pesma ili vec kako si organizovao svoju muziku. dok na sansi nemas particije/drajvove nego samo jednu neobelezenu particiju u kojoj se nalazi Music folder. tako da ako prebacis liste kreirane na racunaru sansa ce da vidi ali putanje do pesama ne postoje na sansi. nemoj da te zbuni sto sansa povezana na racunar dobija slovo. tako je samo racunar vidi. sansa ipak radi drugacije
i kako je vec objasnjeno moras da modifikujes sve plej liste u taj sistem. mozda izgleda komplikovano ali je stvarno vrlo jednostavno. otvori neku od tih lista notepad-om i videces celu strukturu plej liste i shvatices sta je problem.

nada da prorade bez modifikacija, dakle, ne postoji. jedino mozes da ih kreiras direktno na sansu ali to je isti posao kao da ih preuredis.

scene releases nikada nisam koristio i ne mogu ti pomoci sa tim.

meni plejliste nemaju takvu strukturu. i ta scene izdanja i plejliste koje ja kreiram izgledaju isto. plejliste pravim istog momenta kada ripujem CD (koristim easy CDDA extractor i samo zakačim opciju da mi nakon ripovanja kreira listu) i nemaju nikakvu putanju, već su smeštene u sam folder. na primer, imam album od Bajage koji se zove Jahači magle, i smešten je u folder Bajaga - Jahači magle. mp3ojke su nazvane na sledeći način: 01-Bajaga-Ja Mislim Trista Na Sat.mp3, 02-Bajaga-Kao Ne Zna Da Je Gotivim.mp3 i tako dalje. plejlista je takođe u tom folderu. kada je otvorim u notepadu ili bilo kom tekst editoru lista izgleda ovako:

01-Bajaga-Ja Mislim Trista Na Sat.mp3
02-Bajaga-Kao Ne Zna Da Je Gotivim.mp3
03-...
04-...
itd

dakle, nema nikakve putanje, što bi trebalo da znači da plejlista kao adresu na kojoj se nalaze mp3 fajlovi ima taj folder u kojem se i sama nalazi. to znači da ja mogu da prebacim kompletan folder na bilo koju particiju bilo kog računara, i plejlista će raditi sasvih OK bez ikakvih modifikacija. e sad, mene zanima što to ne radi na Sansi. Dakle, plejlista je u folderu u kome su i fajlovi koje bi trebalo da pusti, ali nešto ne štima.

pisao sam i Sandisku, pa čekam da vidim da li oni imaju neko rešenje, pošto ja ne mogu da izvedem neki logičan zaključak zašto neće da radi.

nemoj pogresno da me shvatis ali nisi bas najbolje procitao uputstvo

If files in the playlist are located in the root folder(at least one of them) playlist should be saved there too.
And the path should look like this:
-for files located in root: artist-song.mp3
-files located in folders: folder\artist-song.mp3
If all the files in the list are in Music\... list can be saved in Music(not Music\folder...) and root.
-playlist in Root: filepath: Music\folder\artist-song.mp3
-playlist in Music: filepath: folder\artist-song.mp3

dakle lista ne sme biti u folderu nego u root ili music

a ako imas po jednu listu za svaki album pa otvaras te liste da bi slusao samo jedan album a ne sve onda ti je bolje da koristis opciju "album" jer je pregled pesama u listi nesto sporiji iz nekog razloga. moje licno iskustvo je da liste treba praviti samo za izdvajanje pesama iz kompletne muzike na playeru(za romantiku, za teretanu, za auto...). inace vec ima opcija za odabir izvodjaca, albuma, zanrova(mada za ovo identifikacije moraju biti kompletne). jos jedan razlog za liste je ako ti se ne svidja sortiranje playera. mada meni roka shuffle u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno